Incredibile efecte ale cutremurelor mari si a sutelor de cutremure mici din Italia. Situatia va fi cu siguranta ingrijoratoare in perioada urmatoare.


 

Solul s-a scufundat 70 cm pe alocuri în urma seismului cu magnitudinea 6,5 care a zguduit duminică centrul Italiei, a semnalat marți Consiliul național de cercetări (CNR), potrivit AFP.

Bazându-se pe imagini captate prin satelit, cercetătorii de la CNR și de la Institutul național de geofizică și vulcanologie (INGV) din Italia au descoperit că deformarea scoarței terestre din această regiune muntoasă se întindea pe 130 km2. În regiunea Castelluccio, în apropiere de Norcia, la șase kilometri distanță de epicentru, solul s-a scufundat pe alocuri 70 cm, potrivit unui comunicat al CNR.

O astfel de prăbușire este “mai degrabă ieșită din comun”, a spus purtătorul de cuvânt al CNR, Marco Ferrazzoli, întrebat de AFP. În urma seismului survenit la 24 august în aceeași regiune, prăbușirea solului nu a depășit 18 cm, a precizat acesta.

De duminică, acest seism care nu a provocat victime a fost urmat de circa 1.100 replici, printre care 240 cu magnitudini cuprinse între 3 și 4, iar 19 cu magnitudini între 4 și 5, a semnalat marți un comunicat al INVG.

Cea mai puternică replică a avut loc marți dimineață, puțin înainte de ora 09:00 locală (08:00 GMT), având magnitudinea de 4,8, potrivit acestui comunicat.

 

2 COMMENTS

  1. Despre scufundare am scris ieri sau alaltăieri. Am menţionat ceea ce am citit prin 1983-1984 întro carte groasă de 600-800 pagini la biblioteca municipală unde orice doritor putea şi poate încă să împrumute şi să citească cărţi pentru documentarea proprie! Regret că nu m-am gândit să scriu titlul cărţii scrisă în 1958 tradusă şi reeditată în 1962(coperţile erau vai de mama lor)! Nu m-am gândit atunci ca scrierile citite să se întâmple în viitor deşi 90% din ce spun se întâmplă de la perioade imediate până la peste 20 ani în viitor.

Leave a Reply