Candidata democrată Hillary Clinton a câştigat dezbaterea electorală de miercuri împotriva republicanului Donald Trump, ceea ce înseamnă a treia sa victorie consecutivă în înfruntările cu omul de afaceri new-yorkez, arată un sondaj CNN/ORC citat de news.ro

Aproximativ 52% dintre alegătorii întrebaţi spun că fostul secretar de stat a câştigat dezbaterea, în timp ce 39% sunt de părere că republicanul a avut o prestaţie mai bună.

Clinton a câştigat şi dezbaterile precedente, potrivit sondajelor CNN/ORC.

viewscnt

8 COMMENTS

 1. Asa cum previzionez de ceva vreme, cel mai puternic stat al lumii va avea primul presedinte femeie din istorie.

  • Sa speram ca nu, asta este un fel de Alina Gorghiu a americii si dezinformata daca spune ca in Romania femeile sunt obligate sa aiba copii si vrea(sau a vrut) sa inconjoare China cu rachete.
   Este proasta si agresiva.

 2. Mie unul mi-e scarba cand vad atata manipulare si propaganda, in toata media mainstream, anti-Trump! Aici nu e despre cat de buna ar fi Clinton, macar daca ar fi asa, nu, aici trebuie diabolizat Trump cu orice pret, nu conteaza mijloacele. Iar intrebarea care i s-a pus, daca va recunoaste rezultatul alegerilor, e de noaptea mintii! E ca si cum l-ar fi intrebat daca va recunoaste ca o sa fie batut, ca si cum asta e deja asigurat 100%! E inacceptabila manipularea. Si pe urma tot Trump e de vina ca nu spune frumos, docil, ca da, isi accepta soarta de invins! Cum sa spuna dinainte ca e de acord sa piarda??? Atunci de ce ar mai candida?
  Sa ne fereasca Dumnezeu de o presedintie a lui Hilary! Razboiul cu Rusia va fi ca si garantat. Si ghiciti atunci cine va fi in rol de carne de tun…

 3. O sa revin mai tarziu cu o analiza a dezbaterii in sine sper, dar pana atunci o sa comentez despre Clinton News Network. In toate cele trei sondaje referitoare pa dezbatere, democratii au fost “oversampled”. In cel de-acum au fost chestionati 29% democrati si 36% republicani, iar intre independenti Trump a castigat 44-40. In sondajul anterior Hillary a castigat dezbaterea cu 57%, atat doar ca 58% dintre intervievati au sustinut ca erau deja sustinatori ai lui Clinton. Cu alte cuvinte, mai putini oameni decat cei care o sustineau deja au considerat ca a castigat dezbaterea. Si in primul sondaj au intervievat 26% republicani si 41% democrati. De asemenea, vorbim de acelasi CNN care isi antrena un focus group de “indecisi” ce sa spuna, acelasi CNN care a spus ca e ilegal sa citesti ce e dezvaluit de Wikileaks si ca ai voie doar sa te informezi din media, si acelasi CNN in care semnalul s-a intrerupt in mod “misterios” atunci cand Chris Collins a incercat sa vorbeasca despre Wikileaks si ce contine despre Hillary.

  Toate lucrurile astea despre care vorbesc sunt informatii disponibile public care pot fi gasite cu o cautare pe internet.

 4. CNN (Clinton News Network) a dat-o pe Hillary castogatoare si la dezbaterea precedents desi a pierdut fara drept de apel. Nu cred ca e o sursa credibila.

  • Nu e sursa deloc credibila, ca toată presa mainstream de altfel. CNN ul tot timpul a sondat mai mulți oameni din tabăra lui Clinton ca s-o dea câștigătoare. Si pe urma in frumosul spirit de turma toate publicațiile s-au luat după ei, repetând cu obstinație procentele.

 5. Voi incerca sa fiu succint.

  >SCOTUS
  In principiu acelasi lucru ca in dezbaterea trecuta.

  >avort
  Trump a incercat sa evite subiectul, tinand cont de faptul ca e o chestiune sensibila. Pe de alta parte, Hillary i-a furnizat munitie in privinta avorturilor tarzii.

  >imigratie
  Din nou o reiterare a pozitiilor enuntate anterior, dar unul din punctele forte ale lui Trump. Moderatorul a reusit s-o puna in corzi aducand vorba despre Wikileaks dezvaluind pozitia ei cu privire la deschiderea granitelor, iar ea a deviat subiectul incercand iar sa-l asocieze pe Trump cu Rusia. Trump se putea descurca mai bine cand a vorbit de rusi, dar n-a fost teribil. Hillary INSA, a facut o greseala monumentala dezvaluind timpul de la cererea unei lovituri nucleare pana la lansare. Asa ceva este secret de stat, nu se spune in fata milioanelor de oameni.

  >economie
  La fel, nimic cu adevarat nou, la fel, Trump are avantaj “by default”.

  >violenta de la adunarile lui Trump
  Aici a lovit foarte puternic. Zilele astea James O’Keefe a aratat rezultatele unei investigatii jurnalistice prin care s-a dovedit ca violentele de la mitingurile Pro-Trump au fost planificate de stafful democrat, cu stiinta lui Hillary. O cautare pe YouTube dupa Project Veritas si poate fi gasit repede clipul. Din pacate, Trump putea sa preseze mai tare, putea sa mentioneze numele lui O’Keefe, intrucat cetateanul obisnuit prefera sa primeasca informatii mura in gura in loc sa faca o simpla cautare, desi clipul a fost viral, cu 2 milioane de vizualizari in numai 12 ore si peste 5 milioane in momentul asta.

  >Fundatia Clinton
  Trump putea sa puncteze mai bine coruptia care se invarte in jurul Fundatiei Clinton, dar s-a limitat la atacuri superficiale.

  >taxe
  Aceeasi poveste, Trump a primit deduceri mari de taxe in mod legal, donatorii lui Hillary fac acelasi lucru, legea ar fi trebuit schimbata daca nu se dorea asta etc. etc. etc.

  >frauda electorala
  Aici am fost foarte dezamagit. Trump a avut o ocazie enorma s-o demoleze pe HRC cand ea a spus ca el e paranoic in privinta masluirii alegerilor. De ce? In ziua anterioara, Obama a spus acelasi lucru. Ce s-a intamplat doar cateva ore mai tarziu? O’Keefe a lansat AL DOILEA VIDEO, care dovedea fara doar si poate cum democratii sunt implicati in frauda electorala, cum fac turism electoral, cum inregistreaza non-cetateni pentru vot si asa mai departe. Aici a fost cea mai mare gafa a lui Trump prin lipsa lui de actiune si am fost nervos ca nu a exploatat ocazia asta unica.

  >Orientul Mijlociu
  “No-fly zone”? Pe bune, Hillary? Asta nu are cum sa alimenteze tensiunile cu Rusia in niciun fel, nu? Politica lui Hillary este una provocativa la adresa inamicului gresit si in general una haotica.

  >datoria nationala, asistenta sociala etc.
  Inca o data, nimic din ce nu s-a spus si inainte.

  In concluzie, Trump s-a descurcat mai bine decat in prima dezbatere, dar ceva mai slab decat in a doua. A avut insa atatea ocazii sa incheie meciul pe care nu le-a folosit, si asta m-a suparat cel mai tare. Clinton in continuare insa aproape invizibila pe scena.

Leave a Reply