dacian-ciolos

Comisarul european al Agriculturii, Dacian Cioloş, a spus, joi, referindu-se la faptul că Bruxelles este văzut ca “Înalta Poartă”, că “oricât de înaltă ar fi poarta, tot are o clanţă” şi că această din urmă percepţie este cea care ar trebui să fie însuşită de către fermierii români.
“Preşedintele Băsescu, unii dintre dumneavostră vorbeau aici de <Înalta Poartă>, de ce face, ce taie şi spânzură Bruxelles-ul. Eu vreau să vă spun că oricât de înaltă ar fi o poartă, tot are o clanţă undeva. Important e să ştii să o găseşti să o deschizi şi să treci dincolo”, a spus oficialul european.
El le-a cerut fermierilor români să renunţe la ideea delimitării “noi aici, în România, ei acolo în Europa”, având în vedere faptul că sunt beneficiarii unei politici comunitare, respectiv Politica Agricolă Comună.
“Măcar dumneavoastă, în agricultură să ieşiţi din ideea asta – noi aici, în România, ei acolo, în Europa. Ieşiţi din ideea asta, sunteţi unul puţinele sectoare care beneficiază de o politică comună, Politica Agricolă Comună”, a spus comisarul european.

17 COMMENTS

 1. Nu pot să comentez un subiect dintr-un domeniu pe care nu-l cunosc dar, strict dpdv literar, metafora e bună.

 2. are dreptate Badea cu basescu care-l lauda pe jegul ponta pt ca si-a schimbat la 180 de grade abordare vizavi de gruparea terorist-mafiota chevron… adica mihai razvan unguent a fost demis pt contractul de tip mafiot cu chevron iar acum securistul ponta dupa ce l-a inlocuit pe mru a preluat el acel contract si inclusiv spaga aferenta pt genocidul impotriva romanilor care o sa urmeze… SUPERB

  TRAIASCA PONTA SI CHEVRON;
  PONTA SI BASESCU LIBERTATEA NE-AU ADUS

 3. Domnule Dacian Cioioș,noi cei aici din România vă rugăm să părăsiți această țară și să vă duceți acolo,în Europa,la înalta poartă!

 4. Politica Agricola Comuna se refera la faptul ca la noi se ara cu boii care trag plugul? Spuneti-i lui acest Gigel Pushjkerie sa ne mai lase, cu frissoanele lui! Cine mai e si parnae asta?! Sectorist de penitenciar…

 5. cine sa puna mana pe clanta???? zilele astea vedem cu varf si indesat nesimtirea birocratiei si impotenta clasei politice.ce a facut Sova azi la intalnirea cu delegatia spaniola e elocvent si nu mai necesita vreun comentariu

 6. Cel mai tare stat de pe planeta este statul romanesc! El nu iti da niciun ban dar iti percepe (pretinde) taxe, impozite, accize, biruri, dijme, rente, azeciuiri si orice vamuiri ca un podar care te arunca in apa daca tu esti descult si vrei sa treci fara sa te uzi dar nu ai cu ce sa platesti taxa de trecere a podului. Stat nenorocit ca asta nu am mai pomenit! Pai daca nu le dai oamenilor locuri de munca ca sa castige un nenorocit de ban, tu de unde vrei mai nene ca sa le percepi tu, sa ii pui la plata?! Astia sunt chiar yotta-tampiti, adica 10 la puterea 24. Sa traiasca si sa fie, de toata cantitatea la ei si la mama lor! Nu mai votez nimic. Regulament. Sa se descurce singuri, ca si noi tot la fel… Bafta.

 7. TREBUIAU SA SE ASTEPETE CEI DE LA UE SI SUA LA SEMENEA REACTII.
  UE SI SUA,TINAND CONT CE AU FACUT IN VARA,SUNT CELE MAI URATE “UNIUNI”,PRINTRE ROMANI.
  INCETUL CU INCETUL, ROMANII VOR URA DE MOARTE UE SI SUA,IAR ACEST LUCRU SE VA VEDEA.
  CAT DE PROST TREBUIE SA FIE UE SI SUA INCAT SA IL MENTINA PE CHORU BETIV LA TREICOCENI IMPOTRIVA VOINTETI POPORULUI.
  ADICA,RISCUL ESTE PREA MARE,IAR BENEFICIUL ESTE ZERO.

 8. ue n-ar trebui sa fie inchisa cu …clanta…adica nu e deschisa pt TOTI membrii ei,pt unii se deschide,pt altii se inchide???ba pe-a matii coana ue,cu toti pupatorii tai in k.u.r!

