Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seară, la Antena 3, că este ”exclus” ca SMURD să fie mutat în subordinea Ministerului Sănătății, așa cum a declarat că și-ar dori ministrul Alexandru Rafila.

Liderul social-democrat a spus că probabil ministrul Sănătății ”s-a exprimat greșit” pentru că nu poate fi schimbat ceva ce funcționează.

Marcel Ciolacu a avut cuvinte de laudă la adresa lui Arafat spunând că este omul care ”a reinventat UPU” și că ”a performat”:

”Poate s-a exprimat greșit. Cum să strici ceva ce funcționează? Raed Arafat a performat, ăsta e adevărul, a reinventat UPU și SMURD (…) Domnul Raed Arafat a performat, să spunem adevărul. Omul care a reinventat UPU și SMURD este Raed Arafat, să fim corecți, cum să strici așa ceva?”, a transmis Marcel Ciolacu, joi seară, la Antena 3.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat joi că recunoaște public meritele şefului DSU, Raed Arafat, care a făcut o treabă “excelentă” în organizarea serviciilor medicale de urgenţă, însă acestea “trebuie integrate” la nivelul Ministerului Sănătăţii.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din MAI, secretarul de stat Raed Arafat, a spus joi, la Braşov, că nu vede niciun motiv pentru o eventuală integrare a SMURD în Ministerul Sănătăţii (MS), demers care nu ar face decât “să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit”.

Planul ministrului sanatatii de a distruge DSU este monitorizat cu atentie de institutiile statului.

2 COMMENTS

  1. Ciolacu, sa isI vada de locul lui de munca, habar nu are ce e in teren dar se baga in sanatate, locul de munca al specialistului Rafila! Amandoi sunt politicieni dar doar unul e de specialitate, asa ca, Ciolacu sa nu mai vorbeasca aiurea, nimic din ceea ce conduce arafat nu functioneaza la cote normale! Cum poate sa minta arafat ca a realizat el daca pomenile inclusiv din bugetul statului plus escrocheriile pe contracte semnate si aprobate de el, ilegale sau pe langa lege, functioneaza ca el le-a realizat? De cativa ani tot minte arafat cu programul 112 ca e copy-paste din elvetia, cand deabia de cateva luni a bagat separat numere de telefon urgente la fiecare departament. Si in legatura cu pompierii, cum sa functioneze sub aripa lui arafat daca specialisti si resursa de apa nu exista! Cum sa minti tu xa toate functioneaza daca nu au pregatire online pentru comenzi(vezi cazul de aseara sau dimineata cand un macaragiu a urcat si lucrat la aparatura ca habar nu aveau pompierii)? Trebuiesc profesionisti reali pentru a sustine ca totul functioneaza in parametri normali si legali, ceea ce nu se intampla la ora actuala, sar arafat se lauda!

Leave a Reply