Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se va întâlni joia viitoare cu miliardarul american de origine ungară George Soros, a anunțat o purtătoare de cuvânt, ca parte a consultărilor privind noua lege din Ungaria care amenință să ducă la închiderea Universității Central-Europene (CEU) de la Budapesta, finanțată de filantrop, transmite vineri Reuters.

CEU se află în centrul celei mai noi dispute dintre Ungaria și Comisia Europeană, care este îngrijorată că guvernul de la Budapesta încalcă statul de drept și standardele democratice.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene anunțase miercuri că prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, și alți doi comisari se vor întâlni la rândul lor cu George Soros.

Bruxellesul a amenințat deja Ungaria cu acțiuni în justiție din cauza unor chestiuni legate de drepturile omului și de universitatea finanțată de Soros.

În pofida protestelor de stradă și a condamnărilor pe plan internațional, Ungaria a adoptat legea care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea CEU.

Actul normativ prevede nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent în țările de origine ale respectivelor instituții.

Premierul Viktor Orban susține că CEU a încălcat legea prin acordarea de diplome, acuzație respinsă de instituție și pe care criticii prim-ministrului o consideră parte a măsurilor mai largi ale Budapestei împotriva organizațiilor neguvernamentale având legături cu Soros, scrie news.ro

4 COMMENTS

 1. “În pofida protestelor de stradă și a condamnărilor pe plan internațional, Ungaria a adoptat legea care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea CEU.” !!!!

  Pai asta faci daca esti la guvernare! Nu ca Dragnea si guvernul lui de gaini psdiste care s-au speriat din prima si de proteste si de condamnari international si au retras oug 13 perfect legala. Daca nu esti in stare sa conduci o tara te dai la o parte si lasi pe altul mai capabil!

 2. Soros? Da cine e Soros?
  Cum de se intalneste el cu seful CE al UE ca mie mi-au spus ca Soros n-are influenta, nu se amesteca e de fapt un cetatean oarecare. Si e unii care pun tot felul de conspiratii pe seama unui biet batranel fara putere.

  S-au m-au pacalit si miliardarul asta a ajuns acum sa dicteze si UE ce sa faca? Pe langa sfaturile alea care le dadea UE sa importe milioane de emigratnti si Merkel s-a executat.

 3. “Comisia Europeană, care este îngrijorată că guvernul de la Budapesta încalcă statul de drept și standardele democratice.”
  Oh, de asta? sau intreruperea circuitului /pierderea banilor sorosisti INGRIJOREAZA comisia EU?.
  Ce imi place bla bla-ul asta cu se incalca statul de drept, standarde democratice, drepturile omului….. cand in spate se ascunde de fapt SCOPUL : puterea de influenta, controlul si desigur banii buni si de la Soros sa fie primit! UE avocatul lui Soros lol. Ce face banul din om, pardon din UE!

  Asa e, pana acum mimau toti ca Soros nu are nimic de a face cu UE si nici UE cu el, NICI O INFLUENTA, hahaha, povesti pentru fraieri.
  Nota 10 pentru ORBAN!. Noua aici ne trebuie 10 ORBANI!. Nu il putem clona?
  Totdeauna m-am intrebat de ce ai nostri au fustita, iar ORBAN pantaloni?. Greu nene cu barbatia! Le lipseste si la propriu si la figurat!. haha!. Asta au demonstrat ai nostri, asta demonstreaza mereu. Sa-si puna toti cate o fustita atunci. hahahaaaaaa. Sunt penibili , in schimb cand ii vezi cat de cocosi se dau, razi cu lacrimi.

  “It is better to live one day as a lion than 100 years as a sheep.” -citat Mussolini -un dictator da, insa citatul asta spune TOT!.Ai nostri nu au curajul sa fie Lei!.

Leave a Reply