Soţul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, a fost exclus din USR prin votul unanim al conducerii partidului, în urma acuzaţiilor conform cărora ”echipa de comunicare/campanie” a USR ar fi asociat imaginea formaţiunii cu activiştii LGBT şi cu Soros.

Mesajul transmis de Sergiu Moroianu pe Facebook:

“Dragi colegi,

Alegerile au trecut.

Am obținut în București mai puțin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat în jumătate din scorul partidului de apartament PPDD în 2012!

S-au comis abuzuri și greșeli din partea “echipei de comunicare/campanie” coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă. Știe cineva datele financiare ale serviciilor lui Păun?

Comisia de Arbitraj i-a cerut în mod repetat lui Matei Păun și echipei sale să-și depună fișa de simpatizant USR. Verbal, Păun a fost de acord pentru el personal, însă a refuzat să dezvăluie pană și numele membrilor “echipei”. In fapt, Păun nu și-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Păun este Mihai Polițeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei șofer personal, ulterior trecut în slujba Monicăi Macovei, în prezent șeful ONG-ului “Inițiativa România”. Polițeanu a plecat din grupul de voluntari USR în momentul când i-a fost cerută fișa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat în secret de Păun.

Matei Păun este un personaj controversat. Nu știm unde și pentru cine a lucrat, ce avere și surse de venit are, nici măcar ce cetățenie are. Păun este susținut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din rețeaua Soros, cea care l-a adus inițial în organizație și pe Politeanu.

In campania electorală, Păun a declanșat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR în teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le “interzice” să o invite pe Clotilde. Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe “servicii de consultantă” contractate fără licitație sau transparentă, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun, om fără nicio pregătire în conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.

Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independentă a USR fată de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să “atace” la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile. In urma refuzului primit, Păun a filtrat invitațiile Clotildei la TV în perioada campaniei electorale, neinformând-o când era invitată (în campanie CNA impune televiziunilor să se coordoneze cu partidele).

Păun a pus presiuni imense pentru a obține controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.

Păun a asociat imaginea USR cu activiștii lgbt și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament și USR sub 10%.

Cer explicații biroului național al USR pentru tolerarea acestei situații în care o persoană străină de partidul nostru a atacat și izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii împotriva intereselor USR, a cheltuit discreționar și netransparent banii USR, în ultimă instanță afectând grav șansele de succes ale USR.”

 

10 COMMENTS

 1. Nu stiu al cui partid este aceasta formatiune, dar sint sigur ca este puiul lui PNL. Voturile primite sint in mare masura dirijate in acelasi mod cum a primit EBA. Cum se vede din exterior , parerea mea, este ca este partidul lui Iohanis care in ofensiva lui impreuna cu DNA-ul a intentionat sa scape de toti politicienii vechi, inclusiv de cei din PNL, si sa aduca unii noi. Dar cum orice lucru facut artificial nu rezista a dat gres. Cu ocazia asta s-a compromis el insusi si in acelasi tim ne-a aratat cam ce om este si ce simt politic are. Daca in trecut ajungea P Ministru ne ducea sigur cu oistea in gard.

 2. Sotul a fost dat afara din usr dar d-na Clotilde ? Daca o dadeau afara pe d-na Clotilde eram ceva mai linistit, ea este “regina” el era mai degraba un simplu pion.
  Nu degeaba spun ca tradarea a devenit un modus vivendi in Romania. Cred ca tot asa de atenti trebuie sa fie si cei de la psd sau alde si acolo colcaie de tradatori si fripturisti.

 3. astia nu apuca urmatoarele alegeri in actuala formula.se vor imprastia in toate directiile,ca tot condamna traseismul politic.

 4. Well, macar stim cu ciné am votat (cei care au votat USR desigur)-niste meritocrati care se leapădă de meritocratia adevarata din rândurile lor atunci cand aceasta se revolta împotriva politrucilor din partid. O simplă Căutare pe researchgate.net lămurește problema: Sergiu Moroianu continua sa producă matematica inalta (ultimul articol Iunie 2016, revista Jussieu, 371 citări) in timp ce nevasta-sa face, cu succes, publicitate pt partid in teritoriu iar prietenul Nicușor Dan salvează România de la centru împreuna cu misteriosul Păun de la Minsk si cauționeaza doctorate cu 4% plagiat (mme Koveși). Vivat Salvarea!

