Acest document reprezinta angajamentul premierului Dacian Ciolos ca vrea sa continue inca 4 ani ca prim ministru. PNL si USR vor anunta rapid sprijinul pentru acest program si acest premier, pe care-l vor propune presedintelui Iohannis pe 12 decembrie dimineata.

De ce?

 logo-platforma-romania100

Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent.

Mandatul de Premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică și economică a țării. Totodată, a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate.

Unele partide nu par să fi mers pe această cale. Acest an de guvernare excepțională, independentă politic, a fost pentru ele doar o formă de a trage de timp, pentru a lăsa să se domolească energiile descătușate de #Colectiv. În esență, modul lor de a se raporta la oameni, la alegători, a rămas același.

Am dorit să arătăm că România se poate guverna și altfel – cu onestitate, corectitudine, integritate. Eu cred că în România poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, în dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administrație profesionistă și nu politizată. Asta am început să fac în acest an. Nu totul a mers bine, dar am încercat să corectăm cu onestitate greșelile făcute.

Dar, tocmai pentru că acum am această experiență, cred că schimbarea poate să continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare după alegerile din 11 Decembrie 2016, ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, susținute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizațiile societății civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem că această schimbare e necesară.

În 2018, România va celebra centenarul Marii Uniri. 100 de ani au însemnat cicluri dramatice, de la totalitarism către democrație, de la războaie și crize profunde la integrarea în NATO și Uniunea Europeană. Dacă vrem ca România să crească, avem nevoie de o reformă profundă a statului. Avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, să ni le asumăm dincolo de angajamente politice și cicluri electorale.

De aceea, vă propun Platforma #Romania100 – România la 100 de ani – 10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor. O platformă pentru a ne recâștiga încrederea în România și în noi înșine.

Dacian Cioloș

http://ro100.ro/

“Platforma România 100 — principiile de la care pornește proiectul Dacian Cioloș sunt compatibile cu programul PNL. Read&share”, a scris presedintele PNL Alina Gorghiu, luni, pe pagina sa de Facebook.

 

14 COMMENTS

 1. Wow!
  🙂 🙂 şi dacă nu are şansa reală, va apela la…teledon pentru lipitori?
  🙂 doar CTP şi drogatul ăla să i se supună!
  Bă politicienilor, chiar dacă vă blaoslovesc oamenii pe meritate sau nu, nu intraţi în hora scuipată sub forma covorului roşu! Intraţi în aceeaşi troacă ca după referendum şi veţi fi terminaţi din toate punctele de vedere! Ştiţi prea bine că fiecare are calea vieţii personale pe care trebuie să mergeţi împreună cu ”inteligenţa şi diplomele meritate sau nu”, palmele karmice sunt la colţul gardului şi nu veţi avea zile bune!
  Beliţi ochii mari !

  • Deci individul candideaza la alegeri. Ce mincinos ordinar, dupa ce ne-a aburit cu guvernul lui de tehnocrati care chipurile nu sunt implicati politic iata ca si-a dat arama pe fata. Toti asa zisii ministri tehnocrati au folosit acest guven ca trambulina politica pt a se lansa la parlamentare…cata ipocrizie si minciuna.

 2. “Am dorit să arătăm că România se poate guverna și altfel – cu onestitate, corectitudine, integritate”
  De exemplu: Tarom, Cumintenia Pamintului, cei 10-12 ministri schimbati intr-un an de buni ce erau si de bine ce au fost alesi.
  Ciolos asta va fi primul om care e PM dupa niste alegeri la care nu participa (asa a invatat el la Bruxelles, ca pe conducatori nu trebuie sa-i aleaga nimeni) si fara sa faca parte dintr-un partid (ceea ce neaga insasi esenta democratiei – tot cam ca la Bruxelles)

 3. ciolos vrea sa ramana inca 4 ani sa se laude cu realizarile lui Ponta.
  Si-a dat arama pe fata individul asta.

  • Un an 2016 plus inca 4 ani adica (2017-2020) ar sfarsi mandatul la finele anului 2020, repet 2020 da?
   Si dupa logica ta de social democrat, Ciolos se va lauda la sfarsitul anului 2020 cu realizarile (care or fi alea?) guvernuli ponta din perioada 2012-2015 (daaaaaaa stiu cel mai cel dintre cei mai cei.Ai si poza cu pontatelul sub perna?)? Esti super super super inteligent,ca de alt fel toti pesedisti.

 4. Votul popular (Democratia) se cheama acum Populism, n-ati auzit de la dl.Juncker si UE?
  Trebuie ignorat pe cat posibil si inlocuit cu aristocratia iluminata a functionarilor de la Bruxelles, care STIU EI MAI BINE cum se guverneaza tara in asa fel incat sa le tina lor robinetul de bani deschis.

 5. Nici o surpriza. Este trimisul UE sa le scoata din cap romanilor dorinta fireasca de un trai decent. Cand zici UE, zici Germania si Franta. Celelalte tari membre conteza in functie de calitatea liderilor. Nu este, din pacate, cazul Romaniei.
  Cand ti se ia aproape totul si esti pus si la colt, cum sa nu te intrebi care este de fapt rolul real al UE?!

  • Idolul tău Cioloiuda este mincinosul-mincinoşilor şi ştie el de ce…Bravo, mai nou se spune numai la măgari…Plagiatele toate sunt “rele”, dar după capul tău cu blană creată pe el, numai al Cucuvelei Mov este bun…Sunt de acord că avem nevoie de o Românie curată, dar am convingerea că nu “jegul guvernului tehnocrat” va face ca acest lucru să se întâmple.

   • Ai noştri tineri
    de MIhai Eminescu

    Ai noştri tineri la Paris învată
    La gât cravatei cum se leagă nodul,
    Ş-apoi ni vin de fericesc norodul
    Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă.

    La ei isi cască ochii săi nerodul,
    Că-i vede-n birje răsucind mustaţă,
    Ducând in dinţi tigara lungăreaţă…
    Ei toata ziua bat de-a lungul Podul.

    Vorbesc pe nas, ca saltimbanci se strâmbă:
    Stâlpi de bordel, de crâşme, cafenele
    Si viaţa lor nu şi-o muncesc — şi-o plimbă.

    Ş-aceste mărfuri fade, uşurele,
    Ce au uitat pân’ şi a noastră limbă,
    Pretind a fi pe cerul ţării: stele.

 6. La fel de ipocrit ca si ceilalti, dar cu smecherie de al Bruxelles: “Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent”. Asteapta doar centrarea de la Cotroceni, indiferent ce vom vota! Mesearias de meserias, baiat de SISTEM!

 7. pai omul a promis ca nu va candida, nu a promis si ca nu va accepta sa fie numit iar prim ministru 😀
  eu cred ca in curand o sa poti candida si ca SRL la conducerea unei tari, nu numai ca privat, dupa cum ne arata Ciolannis. desi ceva imi spune ca Ciolos o sa preia sefia SIE, mai ales ca are o sotie romanca get beget si patrioata foc!!, deci pare eligibil

Leave a Reply