Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a telefonat miercuri omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, după șapte luni de tensiuni provocate în relațiile dintre cele două țări de doborârea unui avion militar rus Su-24 de către aviația turcă la frontiera cu Siria, relatează Reuters și TASS, preluate de Agerpres.

Această discuție telefonică, care are loc la inițiativa Moscovei, intervine la nici 24 de ore de la triplul atentat sângeros pe aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, soldat cu 36 de morți și circa 150 de răniți.

Kremlinul va anunța rezultatele acestei convorbiri ceva mai târziu, a indicat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

14 COMMENTS

 1. Radule,

  Ai reusit ca la articolul postat pe blog cu titlul “Operatiune Guardia Civil impotriva mafiei ruse din Spania” sa obtii zero comentarii, si asta neavand comentariile blocate.Ceva, cumva?

  P.S. Chiar daca vei bana mesajul, voi sti ca l-ai citit pentru ca altfel nu ai avea cum sa il banezi decat neconvenindu-ti ce vezi ca scrie inainte. Astfel, obiectivul meu acela de a iti fi transmis mesajul va fi oricum atins! Pa, pa

   • Frateeeeei, mi-ai banat cel putin vreo 8 comentarii pana acum, incepand de dimineata. Oi fi eu “dabija” si “lacatus” sau ce mai spui tu, dar te asigur ca n-am ajuns atat de sclerozat mintal incat sa nu imi amintesc ce-am scris in ultimele 4 ore. Adica, nu sunt chiar atat de amnezic.

    Ca sa iti oferi satisfactie, o sa iti spun ca tu oricum ai dreptate! Adica e ca tine, ramane cum spui tu! Salut!

 2. incep sa cred ca dictachiorul erdogan a fost consiliat chiar de genialul consilier demisionac, victor ponta viorel sa se puna laba pe telefon si sa se apropie de alti pretini ai mongoloidului vesel, volodea putin!

  • Tu poti sa crezi ce vrei… si nici macar nu e nevoie sa ne spui si noua !
   Daca am chef de tampenii internaute, intru pe hotniusl deocamdata, n-am chef, nu intru. Da’ vad ca dau de tampenii si p-aci !
   S-a umplut netu’ de analisti, calci pe cate unu’ la fiecare pagina !

  • Bai Poiana lu’ Mitocan, eu sa ma sparg in comentariile tale de basist oparit spalat pe creier! Du-te pe blogurile voastre de basisti opariti si decarteaza-ti acolo balariile tale cerebrale de ultras basist oparit spalat pe creier! Da-te in chinurile facerii si in emoragie cerebrala de aici, de basist oparit cu creierul strivit in menghina ce esti! Bulangiule!

  • Erdogan asta, s-a umplut de penibil. Dupa ce juca in marele sultan si se ratoia la toti a ajuns un pupator de talpi la Putin si altii…

 3. Foarte bine au facut sunt doua puteri din regiune iar, tensiunile reciproce nu sunt denefice niciunei parti. Asta e dovada ca cei doi, indiferent ce se spune la adresa lor, sunt politicieni abili, si au consilieri exceptionali.

 4. era mai interesant de reamintit ca erdogan a trimis acum cateva zile o scrisoare lui putin in care isi cerea scuze pentru docorarea avioului rusesc in siria. asa ca, ne place sau nu unorara dintre noi, nu putin a facut primul pas . si cum sa nu-so cera scuze cand turismul turcesc are pierderi colosale foarte multe hoteluri turcesc urmand sa intre in faliment dupa masurile luate de rusia. urmeaza despagubirile cerute de putin. iar putin a facut un gest normal dupa atentat.

 5. Putin l-a sunat pe Erdogete după ce acesta i-a scris o scrisoare în care recunoștea că e rău să fii prost… Nu l-a sunat din senin, adică.
  Erdoganele a prezentat și condoleanțe familiei pilotului rus ucis mișelește și și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate. Așa să-i ajute Dumnezeu!
  .
  Altfel, industria turismului în Turcia a ajuns undeva sub nivelul mării, atentatul mizerabil de la Istambul nefiind de natură să aducă turiști.
  Ca urmare a tonului ”înțelept” al lui Erdogan cu toată planeta (”Hey America, Hey Russia, Hey Europa,…) aproape toată moștenirea lui Mustafa Kemal Ataturc s-a dus dracului – economia e varză, libertățile individuale nu mai fac doi bani, turcii sunt văzuți ca și ”colaboratori ai teroriștilor”, etc.
  E perfect startul pentru relații Turcia – Russia.

Leave a Reply