Mandatul lui Mircea Geoană de Secretar General Adjunct al NATO va fi prelungit cu încă un an de zile, a anunțat vineri Jens Stoltentenberg, Secretarul General al Alianței Nord- Atlantice.

„Mircea Geoană a fost un remarcabil Secretar General Adjunct al NATO, și un sprijin important pentru mine la nivel personal, într-un moment critic pentru securitatea euroatlantică.

Calitățile politice, expertiza și grația cu care lucrează sub presiune continuă să fie importante pentru alianța noastră transatlantică.

Ca o recunoaștere a activității sale, i-am extins mandatul de Secretar General Adjunct al NATO cu un an, până la mijlocul lunii octombrie 2024.

Îi mulțumesc lui Mircea pentru dedicare și aștept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună”, a postat Stoltenberg.

Mircea Geoană este primul înalt oficial din conducerea NATO căruia i se prelungește mandatul de două ori.

Practic, Geoană va rămâne în funcție si ca Secretar General plin interimar pentru o perioada scurta, pana la alegerea unui nou Secretar General, odata cu plecarea lui Jens Stoltenberg in octombrie anul acesta.

Exercitand functia de Secretarul General Adjunct al NATO pana la mijlocul lunii Octombrie 2024, orice angajament politic intern romanesc este imposibil pana la acea data pentru Mircea Geoana.

Leave a Reply