În urma unui incident militar extrem de grav la granița Turciei cu Siria. Forțele rusești și siriene au ucis în această noapte 33 de militari ai Turciei.

Președintele Erdogan a declarat că în urma acestui incident, Turcia va da drumul milioanelor de imigranți sirieni din Turica spre Europa. Declarația înspăimântă toată Europa.

În controlul Turciei sunt patru milioane de refugiați din Siria. Turcia are un acord cu Uniunea Europeană. Primește câteva zeci de miliarde de euro pentru a-i ține pe imigranți la granița sa și pentru a nu le da drumul.

Aseară când turcii au făcut o incursie și au avut un conflict major cu forțe ale Federației Ruse, în această lovitură rușii și turcii s-au confruntat și 33 de militari NATO turci au murit.

Turcia a zis că dacă Uniunea Europeană, aliații lor, nu pun presiune pe Siria să oprească măcelul, ei vor da drumul la toți refugiații din Europa. Măsura a fost pusă în aplicare.

Filiera de plecare a refugiaților din Siria către Europa e prin insulele grecești, Bulgaria, România, Serbia, mai departe către Uniunea Europeană.

 

2 COMMENTS

  1. OT: Atrageti-i atentia d-lui Gidea ca “bestie” in engleza nu are sensul din romana, ci e chiar pe dos: “a bestie = a person’s best friend”.

  2. Nu se inspaimanta nimeni. Este un mare aranjament. Doar nu construiesc astia asa rapid mii de case doar de dragul constructiilor intr-o tara unde populatia scade dramatic iar catu se imprumuta cu dobanda negativa. Locul turciei va fi luat de Romania si Bulgaria. Ungaria are gard si urmeaza sa inchida granitele. Mai ramane sa iasa ficusul si sa anunte ca urmeaza sa primim o mare suma de bani de la merkel si ce bine o sa ne fie noua ca o sa avem bani de pensii si forta de munca in agricultura. Primii vor lucra in insula brailei libera de porci.

Leave a Reply