Consilierul prezidential Dan Mihalache a declarat luni, la o dezbatere despre Romania in contextul euroatlantic regional, ca nu trebuie “sa ne autoflagelam si sa ne explicam intre noi fara sa ne intrebe nimeni cat de slaba si lipsita de imaginatie” este politica externa a tarii noastre, transmite Mediafax.

Mihalache a facut un bilant al ultimului an in materie de politica externa, spunand ca Romania a reusit sa mentina atentia pe flancul estic al NATO, sa dezvolte o relatie “functionala si de solidaritate” cu Ucraina, sa reconstruiasca o relatie functionala cu Polonia, sa faca un summit NATO al sefilor de stat si de guvern din Europa Centrala si de Est la Bucuresti si sa mentina atentia partenerilor asupra Marii Negre.

“Daca e uitam la ultimul an (…) nu cred ca Romania nu a facut mutarile cele mai bune si cele mai inspirate si nu a castigat, inclusiv in randul partenerilor transatlantici si europeni ideea, imaginea unei tari pe care se poate conta”, a concluzionat el.

“Nu cred ca trebuie sa ne autoflagelam si sa ne explicam intre noi fara sa ne intrebe nimeni cat de slaba si lipsita de imaginatie e politica externa a Romaniei, pentru ca exista si asemenea tentatii a unor actori politici, a unor analisti politici sau a unor comentatori. Pana la urma, riscam sa parem noi insine, iertati-mi cuvantul neacademic, mai prosti decat suntem”, a sustinut Dan Mihalache.

12 COMMENTS

  1. “riscam sa parem noi insine, iertati-mi cuvantul neacademic, mai prosti decat suntem”, a sustinut Dan Mihalache.
    Nu, asta nu. E mult prea greu si e si suficient sa pareti doar cum sunteti.

  2. Doar un exemplu, apropo de ultima afirmație.
    NATO nu are flanc estic, pentru că nu are front spre nord sau spre sud.
    În termeni militari, flanc nu înseamnă, pur și simplu, margine.
    Pour savoir…

  3. Riscul a fost asumat încă de la instalarea lui Johannis cand s-a impus ca reprezentant al României un nimeni cu aere de “cineva”, nu spunem cine, persoana importantă. Sigur ca, după securistul de mâna a treia numit Basescu, persoana respectiva a părut pe jumătate divină dar trebuie sa recunoaștem ca precum turcul si pistolul, adică faptul ca un reprezentant lipsit de inteligenta nu poate reprezenta decât pe cei care-i seamănă. Noroc ca mai sunt si corupți prin peisaj si ca madam Koveși le confirma existența bagandu-i in laț tot din doua in doua zile, altfel nici n-am mai apărea pe harta!

  4. Hă hă hăăăă!
    S-a uitat şi ăsta în oglindă!!! 🙂
    Nu s-a spart oglinda? 🙂
    Aţi avut altceva decît tărîţe în căpuţuri?
    🙂 🙂 nu cred!
    Toţi sunteţi profesionişti în executare comenzi din exterior! Aţi demonstrat valoarea fiecare dintre voi!
    Dacă v-ar cere sau impune: execut-i pe măta, tactu sau progeniturile personale, ce-ai face?
    Îţi pui capul la ghilotină?

  5. Apropo, cese mai aude de imobilele ”retrocedate” monicăi macovei şi tatălui lui kovesi? Parcă erau adevăraţii proprietari ai acelor imobile, dar nu cele 2 familii despre care se scrisese în ziare!
    ”Hai la hora mare, că suntem iar tare” 10beneficii în 2 oameni şi funcţii !

  6. Domnul Mihalache vorbeste despre politica externa a Romaniei ca si cand noi am avea una. Romania nu are politica externa ci urmeaza politica externa a altor state. Ultima noastra zvacnire de politica externa a fost procesul ala cu Ucraina pentru Insula Serpilor si aia doar pentru ca nu au fost interese europene sau americane care sa se suprapuna peste ale noastre.
    Tot ce mentioneaza Mihalache mai sus face parte cu siguranta din interesele Romaniei, dar numai cele ghidate de mana vestica. Cand este vorba de interesele comerciale, economice si tehnologice ale Romaniei, printr-o mai buna relatie a sa cu state din zona Asiatica, se gaseste intotdeauna cineva sa se opuna, se gaseste intotdeauna un sclav care sa strige, vai de mine, ce a cautat Ponta pe acelasi stadion cu Putin, sau un basescu care sa strige vai de mine, de ce a cumparat nu stiu ce de la chinezi si nu a cumparat de la americani.
    Politica externa a Romaniei? I-am pus cruce de mult.
    https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/

  7. politica externa a romaniei?de vreo 20 de ani poate fi rezumata prin: pozitia ghiocelului,capul plecat sabia nu il taie si “am inteles sa traiti !”.unde dracu vede umflatu asta politica externa?vai de capul lor de idioti.

Leave a Reply