Premierul Dacian Cioloş spune că o înţelege pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, care se declara în favoarea menţinerii MCV, dar consideră că societatea românească ‘îşi poate susţine drepturile şi aşteptările, inclusiv susţinând activitatea DNA’.

“O înţeleg pe doamna Kovesi, dar cred că societatea românească a demonstrat că îşi poate susţine drepturile şi aşteptările, inclusiv susţinând activitatea DNA. Trebuie să învăţăm să trăim responsabil şi fără proptele externe, să începem să avem încredere în noi înşine”, a scris Cioloş pe Facebook, ca răspuns la un comentariu care făcea referire la o afirmaţie a procurorului şef al DNA care se declara în favoarea menţinerii MCV.

Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat miercuri, la Digi 24, că este de acord ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare să rămână.

“Nu ştiu ce consecinţe politice sunt sau ce implicaţii politice, însă eu, ca magistrat, vă pot spune că acest MCV a fost extrem de util pentru noi şi, dacă el va continua, dacă Comisia Europeană va decide să continue, noi vom fi în continuare extrem de cooperanţi şi sunt convinsă că toate evaluările care se vor face vor fi la fel de obiective. Din perspectiva mea, acest mecanism de foarte multe ori a blocat anumite iniţiative care doreau să limiteze instrumentele investigative sau doreau să restrângă competenţele pe care DNA le are. (…) De fiecare dată, acest MCV a adus în discuţie susţinerea instituţiilor europene (…) în a păstra progresele care s-au făcut. Din această perspectivă, eu sunt de acord ca acest MCV să rămână”, a spus Kovesi.

Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloş i-a transmis miercuri omologului său olandez, Mark Rutte, că societatea românească este capabilă să îşi asume, ‘fără să fie monitorizată din exterior’, lupta împotriva corupţiei şi independenţa justiţiei, precizeaza Mediafax.

 

6 COMMENTS

 1. Fara proptele externe??? Pai el fara proptele de la Junker si Merkel era pus premier? Cine l-a ales pe el vreodata? Nu l-a votat nimeni.

  • pai pe victoras ponta l-a ales cineva premier?asa pt cultura generala..in romania,premierul nu este ales..el este propus de un partid,confirmat de presedinte,validat de parlament

 2. Eu zic să facem chiar un miting de sustinere pentru păstrarea MCV-ului .Mă gândesc că tinerii ăia frumoşi şi liberi au stat cam mult în casă ,ar fi timpul să iasă , că doamna Kovesi şi statul de drept au nevoie de ei. Să dea Rareş Bogdan adunarea ,să vină galeriile de fotbal cu tobele ca să audă occidentul că suntem exttrem de cooperanţi în apărarea justitiei , că nu dorim restrângerea competentelor DNA -ului ,ba dimpotrivă ,să crească ,să fie ” în tot şi în toate ” ca partidul comunist.

 3. Am auzit spusele ministresei dar nu e totul! Sunt multe dedesupturi în această reformă! 🙂 🙂 circulă online o ştire: cioloş a schimbat prefecţii şi în componenţa echipei de conducere este obligatoriu un fost procuror sau poliţist rodat(vechime, în vîrstă şi tupeu). Ce urmează?
  🙂 🙂 🙂 trăiască securitatea în masăăăăă ! perfect implementată tocmai anii 1951-1965(acum cîteva zile scrisei de perioada în care trăim-coincide perfect cu anii menţionaţi). Nici atunci şi nici acum nu de face dreptate şi nimeni din cei introduşi în reformă nu va putea fi controlat! Şi nu e totul! Vor fi destule în forţă pe neştiute!
  🙂 🙂 🙂 stat poliţienesc urmează?

 4. Cu banii alocati pentru tehnica de interceptare mai bine am mai face cateva penitenciare ca astia de la CEDO ne amendeaza pe problema traiului in penitenciare.
  In privinta proptelelor astazi multi daca nu le-ar avea n-ar exista.

Leave a Reply