Statele Unite trebuie să rămână cea mai puternică națiune de pe Pământ, dacă lumea dorește să continue pacea între SUA, China și Rusia, a declarat președintele Comitetului Statelor Majore Intrunite ale Armatei Americane, Generalul Mark A. Milley.

El a fost audiat in legislativul SUA despre anul fiscal 2024 al Departamentului Apărarii.

“Pentru prima dată, Statele Unite se confruntă cu două mari puteri nucleare, ale căror interese vitale de securitate națională sunt în competiție cu SUA. Atât China, cât și Rusia au mijloacele de a amenința securitatea națională a SUA, a spus el.

„Dar războiul cu oricare dintre acestea nu este nici inevitabil, nici iminent”.

Lupta unui război cu Rusia și China simultan ar fi foarte dificilă, a adăugat el.

Un nivel ridicat de pregătire și modernizare va descuraja agresiunea, iar cererea bugetară pentru anul fiscal 2024 de 842 de miliarde de dolari va asigura că forțele integrate rămân cea mai letală și mai capabilă armată din lume, a spus el.

“Nu este nimic mai scump decât lupta intr-un război. Și pregătirea pentru război este, de asemenea, foarte costisitoare, dar lupta intr-un război este cea mai scumpă. Pregătirea pentru război va descuraja acel război”, a spus el.

Asistența de securitate pentru Ucraina ar trebui să continue, deoarece este în interesul securității noastre naționale, a spus el.

Iranul, a spus el, a luat măsuri pentru a-și îmbunătăți capacitățile de a produce o armă nucleară, a spus el.

„Din momentul unei decizii iraniene, Iranul ar putea produce suficient material fisionabil pentru o armă nucleară în mai puțin de două săptămâni. Și ar mai dura câteva luni pentru a produce o armă nucleară reală”, a spus Milley.

„Armata Statelor Unite a dezvoltat mai multe opțiuni pentru ca liderii natiunii noastre să le ia în considerare dacă sau când Iranul decide să dezvolte o armă nucleară”, a spus el.

Testarea continuă a rachetelor balistice și dezvoltarea armelor nucleare ale Coreei de Nord reprezintă amenințări pentru noi, pentru aliații și partenerii SUA, a spus el.

 

Leave a Reply