Premierul Dacian Cioloș a declarat vineri că solidaritatea europeană în chestiunea migranților “nu poate fi câștigată prin amenințări” și că România face parte din categoria statelor care nu acceptă amenințări pentru rezolvarea unor probleme care trebuie soluționate împreună de statele europene.

Cioloș s-a referit la afirmația de joi a cancelarului austriac Werner Faymann care nu a exclus consecințe financiare pentru acele state membre ale UE care nu cooperează în cadrul eforturilor de a redistribui 160.000 de solicitanți de azil între țările Uniunii Europene.

Nu s-a discutat acest lucru în Consiliu ieri, deci sunt declarații, să spun, personale ale dumnealui (cancelarului austriac — n.r.). Sigur, eu înțeleg că e nevoie de mai multă solidaritate și, din punctul ăsta de vedere, România a fost clară că e solidară în anumite condiții, în condițiile în care se tratează problema migranților la rădăcină, ca să oprim acest flux migratoriu necontrolat. Însă eu, personal, nu cred că solidaritatea poate fi câștigată prin amenințări indiferent din partea cui ar veni și e clar că facem parte din categoria statelor care nu acceptă astfel de amenințări pentru a rezolva probleme pe care trebuie să le rezolvăm împreună”, a spus Cioloș înainte de începerea celei de a doua sesiuni de lucru a Consiliului European potrivit corespondentului Agerpres.

15 COMMENTS

 1. Un raspuns timid din partea dlui Ciolos. Dar poate acesta e inceputul unei politici in care nu mai avem capul plecat in fata altor tari Europene. Toate bune!

  • Deci pentru o mana de bani trebuie sa ne lasam cuceriti in vreme de pace de o populatie care nu are nicio legatura cu noi.
   Mai bine dam banii astia ca sirienii sa-si recapete tara, sa faca tabere de refugiati in zonele de nord ale Siriei sa-si faca o armata care sa lupte impotriva ISIS si a dictatorului nu sa plece si sa-si abandoneze tara in mainile unor nebuni?

   Cine vrea de fapt sa goleasca Siria ??

  • Buna ziua,

   se petrec lucruri stranii domnule Tudor
   Astazi s-a numit la Administratia Spitalelor din Primaria Generala pe pozitia de Director un om detasat de la o firma de reconditionare mobila ! Nici o legatura cu medicina sau cu managementul !
   Oare nu este ciudat sa faci asa ceva ?
   Vorbim de profesionisti, de medici..de….si iata cum un sofer devine Director Administratia Spitalelor avand toate spitalele din Bucuresti in administrare

 2. Acum 2 zile cînd am citit articolul am considerat că se bagă-n seamă individul austriac, ceea ce cred că nici nu va fi acceptată declaraţia respectivului individ. Personal cred că se tatonează terenul să se vadă care şi cine cade-n capcană milogind-se. Poate se vor trezi ai noştrii să pună pe primul loc demnitatea şi onoarea respectabilă pentru această ţară şi popor liniştit faţă de alte naţionalităţi.

  • CE demnitate Si onoare aveti voi in Tara aia? Sa sud un exemplu de demnitate Si onoare, o situatie in care n ati fost milogi prin Europa cu capul plecat ca sclavii. Si nu e vina Lu ciolos sau jokeanus, nici a parlanentului ca aka e ales de voi aia cu demnitate Si onoare. Cand aud de demnitatea si onoare noastra/voastra mi se face scarba.

 3. Ciolos.. se doreste a fi …nu foarte facil …se otaraste si el un pic acasa, evident…doar nu avea curaj sa faca figuratie in fata austriecilor…si ca atare va accepta ..Ciolos fiind copilul de mingii al UE va face intocmai ceea ce ii dicteaza UE..de fapt asta este misiunea lui …sa execute frumos tot ce vine de la Bruxe..

 4. Suntem in situatia curioasa de-a avea un premier mai cosmopolit decat presedintele, in orice caz mai versat in limbajul diplomatic si mai sensibil la curentele de idei care se ciocnesc prin si intre cancelarii. Nu neaparat mai “curajos”, dar mai obisnuit cu ripostele si mai putin impresionat de lumea “inalta” cu care vine in contact din cauza functiei pe care o ocupa, ceea ce nu-i de lepadat intr-un context ca al nostru unde, cu mici exceptii, domneste parvenitismul de joasa speta. Sa vedem cum performeaza in fatza americanilor deoarece acestia prefera vorbitul pe sleau si umorul contondent, chiar si la nivel diplomatic si pana acum n-am intrezarit nici o urma din aceste calitati la premierul tehnocrat.

  • Stimata doamna
   Am sa incerc sa va dau cateva raspunsuri si va rog sa-mi permiteti tot cu aceasta ocazia sa-mi si postez gandurile referitoare la “descoperirea” d-lui Premier.
   Da, dl. Ciolos cu ovasta experienta in “afara” este foarte versat in limbajul diplomatic si cunoaste realitatile UE foarte bine, intrebarea este cat de bine este in stare sa le si gestioneze. Mai este si-un aspect, poate domnia sa nu si-a uitat copilaria si devenirea.
   Aveti dreptate, va fi interesant sa vedem cum se va comporta in fata reprezentantilor unchiului Sam si am sa va combat putin, vorbitul nu este pe sleau e cu batutul in masa asa cum se intampla cand veneau altii tot asa de “mari”, cred ca ei scot Colt-urile pe masa si fac glume proaste, nu umor contondent.
   In privinta “afacerilor” europene ma bucur ca Premierul in sfarsit a constatat ca Austria ameninta Romania si nu de azi de ieri, numai ca domnia sa a constatat acum. Daca va intreprinde ceva in acest sens este posibil sa intre in conflict cu prim statatorul Cotrocenilor si cu un alt “mogul”, guvernatorul BNR, poate si cu altii.

 5. Ciolos asta, reprezinta un singur om, pe neamtul vostru de 2 marci. PE ciolos nu l a votat nimeni Sa spuna ca reprezinta vreun roman la comitii sau adunari in ue. V a da neamu, pas cu pas, la toti numai ue! Stiti cum Il plang unii pe tovarasul, asa o Sa l plangeti pe basescu!

  • Sa-l plangi tu, tizule ! Ca si-ala de zici tot de la “ue” si-a luat sus..tinere !
   Nu-mi place neamtu’ (ba, chiar, cand aud d-alea cu “fruncea” ma ia de jos, cu furnicaturi in tastatura !), dar cand l-oi plange eu pe chior, sa ai tu parte de castig la loz in plic… o sa mori sarac, in nadejdea asta !
   Cat despre plansu’ lu’ ceasca, vorbim degeaba : memoria colectiva e efemera, pentru aia care i-au prins vremurile ! Iar pentru aia care n-au fost pe vremurile alea, e doar teribilism gen “CeGuevara”, habar n-au nici ce cauta ei in viata lor ! Fac roman de Balzac p-aici sa incerc amintesc lapidar cum erau vremurile alea, si e degeaba… Tu, insa, care compari “necomparabilul”, pari, asa, un picut mai ticalos; ca ala de avea, in vremea lu’ ceasca, zacusca asigurata, iar acum dijmuieste pensia, ar avea un argument; astia, 7.5 milioane, care i-am dat peste bot “aluilalt”, insa, n-am uitat, ca e recent, acu’ vreo 3 ani ! Iar tu, plus din ce in ce mai putini, v-asteptati sa rasara ala de ne-a adus unde ne-a adus…. si-l plangeti… dar il plangeti degeaba, e la fel de semnificativ, in plan politic, ca maidanezul d-are in “grija” scara blocului meu !

Leave a Reply