Peste trei sferturi din profiturile nete declarate la nivelul României sunt obţinute de companiile româneşti, a declarat, joi, Anca Vlad, preşedinte Fildas-Catena Grup şi vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din România.
‘Capitalul autohton este o sursă importantă de creştere economică. 77% din profiturile nete declarate la nivelul României sunt obţinute de companiile româneşti. Diferenţa de 23% de companiile cu capital străin. Contribuţia capitalului românesc la valoarea adăugată brută este de 3 ori mai mare comparativ cu cea a capitalului străin. Există un ataşament vizibil al antreprenorilor români faţă de economia naţională. Aproape 100% din capitalul românesc este investit în România. Doar circa 1% din investiţiile străine directe de peste 345 de miliarde euro în 2014 ale ţărilor din Uniunea Europeană a fost direcţionat către România. Nu putem considera că există un mare apetit de investire în România, nu convingem şi ştim de ce nu convingem’, a spus Vlad.
Ea a precizat că în companiile româneşti lucrează de două ori mai mulţi angajaţi decât în companiile de stat.
‘Capitalul autohton este principalul angajator din România. În companiile româneşti lucrează de 2 ori mai mulţi angajaţi decât în companiile cu capital străin’, a mai spus oficialul Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din România citata de Agerpres.

3 COMMENTS

  1. nu va e greata cand pomeniti asemenea prostii ? pai nu, ca doar nu castigati 1.200 lei + tichete de masa pe luna …

  2. Companiile romanesti angajeaza dublu decat cele straine – pentru ca muncesc in lohn sau doar vind produsele strainilor.
    Aia cu managementul (oameni putini, productivitate mare) si profitul exportat ceilalti cu munca (oameni multi, platiti prost, productivitate mica) si cu ceva evaziune ca sa ramine si ei cu ceva dupa ce anaf ia tot ce poate
    Nu vad nici o mindrie pentru nimeni aici, doar o tristete…

  3. Constat un lucru ca “prietenii” nostri din UE nu mai pot de noi iar, noi prosti facem sluj in fata lor.

Leave a Reply