In plin efort de sanctiuni europene asupra Rusiei agresive, Ciolos cauta o relatie buna la Moscova. Daca o spunea un reprezentant la varf al PSD, sa te tii ce bastoane erau pe capul lui…
Relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Uniunea Europeană trebuie să fie clarificate şi trebuie să aibă la bază încredere reciprocă, a afirmat, luni, premierul Dacian Cioloş.

‘Noi n-am închis dialogul bilateral, am continuat să păstrăm contacte la diferite nivele cu Federaţia Rusă. Pe de altă parte, România este un stat membru al Uniunii Europene şi mi-aş dori ca şi în continuare România să fie un actor activ în Uniunea Europeană, atunci când se discută (…) de relaţiile cu Federaţia Rusă. Şi cred că în mod clar (…) şi pe termen mediu şi pe termen lung avem nevoie să clarificăm relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Uniunea Europeană, în general, doar că aceste relaţii trebuie să aibă la bază, în primul rând, încredere reciprocă – şi insist pe cuvântul ‘reciprocă’ -, să aibă la bază predictibilitate în deciziile care se iau în cadrul acestui parteneriat, să aibă la bază respectarea unor principii şi a unor reguli, inclusiv reguli internaţionale la care au achiesat şi România şi alte ţări din Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă (…) Sigur, poate că sună utopic, atâta vreme cât fiecare are interesele proprii şi încearcă să şi le susţină cel mai bine posibil’, a declarat premierul Cioloş la Adevărul Live.

Potrivit prim-ministrului Cioloş, UE şi Rusia au multe puncte de interes comun.

Cred că Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă au multe puncte de interes comun, sunt prea apropiate geografic pentru a nu avea o relaţie care să fie clarificată în perioada următoare, mergând dincolo (…) şi de punctele de tensiune care trebuie clarificate’, a mai declarat Cioloş citat de Agerpres.

4 COMMENTS

  1. Bai nene voi luati de bune inemisiuni ce zice ponta si ghita. Ori sunteti bolnavi grav , ori v a promis dragnea ceva bun.

  2. zio ! zii bre ceva inteligibil…aici era vorba de Juliene (nu stiu de ce si presa si TV unile nu pronunta Ciolos Daniel Juliene ( precedentul fiind creat : V. V.P ) !!!!

  3. Agricultura e intr o permanenta stare de confuzie. Mai nou dansul nu cunoaste termenii de creditori si debitori, dar conduce un guvern.

  4. pai da, au multe in comun: unul e cum sa faca si sa tina Romania mica, slaba, distrusa, colonie si inofensiva.
    Una din metode e sa pui conducatori nevolnici. Ca ii pune estul, ca ii pune vestul, important e sa serveasca interesului reciproc ruso-german, “dupa cum s-a stabilit’.
    Ribentrop-Molotov, Sigmar-Lavrov. Istoria se repeta. Basarabia la rusi, Romania la nemti – asta pina la urmatorul tirg, care ar putea fi chiar si Polonia la nemti, Romania la rusi.

    Singura noastra sansa, ca natiune, e SUA; eventual si Franta, daca francezii se intorc spre americani in detrimentul nemtilor.

Leave a Reply