Din cauza unor dispute interne paguboase, generate de influente nefericite ale unor combinatori din Romania, reputatul concern american General Dynamics intarzie livrarea unor produse platite de Ministerul Apararii din Romania. Colaborarea cu acest concern a fost buna pana in prezent. Ei si-au recunoscut greseala si au platit penalitatile de intarziere. Dar Armata Romana are nevoie urgent de livrarea promisa, iar GD isi pateaza imaginea intr-un moment in care ar fi avut nevoie de cu totul altceva.

Iata o stire publicata de colegul meu Radu Dobritoiu de la Radio Romania Actualitati :

http://www.romania-actualitati.ro/general_dynamics_a_achitat_penalitatile_de_85_milioane_de_euro-131667?fbclid=IwAR3XJBJLWOGyrIR8NVTHr7Enq3LhaTJwTP-yvg0OPS7XIBcJOoKgVOJRkdM

Concernul american General Dynamics a achitat Ministerului Apărării Naţionale penalităţi de opt milioane şi jumătate de euro pentru întârzierea înregistrată în livrarea blindatelor Piranha V. Radu Dobriţoiu a obţinut informaţii despre acest subiect de la şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Radu Dobriţoiu: Primele transportoare blindate Piranha 5 vor fi livrate Armatei României anul viitor în ianuarie, cu o întârziere de aproximativ un an faţă de contractul iniţial. Şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a declarat că noul termen a fost propus chiar de firma americană.

Nicolae Ciucă:

“Am avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei General Dynamics Europa şi au venit cu un master plan prin care au garantat că în luna ianuarie vom avea primul lot de transportoare şi nu mai târziu de finele lunii februarie va fi finalizat procesul de recepţie cantitativă la prima unitate destinată să aibă în dotare aceste maşini de luptă.

Cert este că, în conformitate cu prevederile din contract, firma a fost penalizată şi au achitat penalităţile de 8,5 milioane de euro pentru întârziere”.

3 COMMENTS

  1. Pai daca planul in care recunosc ca au zbarcit-o si recalculeaza termenul de livrare se cheama MASTERPLAN, cum s-a chemat planul initial in care ziceau ca fac si ca dreg?:)))

Leave a Reply