Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a declarat marti ca Romania trebuie sa fie pragmatica in relatia cu Federatia Rusa aratand ca, dincolo de problemele legate de interventia Rusiei in estul Ucrainei, exista “chestiuni punctuale” asupra carora Bucurestiul si Moscova pot continua dialogul, informeaza Agerpres.

“Relatia cu Rusia este o una despre care as spune ca e cvasi-similara cu relatia pe care si alte state membre al Uniunii Europene sau ale Aliantei Nord-Atlantice o au cu Federatia Rusa. Trebuie sa fim pragmatici. Dincolo de ceea ce mentionam, evident ca sunt chestiuni punctuale asupra carora putem sa continuam dialogul. Ma refer, de exemplu, la chestiunile economice”, a spus Comanescu, la TVR. In ceea ce priveste celelalte aspecte, legate de modul in care Rusia se implica in estul Ucrainei si de situatia din Crimeea, seful diplomatiei romane a subliniat necesitatea ca Moscova sa respecte angajamentele asumate prin acordurile de la Minsk si regulile de drept international.

6 COMMENTS

 1. Un punct de vedere cu adevarat pragmatic. Si previzibil, as spune, de vreme ce omul lui basescu continua politica lui basescu. Fiindca, sa nu uitam, basescu ii bestelea pe rusi ori de cite ori avea ocazia, dar in probleme economice parca erau frati!! E adevarat, nu in interesul Romaniei, dar ce sa ne mai luam de la nimic?!

 2. Relatia cu Federatia Rusa este necesara din toate punctele de vedere , oricum nu trebuie sa vedem un vecin dusman ,dincontra sa -l facem prieten si sa ne acordam reciproc sanse de intelegere si colaborare .Am castigat ceva cu relatiile de pana acum , nu sa incercam ca relatiile economice sa fie reluate cum fac toate tarile din UE. Numai noi suntem mai cu mot ,s-a dus vremea comunismului , de ce ne este frica ?, de gaz , de petrol ,de ideologie sau ca nu avem ce da sau ce lua .Succes gandiri ministrului .

 3. Nesimtitul!sa fie demis de urgenta si sa i se intocmeasca dosar penal.pentru ce? pentru ca e pro-rus, nostalgic sovietic si vrea sa indeparteze romania de pe luminosul drum pro european si pro american.rusine lazar comanescu!!!!!

 4. Resetati l pe Comanescu ! Nici Romania nu mai e ce a fost dar nici Rusia nu mai e URSS. Rusilor le intinzi o mana si ei iti iau compania intreaga !

 5. Fiecare cu modul lui de gîndire.
  Vestul ne-a sărăcit din toate punctele de vedere, încît ne-am trezit colonie.
  Estul, deşi relaţiile au fost chiar foarte bune pînă în 1990, ne-am îndepărtat rapid din cauza minţilor limitate şi corigente la orele de comunicare.
  – În ce stadiu sîntem la ora actuală?
  Singuri în bătaia şuturilor din toate părţile, săracî şi devastaţi de reformele impuse tacit de marile sfere de influienţă internaţionale! – Unde cerem ajutor, sau, de unde primim ajutor militar cînd în România tot ceea ce înseamnă armată, este doar pentru luptele pe fronturile altora şi armamentul cărat la fier vechi, fiind înlocuit cu F16 sau mai ştiu eu ce second-hand?
  – Care-i drumul sau pe ce drum va păşi această ţară cu naţiunea componentă?

 6. Pai da sa continuam, ca markal asa face. Astia copiaza de la nemti, ma mir ca nu mai sunt cateii lui merkel in relatiacu rusii

Leave a Reply