1 COMMENT

 1. Ultimele news din presa Italiana vorbesc de faptul ca epidemia de Coronavirus a pornit intr-un spital, care o fi , nu se stie, asa cum nu se stie nici momentul cert in care Coronavirus a devenit o problema pentru sistemul sanitar italian. De obicei, pregatit sa faca fata situatiilor si mai dificile.

  1 – Trebuie precizat, Lombardia este cea mai afectata (76 contagiati) pentru ca e o regiuna mare cum mult trafic uman, comercial, etc. si cu o adevarata (Chinatown la Milano).
  Se stie ca cetatenii chinezi se misca , se deplaseaza mult mai mult decit restul.

  2 – Prostia umana e inegalabila cam peste tot: se golesti un Superstore gen . Esselunga trebuie sa dispui de multa prostie si paranoia. E drept ca nu s-a comunicat bine si corect nici pe acolo.

  3 – Va rog nu mai alegeti, in cautare de sharing, titluri gen. “panica si teroare” la Milano. Lipsesc doar cadavre risipite pe strazi!. Sa fim seriosi si se pastram o moderatie in comunicare.
  Nu e nici un Roman contagiat dar cineva in delir evident propunea adapostirea Romanilor ce revin in tara in acesta perioada pe la o suta Km. distanta de Craiova in corturi, claie peste gramada intr-o carantina nesfirsita de la 14 la 27 zile….mai e cineva sanatos la cap sa stie de unde incepe comunicarea corecta serioasa fara a panica lumea de acolo si de aici?
  Basescu aseara, abtiguit ca de obicei, propunea tratarea pe timpul carantinei in Colegiiile inchise anume (eventual cu piine si ceai, evident, cu spirt, vata si masca facuta din prosopul de bucatarie) penibil a fost la B1. Basescu insa in nebunia lui are dreptate in sensul ca daca acest nenorocit de virus s-ar hotari sa se prezinte si pe la noi ar fi un dezastru total.

  Cu tot respectul pentru DL Raed Arafat, sistemul nostru sanitar mai degraba te imbolnaveste cind nu te ucide cu lipsa si incompetenta medicilor. Fara a mai vorbi de lipsa de specialisti in infectivologie.
  Lipsesc medicamentele vitale pentru cardiaci, diabetici fara a mai vorbi de oncologie si alte zone.
  Pentru intoarcerea in tara este suficienta o autocertificare autentica ,evident, si luarea in evidenta a cetateanului inregistrand resedinta sau domiciliul unde poate fi gasit.
  Restul e o timpenie pentru a umple spatiile TV de tot felul ca de obicei pline de “cunoscatori”….. de nimic.-

Leave a Reply