Premierul Viorica Dăncilă a plecat duminică dimineaţă spre SUA cu o cursă de linie, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice, liderul de la Palatul Victoria urmând să aibă întâlniri cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence, dar şi cu reprezentanţii unor comunităţi evreieşti.

Din delegaţia premierului Viorica Dăncilă fac parte ministrul Afacerilor Externe Ramona Mănescu, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul Apărării Gabriel Leş, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu, dar şi consilierul personal, Anton Pisaroglu, potrivit surselor citate.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că programul Vioricăi Dăncilă prevedeîntâlniri cu vicepreşedintele Mike Pence, cu secretarul Energiei, Rick Perry, dar şi cu Steven Fulop, primarul oraşului Jersey. Deplasarea premierului de la New York la Washington, pentru întâlnirea cu vicepreşedintele SUA Mike Pence, ar urma să aibă loc cu trenul.

Întâlnirile cu reprezentanţii comunităţii evreieşti încep cu Ezra Friedlander, preşedintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt şi Israel, apoi Viorica Dăncilă va avea o întrevedere cu David Harris, preşedintele Consiliul de Administraţie al American Jewish Committee, va participa la ”Gala Cină” oferită de Arthur Schneier şi liderii Congresului American Evreiesc şi ai Congresului Evreiesc Mondial.

Surse politice au declarat pentru MEDIAFAX că Viorica Dăncilă se va mai întâlni şi cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, precum şi cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale.

Premierul ar urma participe şi la o reuniune a Camerei de Comerţ Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferinţa ”Oportunităţi pentru investiţiile americane în România”.

http://gov.ro/ro/prim-ministru/agenda?ev=g6Z7iOymZpJsZn2veIOj

4 COMMENTS

 1. “cu reprezentanţii unor comunităţi evreieşti.” – nu mai bine se ducea direct in Israel?
  nu o intreaba nimeni cum ramane cu mutarea ambasadei?

 2. dl Radu Tudor,

  poate nu mai înțeleg ce înseamnă vizită oficială.
  pe site-ul oficial al departamentului de stat nu se spune nimic despre vreo vizită oficială cu doamna Prim-ministru V. Dăncilă.
  ex. prim-ministrul Rep. Moldovei a efectuat o vizită oficială – există comunicat oficial emis de departamentul de stat.
  din păcate, PR-ul ieftin al doamnei Dăncilă generează costuri inutile pentru țara noastră.

Leave a Reply