Ministerul Justiției a anunțat că a primit documentele transmise de instanțele de judecată în cazul extrădării fostului deputat Sebastian Ghiță, aceste documente fiind în curs de analiză.

“Până la data de 21 aprilie 2017, Ministerul Justiției a primit documentele transmise de către instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă. Aceste documente sunt în curs de analiză la nivelul direcției de specialitate, în conformitate cu dispozițiile legale aplicabile, urmând a fi definitivată cererea de extrădare. Acest examen de regularitate presupune analizarea corespondenței întregii documentații cu cerințele prevăzute de instrumentul internațional aplicabil (Convenția Europeană de extrădare — Paris 13 dec. 1957), cu legea română incidentă (Legea nr. 302/2004, privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, republicată, cu modificările și completările ulterioare), precum și cu exigențele autorităților sârbe care au solicitat, între altele, traducerea documentelor în limba sârbă”, se arată într-un comunicat al MJ remis vineri AGERPRES.

Potrivit MJ, cu respectarea termenelor legale, după finalizarea traducerilor care însumează un număr considerabil de pagini, cererea de extrădare și documentele însoțitoare vor fi transmise autorităților competente din Republica Serbia.

9 COMMENTS

 1. sunt convins ca le-a primit, mai ramane sa vedem cat de profesionist au fost intocmite si girate, astfel incat partea sarba sa nu aiba nimic de obiectat, ca aici e buba.
  Sper la niste demisii in lant, in caz contrar

  • Cerem extradarea pe un dosar facut de un procuror pe care …l-am dat afara de bun ce era !!
   Iar sefa lui e una care se intalnea cu sefii SRI in seara alegerilor la un sef de partid. Una care a incalcat constitutia, uite aici ce zice CCR.
   Altfel dosarul e in regula….nimic politic, doar o rafuila personala intre vechi amici ce naiba !

 2. Cererile astea nu-s tip formular ? Ce doamne iarta-ma sa scrie in 200 de pagini ? Vad ca exista o mare dorinta inclusiv la A3(postul rival si cel care jubila cand a fost inchis Voiculescu) ca el sa nu vina in tara,sa se gaseasca o formula sa scape….Saracul Voiculescu,au uitat toti de el,altele sunt prioritatile acum inclusiv Basescu li se pare foarte frecventabil….Inamicul public nr. 1 e Kovesi ! Toate tunurile pe ea.

 3. 🙂 🙂 🙂 A inghetat kerosenul si combustibilul pentru traducerea actelor dar si mijloacele de transmitere/curentul electric sunt inzapezite sau nu e trafic online cu vremea asta! Toti sunt invaluiti de vartejul aerului si scot pe guri gogosi vorbite,credibile pentru ei si varza pentru noi care mai citim printre randuri. Nea asta a mai predat o lectie/ora de curs poporului deja plictisit de vorbe vorbite pe diferite tonuri si intonatii! Faptele reale cand apar?

  • Faptele reale au aparut. Le-a spus Andronic: sefa DNA si cei doi sefi ai SRI erau la seful de partid Oprea acasa in noaptea alegerilor din 2009.
   Nu e clar?

   • Poate ca tie orice ti-e clar daca vezi la RTV….O prea a negat tampenia asta,Andronic adica Basescu pompeaza diversiuni in spatiul public stiind ca sunt ceva “inteligenti” care sa le preia nemestecate

Leave a Reply