Patronul B1 tv, Sorin Oancea si patronul Realitatea tv Cozmin Gusa au fost audiati azi la DNA ca martori in dosarul in care fostul lider PNL Ludovic Orban este acuzat de fapte de coruptie.

Potrivit realitatea.net, la ieşirea de la audieri, Cozmin Guşă a subliniat încă o dată că “Realitatea TV nu a cerut, nu i s-au oferit, n-au existat asemenea discuţii legate de bani niciodată”. Consultantul politic a mai precizat că singura discuţie purtată cu Ludovic Orban a avut loc pe 24 martie, dar că ea a vizat strict chestiuni legate de şansele pe care acesta din urmă le-ar fi avut la fotoliul de primar general al Capitalei.

“Am dat declaraţie în calitate de martor, în care am explicat procurorului acelaşi lucru: că noi nici nu am cerut, nici nu ni s-au oferit, nici nu am avut discuţii de genul acesta. Singura discuţie pe care am avut-o cu Ludovic Orban despre campania lui am făcut-o la cererea lui, pe 24 martie. Asta a fost singura întâlnire pe care am avut-o şi am vorbit despre campanie, despre şansele lui, explicându-i atunci că felul în care vom colabora, cu toate partidele, nu doar cu PNL, este între structura centrală a partidului şi departamentul de publicitate al televiziunii, conform legii; adică pentru producţii TV în cazul televiziunii şi pentru ştiri în cazul Internetului”, a subliniat Guşă.

Discuţia a fost cu public, au asistat şi alţi oameni la discuţie, nu a fost între mine şi el, ne-am întâlnit într-un spaţiu public. A fost o discuţie despre campanie, în care i-am explicat atunci că ar avea şansa a doua din păcate, în condiţiile în care partidul nu îl sprijină şi s-a şi văzut: la lansarea lui nu au fost prezenţi co-preşedinţii partidului. Realitatea TV nu a cerut, nu i s-au oferit, n-au existat asemenea discuţii legate de bani niciodată“, a completat consultantul politic.

La intrarea în sediul DNA, consultantul politic Cozmin Guşă a precizat că a fost chemat la audieri în calitate de martor, dar şi că “exclude” varianta ca vreun angajat la Realitatea TV să aibă legătură cu acuzaţiile din dosarul lui Orban.

Întrebat dacă televiziunea la care este acţionar a primit bani din partea fostului candidat PNL la Primăria Capitalei, Guşă a subliniat că “nici nu am cerut, nici nu ni s-au oferit, nici nu ne-am întâlnit”.

“Dar sigur că fiind un caz atât de complicat, care într-un fel a schimbat soarta alegerilor, e de datoria DNA să elucideze probabil în timpul campaniei scandalul corupţiei şi în acelaşi timp, bineînţeles că televiziunile care nu au legătură cu asta, massmedia care nu are treabă cu asta trebuie disculpată”, a declarat el.

Cu Ludovic Orban, în  marginea acestui dosar, până la 20 martie, nu m-am mai întâlnit de un an şi jumătate dacă nu mai mult. Suntem amici într-un fel, pentru că a fost contracandidatul meu în 2008, când a candidat la primărie. Dar vreau să spun altceva: poate că acest caz Ludovic Orban o să-i înveţe pe politicieni despre cele două mari restanţe pe care le au: legea finanţării partidelor politice, de care n-au avut grijă,  şi felul în care îşi bat joc de mass media şi televiziuni în timpul campaniei. Vă reamintesc, televiziunile private sunt obligate să presteze pe gratis şi pentru toţi candidaţii, în condiţiile în care asta nu înseamnă economie de piaţă. Partidele au un produs, care este candidatul, pe care ne obligă să-l promovăm gratuit, ei câştigând mereu din acest lucru. Eu militez, aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată, pentru ca în condiţii de totală transparenţă şi legalitate televiziunile private să fie plătite de candidaţii partidelor sau candidaţii independenţi care vor să-şi facă vizibile strategiile pe care le au pentru cetăţeni. Aşa cum e acum nu e corect, pentru că printre aceşti candidaţi, produsele partidelor, se află foarte multe rebuturi pe care noi suntem obligaţi, pe gratis şi în condiţii egale pentru toţi, să-i promovăm. Lucru care nu-i corect! Deci aceste două lucruri măcar dacă s-ar învăţa în clasa politică – finanţarea corectă şi transparentă a partidelor, respectiv tratamentul corect al televiziunilor şi nu demonizarea lor, care sunt instituţii care se ţin cu bani mulţi, greu, pentru telespectatori, în interesul cetăţeanului şi fac mai mult decât au făcut politicienii.

Niciun angajat sau moderator de la Realitatea TV nu a putut să vorbească (cu Orban, n. red). A existat şi o dispoziţie internă pe care am dat-o în urmă cu ceva vreme, ca toate discuţiile care se fac cu partidele să se facă de la nivel de preşedinte de partid sau mandatarul financiar al partidului, respectiv directorul de publicitate de la Realitatea. Aşa cămoderatorii sau jurnaliştii nu aveau ce să discute cu candidaţii. Dacă au venit candidaţi în această perioadă – nu m-am interesat – ei au fost trimişi la şeful partidului lor ca să se centralizeze această colaborare, pentru că altfel se ajunge la fel de fel de suspiciuni şi la cazuri nefericite, cum este cazul lui Ludovic Orban”, a adăugat consultantul politic.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gusa-audiat-la-dna-in-calitate-de-martor-in-dosarul-lui-ludovic-orban_1925949.html#ixzz46GOJEKkI
Follow us: @realitatea on Twitter

 

http://www.realitatea.net/cozmin-gusa-audiat-la-dna-in-calitate-de-martor-in-dosarul-lui-ludovic-orban_1925949.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

3 COMMENTS

Leave a Reply