Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a efectuat saptamana trecuta o vizita fulger la Bucuresti.
Sosit la bordul unui avion privat, intr-o vizita secreta,
Schroeder a avut intalniri cu personalitati din Romania al carui nume nu este inca stiut.
Gerhard Schroeder este unul din cei mai de incredere oameni ai presedintelui Rusiei Vladimir Putin. De multe ori, poarta mesaje din partea acestuia in diferite colturi ale lumii.
Gerhard Schroeder este presedintele Consiliului de Administratie al Nord Stream, proiectul prin care Gazprom, ca actionar majoritar, doreste sa sporeasca dependenta Europei de gazul rusesc.
Gerhard Schroeder este si director in compania Rosneft, al doilea mare concern petrolier al Rusiei, detinut de stat, aflat sub sanctiuni extinse din partea Uniunii Europene.
Ca emisar al Rusiei, Gerhard Schroeder a venit la Bucuresti sa aduca un mesaj si sa ceara in mod explicit ceva.

Se nasc imediat cateva intrebari :

1. Cine l-a invitat in Romania pe omul lui Putin?

2. Cu cine s-a intalnit boss-ul gazelor rusesti?

3. Ce s-a discutat la intalnirile din Romania ale lui Gerhard Schroeder cu nume importante de la Bucuresti?

4. Face vreo personalitate din Romania un joc dublu fata de eforturile UE de a limita dependenta de gaz rusesc?

5. Stie Comisia Europeana, din care face parte si Romania, despre initiativa acestei vizite si despre continutul convorbirilor?

Aceste intrebari legitime trebuie sa capete un raspuns urgent. Public.


7 COMMENTS

  1. Bine c-a fost intalnire secreta, iar la cele 5 intrebari probabil ca vom avea raspunsuri cat de curand si public si la ceas de seara.

  2. Bubosul pe față si in suflet, sobolanul de biblioteca dorel , dupa ce a distrus justiția, dupa ce a distrus credibilitatea scolii universitare romanesti , vrea sa mai distruga si credibilitatea internationala a Laurei Codrutei Kovesi. Blestemati pe viață sa fiți slugilor Ciumei Roșii.

  3. Uneori, răspunsul cel mai banal e si cel mai aproape de adevăr—Schroeder e un fel de broker/negociator politic foarte pragmatic, se pare, si descinderea lui la București e, probabil, legată de alegerile europarlamentare. Cum partida filogermana e cea a Cotrocenilor, Schroeder se va fi dus direct la Johannis, omul Germaniei la București; n-as prea crede ca relațiile sale personale cu Putin sau cu Rusia—afișate, de altfel—sa aibă ceva de-a face cu vizita la actualul presedinte al României. Nici cu apartenența lui Schroeder la doctrina socialista, fiindcă s-ar fi facut tam-tam mare in propaganda daca ar fi venit sa se întâlnească pe fatza cu șeful PSD sau alt reprezentant al “ciumei roșii”, si un tam-tam si mai mare daca s-ar fi dus la schi cu Johannis, reprezentantul PPE de jurna la București. Secretul care protejează descinderea sa fulger dovedește exact asta: omul avea o misiune punctuală pe care voia s-o îndeplinească fara lăutari, ceea ce a si facut.

    • Addenda. Văz pe dcnews ca “ministrul dandy Teodorovici blochează distribuția de gaze” si PNL-ul țipă din toti rărunchii împotriva dublei calități a dandy-ului care blochează din două “portofolii” deodată. Iată un posibil scop punctual al vizitei lui Schroeder. In aceeasi ordine de idei—Teodorovici n-ar mânui două portofolii, precum un cowboy pistoalele din dotare, daca inteligentul Johannis n-ar fi blocat numirea Olguței Vasilescu la “dezvoltare”. Curat Lucru bine facut!

Leave a Reply