Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a făcut apel, luni, ca lumea să se pregătească pentru “o eventuală pandemie” cu noul coronavirus, caracterizând drept “foarte preocupantă (…) creşterea bruscă” de noi cazuri în Italia, Coreea de Sud şi în Iran, potrivit AFP.

“Trebuie să ne concentrăm pe izolarea (epidemiei), făcând tot posibilul pentru a ne pregăti de o eventuală pandemie”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferinţe de presă la Geneva, scrie news.ro

Pe site-ul său, OMS defineşte astfel noţiunea de pandemie: “Vorbim de pandemie în cazul propagării la nivel mondial a unei noi maladii. (…) Impactul sau gravitatea tind să fie mai ridicate în cazul unei pandemii, în parte cauzată de proporţia mai importantă a populaţiei fără nicio imunitate preexistenţă împotriva virusului”.

Noul coronavirus a ajuns luni în patru noi ţări din Orientul Mijlociu, Kuwait, Bahrain, Irak şi Oman, anunţând primele cazuri de persoane infectate cu virus şi precizând că acestea se întorceau din Iran, ţara vecină care a înregistrat 12 decese.

În Kuwait, ministrul Sănătăţii a anunţat că trei persoane au fost testate pozitiv cu virus: un cetăţean kuweitian în vârstă de 53 de ani, un saudit în vârstă de 61 de ani şi un apatrid în vârstă de 21 de ani. Toate reveneau din oraşul iranian Machhad (nord-est).

1 COMMENT

  1. Multumin tuturor ministrilor sanatatii de pe panoul rusinii din parlament si guvernelor anterioare pentru ‘modernizarea’ institutului Cantacuzino ,nu de alta …dar unii au mai descoperit vaccinuri si medicamete care si acum sunt baza tratanemtelor revolutionare !
    Tot ce e bun tre’ sa dispara
    Asta e tara tuturor imposibilitatilor !

    (Parazitii)

Leave a Reply