 9. Si altceva n-a mai spus, doar atat? Ca eu nu inteleg nimic din ce spune. Adica ceva concret nu cu clanta si cu poarta.

  Asta arata ca o telegrama

 10. D-le Radu Tudor, nu am alta cale de a-mi exprima din anonimat revolta. Ceea ce am vazut ca s-a intimplat la Cannes cu Mungiu mi se pare o obraznicie fara limite. Daca as fi fost in locul domniei sale as fi parasit neconditionat ringul. Chiar daca nu ne putem compara cu CLANTELE occidentale, daca privim putin in istorie exista multe capitole la dinsii care PUT mai rau decit cerseala romaneasca. Am o singura satisfactie , faptul ca taman un membru al democratei familii Mungiu este folosit ca etalon al tiganiei romanesti. Mi-ar fi pllacut sa-l vad si pe Patapievici sau Liiceanu sau Plesu luati la STO in aceeasi maniera. A luat-o Mungiu….asta e… MINIMA MORALIA.

  • De acord .Și-au bătut joc și mereu o fac cei din Franța, Anglia etc…și noi nu avem ministru de externe., pt că dacă am avea poate ar lua atitudine cu atît mai mult că nu e prima dată cînd se întîmplă astfel de mitocănii , din parte unora care spun că ei sun civilizați , că sunt europeni, HALAL EUROPENI MAI SUNT DACĂ ATACĂ UN OM DE VALOARE CA MUNGIU.

 11. Domnule Tudor vorbeati mai de una zi de nesimtiti. Acum va referiti exact la unul dintre ei. Acest individ poate fi categorisit in clasamentul nesimtitilor pe primul loc la categoria Securisti “Tot inainte”. Probabil ca cea mai buna descriere a acestui individ ar fi ‘Cirpa de sters pe jos’ sau Soldatul de otel, sau ‘mutantul care raspunde la comenzi fara sa gindeasca’. Altii gindesc pentru el. Opiniile lui sunt formulate numai la televizor. In realitate el face altceva.

 12. Nu stiu cat de dificile sunt fotmalitatile de accesare a fondurilor europene in general si a celor pentru agricultura in special. Imi inchipui ca exista o birocratie europeana, ”dublata” de cea exercitata de functionarii romani, care nu-si asuma nicio raspundere si tergiverseaza rezolvarea ”dosarelor”, iar unii dintre ei imi inchipui ca sunt interesati…
  Pe de alta parte, am inteles in mod corect mesajul ”mobilizator” al actualului comisar european, chiar daca si dumnealui e tot un birocrat. Din punctul meu de vedere, pentru a obtine fonduri europene trebuie sa fii deja bogat, adica sa ai TOTI banii necesari unei investitii si daca ”ies” actele de la agentiile specializate, primesti dupa cel putin 8-9 luni partea de fonduri nerambursabile. Cu toate acestea, revin la indemnul dlui Ciolos si cred ca merita incercat!

 13. metafora lui ciolos este un fel de ‘ciocu mic fermieri romani’.ce daca romanii au cele mai mici subventii,ce daca ,impotriva desvoltarii agriculturii romanesti,s-au dat recomandari inca de la preaderare .agricultura romaneasca trebuia sa nu prea mai existe,ca,vezi doamne,sa nu destabilizeze piatza agricola europeana.astfel: s-au lichidat semanatoarea,tractorul brasov,comtimul,etc;s-a lovit in producatorii de lapte romanesc ca sa fim invadati de produse din germania,ungaria si altii ca sa castige si ei o paine saracii,s-au lansat mereu atacuri impotriva producatorilor romani si chiar au avut tupeul,astia de la brusel,sa ceara lichidarea agriculturii de subzistenta,adica romanasul sa nu mai aiba voie sa isi creasca un porc,o gaina ceva,sa nu mai aiba voie sa isi cultive chiar si gradina,sa nu mai produca vin sau alcool nici pentru consumul propriu,sa ia totul de la market.multzi nu stiu sau au uitat lucrurile acestea.se discuta acum catva ani chiar de desfiintzarea PIETELOR DIN ORASE.din fericire,si-au dat seama ca ia foc tzara si au renuntzat(deocamdata)s-au lasat la LIBER DISTRUGEREA terenurilor agricole cu tot felul de constructii aberante.CIOLOS a fost unul din cei care au mai ‘implementat’cate ceva din binefacerile de la brusel(gen eutanasierea porcului)si acum ghiftuitu european arunca romanilor indemnul de a linge clantza bruselista.sa o linga el incontinuare.

 14. Clanta poate fi prea sus si in loc sa o atingi cu mana e posibil sa o simti peste gura. Atunci sa vezi !!!!!!!

Leave a Reply