Autorităţile cubaneze au propus să plătească în rom o datorie în valoare de 186,4 milioane de euro către Cehia. Se pare că respectiva datorie datează încă din perioada Războiului Rece, atunci când Republica Cehoslovacia a încercat să ajute economia socialistă de la Havana, relatează The Telegraph.

Dacă propunerea devine realitate, atunci cehii ar primi o cantitate uriaşă de rom, care le-ar ajunge cel puţin pentru următorul veac.

Ministerul de Finanţe de la Praga a precizat că ar dori ca cel puţin o parte din această datorie să fie plătită în bani cash.

Cehii importă anual rom cubanez în valoare de 1,3 milioane de euro.

În trecut, nord-coreenii au vrut să plătească o datorie externă în valoare de 6,7 milioane de euro în produse derivate din ginseng, scrie news.ro.

 

3 COMMENTS

  1. Ne-au mai umplut o dată polonezii prin anii’80 magazinele cu vodka lor. Ceaușescu a permis asta ca o măsură de întrajutorare socialistă. Vodka Wyborowa era cel mai apreciat sortiment.A fost bine, a fost rău? Ambele tari erau cu economia la pământ. De voie, de nevoie, tot românul putea să bea o vodka de calitate in acele vremuri de tristă amintire.

  2. 🙂 🙂 Bilet gratuit doar dus pentru ”eram sub influienţa băuturilor alcoolice”! Facem chetă?

Leave a Reply