Pe pagina sa de Facebook, SRI vă recomandă volumul – Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din România din al Doilea Război Mondial.
vera atkinsWilliam Stevenson reconstituie cu o fidelitate captivantă viața și personalitatea unei femei-model pentru serviciile de informații din întreaga lume – Vera Maria Rosenberg. Născută în România, în 1908, Vera frecventa înalta societate bucureșteană și era o apropiată a ambasadorului german Friedrich Werner von der Schulenburg, fiind recrutată de serviciile de informații britanice de foarte tânără. Pentru a-și disimula originea evreiască, Vera și-a schimbat numele, și, după ce s-a stabilit în Marea Britanie, a participat la numeroase misiuni secrete, remarcându-se prin curaj și inteligență. A avut o ascensiune fulminant de rapidă, ajungând în fruntea serviciului de operațiuni speciale, SOE, creat de Winston Churchill.

 

6 COMMENTS

  1. Dacă ar fi fost recrutată de ruși s-ar fi numit Ana Pauker!? De ce oare reprezentanți ai evreilor(locitori ai țarii noastre) au fost și îngeri și demoni!

  2. SRI recomandă cel mai important spion român n. 1908! De fapt în cei 26 ani toţi ocupanţii scaunelor se dau spioni şi niciunul nu e capabil sau apt pentru asemenea acţiuni!

  3. Foarte interesant dar multi confunda frecvent SRI-ul cu SIE iar, apanajul SIE sunt numai spionii. Din cate stiam SRI lupta impotriva acestora a si altora. Adevarat, nu stiu de ce SRI face asemenea recomandari. Bune si astea, nu ne recomanda sa ne aruncam de la etaj sau alte mascari, ne dau sfaturi bune, sa citim.

Leave a Reply