Home Articole Comisar sef MAI, incatusat pentru complicitate la trafic de droguri !

Comisar sef MAI, incatusat pentru complicitate la trafic de droguri !

7853
4
Ce tara ! Comisar sef in MAI intr-o directie speciala, incatusat pentru complicitate la trafic de droguri !
————————
Petru Pitcovici, comisar sef la Directia Generala Anticoruptie, a fost retinut vineri de procurorii DIICOT intr-un dosar de trafic de droguri, anunta Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, intr-un comunicat.

Directia Generala Anticoruptie este o institutie aflata in subordinea Ministerului Afacerilor Interne, al carei obiectiv este prevenirea si combaterea coruptiei.

Petru Pitcovici, comisar sef la DGA retinut de DIICOT pentru trafic de droguri, este cercetat intr-un dosar de coruptie alaturi de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

In perioada 11-19.05.2016 procurorii DIICOT- Structura Centrala au efectuat activitati de urmarire penala cu privire la activitatea infractionala desfasurata de catre mai multe persoane care au actionat in mod coordonat in vederea introducerii pe teritoriul Romaniei a unor cantitati de  droguri de mare risc procurate din Olanda si ulterior comercializate pe raza municipiului Bucuresti, se arata in comunicatul citat.

“In realizarea scopului infractional la data de 08.05.2016,  inculpatii Paraschiv Bogdan Emanuel, Tripon Natalia si Dumitrache Cristinel s-au deplasat in Olanda in vederea procurarii de droguri. La data de 11.05.2016, in jurul orelor 22.00, inculpatii Paraschiv Bogdan Emanuel, Tripon Natalia si Dumitrache Cristinel s-au prezentat la punctul de trecere al frontierei de stat Nadlac, intr-un autoturism,  in vederea efectuarii formalitatilor de intrare in Romania. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, in filtrul de aer au fost gasite 2 pachete care contineau pulbere de culoare alba, in urma examinarii tehnico-stiintifice a rezultat cantitatea totala de 429,98 grame cocaina si 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamina (MDMA)”, se arata in comunicat.

Pe 13 mai, Tribunalul Bucuresti  a dispus arestarea preventiva pentru 30 de zile pentru  Tripon Natalia si Dumitrache Cristinel, in timp ce Paraschiv Bogdan Emanuel s-a sustras urmaririi penale.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit faptul ca inculpatul Simion Dan Sandu zis “Dan Chioru” i-a determinat pe inculpatii mai sus mentionati sa procure cocaina, inmanandu-le in acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucuresti, mai arata DIICOT.

Procurorii DIICOT sustin ca Daniel Petru Pitcovici, comisar sef de politie in cadrul D.G.A., a oferit sprijin si ajutor inculpatilor Simion Dan Sandu si Paraschiv Bogdan Emanuel “in scopul ingreunarii cercetarilor efectuate, depistarii si probarii autorilor.”

Pe 19 mai, Daniel Petru Pitcovici, Simion Dan Sandu si Paraschiv Bogdan Emanuel “au fost depistati in fata unui restaurant situat in Bucuresti iar cu ocazia controlului efectuat asupra inculpatilor  si a 2 autoturisme folosite de catre acestia, au fost identificate si ridicate sumele de 900 eur, 900$, 3000 lei precum si inscrisuri cu valoare probatorie. Totodata, au fost ridicate in vederea indisponibilizarii un numar de 3 autoturisme de lux”, arata DIICOT.

Pe 20 mai, DIICOT a dispus retinerea pentru 24 de ore a lui Daniel Petru Pitcovici, Simion Dan Sandu, Paraschiv Bogdan Emanuel “pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finantarea si favorizarea faptuitorului, urmand a fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva”.

DIICOT precizeza ca actiunea a fost efectuata impreuna cu  politisti din cadrul D.G.P.M.B. – Serviciul Grupuri Infractionale. Suportul tehnic si informativ-operativ a fost asigurat de catre Departamentul de Informatii si Protectie Interna, Directia Operatiuni Speciale si Directia Generala Anticoruptie, iar actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

4 COMMENTS

  1. Interesant, foarte interesant.
    Daca se vrea ca totul sa iasa la lumina, cetatenii vor trebui sa fie transparent si corect informati.

  2. Trebuie, totuși, să avem inteligența să legăm activitatea lui Petru Pitcovici în ceea ce privește diverse dosare – de exemplu dosarul fermei Băneasa – de actuala ”săltare” a comisarului șef.
    Ia să vedem: 900 (nouăsute) de euro, 900 (nouăsute) de dolari, 3000 de lei (30 de milioane pe vechi) și mașinile cu care au mers ăia la restaurant… E clar de tot – e trafic de droguri!!
    .
    Miroase ușor a ”Berbeceanu”…

Leave a Reply