Fondul de rezervă al Rusiei ar putea fi epuizat în 2017, a afirma miercuri Sergey Storchak, adjunctul ministrului rus de Finanţe, transmite TASS.

‘Da, este posibil’, a răspuns oficialul rus, când a fost întrebat dacă Fondul de rezervă al Rusiei ar putea fi epuizat anul viitor.
Acesta a adăugat că ‘sunt adoptate decizii politice la diverse nivele’ şi ‘în acest moment se discută la un nivel mai ridicat faţă de cel la care mă situez’.

În iunie, Fondul de rezervă al Rusiei a scăzut cu 3,7% la 2,5 mii de miliarde de ruble (39 miliarde de dolari), în timp ce Fondul suveran naţional a scăzut cu 3%, la 4,7 mii de miliarde de ruble (73,4 miliarde de dolari).

În total, Ministerul de Finanţe ar putea cheltui 2,2 mii de miliarde de ruble (34 miliarde de dolari) pentru a finanţa deficitul bugetar, estimează autorităţile de la Moscova.

Anul trecut, economia rusă s-a contractat cu 3,7% şi în 2016 ar urma să înregistreze un declin de aproximativ 1%.

PIB-ul Rusiei a fost afectat de scăderea preţului la petrol şi de sancţiunile impuse de Occident pentru rolul Moscovei în criza din Ucraina.

7 COMMENTS

  • Rusii sunt minunati. Ne-au luat tezaurul si ne-au violat femeile in timpul celui de al 2-lea razboi mondial. Ne-au subjugat cu comunismul lor. Dar noi trebuie sa tinem tot cu ei ca suntem obisnuiti sa le pupam picioarele

   • @Cu legea in mana, am scris eu că sunt minunaţi???
    Am destule reţineri obiective când e vorba de vest şi est!

 1. intrebarea e daca rusii stiu sau afla din presa. in schimb intr-un recent articol din mass media, analistii economici straini prevad o noua dar si mai mare criza economica analizand pe rand diferite tari, incepand cu canada si terminand cu suedia. si ce sa vezi, viitorul apropiat nu e deloc roz pentru multe tari. era foarte interesant daca se mentiona acest articol sau daca nu era vorba de rusi nu era interesant?

 2. Sunt mult mai interesat de ce se intampla cu noi, mai ales ca “guvernul meu” nu leaga nimic. Ce nu stie lumea e faptul ca daca Rusia intra in colaps financiar, toata lumea este afectata intr-un mod sau altul.

 3. Sunt sigur că ”știrea” asta e adevărată și ne folosește la… nimic.
  .
  Nea Putin, cu ocazia Brexit-ului (știți, mișcarea aia nasoală a ”englezoilor” a de reitera spusele doamnei Nuland, și anume că – ”Fuck EU!”), nea Putin, așadar, și-a petrecut câteva ore de neuitat în China în compania liderilor chinezi ocazie cu care a mai semnat nește contracte în valoare de f’o 50 miliarde de ”coco”. Asta adăugat peste contractele semnate mai an de peste 250 de miliarde și peste valoarea schimburilor comerciale ale rușilor cu China…
  .
  Așadar sunt sigur că deși UK nu a ieșit din Federația Rusă, deși rușii semnează în draci cu cea mai mare piață de orice din sistemul solar (China), deși bursele de la Frankfurt, Paris, Madrid și Milano sunt în cap, deși băncile italiene stau deja cu mâna întinsă pentru niscaiva ”bail-out” – uri, deși Grecia este falită, deși, deși, deși,… ei bine!! pe ruși urmează să îi ia dracu la anu!!!
  Oare noi, europenii cei ”civilizați” care furăm alegeri ca-n Austria (era să zic ca-n codru), vom apuca să vedem asta??!!!
  .
  PS Citatul vulgar cu ”Fuck EU!” este ad-literam și nu este înjurătură… Dacă cumva, totuși, este considerat ca ”nepublicabil” ar fi bine să o anunțe cineva și pe Nuland.

 4. dar binenteles ca orice prost crede asta. cred dealtfel si in zane si pitici
  din pacate realitatea este alta (si sefu’ dvs stie asta. ma refer la friedman)

Leave a Reply