 5. Vedeţi ce repede şi urlător ies la iveală manipulările şi mitingurile plătite ?
  Iaca ce spune ”văcarul satului” http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21478555-traian-basescu-avem-obligatia-facem-opozitie-eficienta-pentru-preveni-dezastrul-prefigureaza-prin-aplicarea-programului-fantezist-lui-dragnea.htm:**Avem obligatia sa facem o opozitie eficienta pentru a preveni dezastrul ce se prefigureaza prin aplicarea programului fantezist al lui Dragnea**
  Cum bre?
  Programul lui Dragnea nu are porţi libere pentru furat că vrea să îmbunătăţească nivelul de trai al popupaţiei din ţară, cât de cât?
  ‘reaţi ai dreacu de hoţi şi nemernici care v-aţi bătut joc de această patrie şi popor! Bă scârbelor, vă doriţi să iasă omul cu bâta şi să vă ia la omor înainte de a-i omorî voi ? Nu vă mai săturaţi de furat parşivilor? De 27 ani numai de furat, vândut, minţit şi manipulat vă ţineţi şi profitaţi că îi numiţi politic pe anchetatori încât nu sunteţi traşi la răspundere sau sunteţi luaţi pe alese! Toţi suntem muritori dar voi o să fiţi chinuiţi mult mai rău faţă de bătaia de joc pe care o oferiţi conaţionalilor români!

 6. În afara faptului că România rămâne fermă cu privire la o acceptare sau negre a stilului de viață , nu comentez pe asocieri cu LGBT.Dar am văzut postarea anterioară , cum îl prețuiești tu pe cel care a spus că relația avocat-client trebuie să fie sacră pentru democrație.
  Fără să dau nume , Radu Tudor , uită-te puțin la absolut mai toți jurnaliștii de trust din România (B1 , Antena 1 , România tv , OTV , Antena 3 și altele ) și când vin cu probe ca să facă un proces public , dezvăluie informații pe care doar clientul și avocatul trebuie să le discute.Or având în vedere că lucrați într-un trust de presă , postarea mi se pare copios de amunzantă dar ironică

 7. Eu, dupa toata telenovela, as fi dat titlul “Soţul lui Clotilde Armand, dat afara din casa din cauza de Nicusor”. Cu nicusor in suflet? 4 copii cu sotu´? Sufletu´n partid? Dilema mare, merde…

 8. Sursa, un membru USR
  “Sunt membru in Biroul National si vreau sa va povestesc cum s-au intamplat lucrurile incepand de miercuri, dupa ce Sergiu Moroianu a facut postarea pe care personal am vazut-o la 10-15 minute dupa. Initial, toti am crezut ca postarea nu e publica. Cand am realizat ca este, l-am rugat pe Sergiu, prin Clotilde, sa-i schimbe setarea sau sa o stearga si sa ramana vizibila doar pentru membrii de partid pe forumurile interne pe care publicase. Sergiu nu a raspuns acestor rugaminti decat partial si tarziu. E adevarat ca a schimbat setarea in friends only, dar doar dupa ce postarea lui a devenit stire pentru toata media. Doar in online, in cateva ore, a facut aproximativ 50 de stiri, atat am numarat (cu toolul celor de la Zelist), iar la televiziunile lui Sebastian Ghita, RTV si B1 a fost stire toata ziua cu titlul: “Un membru al USR confirma legatura cu George Soros”.
  In dupa-amiaza zilei de miercuri a fost convocat de urgenta Biroul National la care au mai fost chemati si cativa oameni din USR din tara care se aflau in Bucuresti. A participat si Clotilde Armand careia i s-a comunicat ca exista o propunere de excludere si ca va fi convocat, potrivit statului, in 48 de ore, un BN pentru a discuta propunerea. I s-a comunicat si lui Sergiu in aceeasi seara invitatia de a participa la BN pentru a prezenta dovezile si i s-a propus sa le prezinte in scris daca nu poate ajunge. Atat Clotilde cat si Sergiu au ales sa nu participe la BNul de vineri noapte, iar Sergiu nu a transmis nimic in scris.
  Pentru a exista, orice organizare umana are nevoie de reguli. Organizatiile formale au statute si regulamente, cele informale, cutume. Daca regulile nu sunt respectate atunci organizatia inceteaza sa existe. Cine incalca regulile stabilite de comun acord, de orice natura ar fi ele, contribuie la distrugerea organizatiei. Vad comentarii care reproseaza BN ca nu a incalcat statutul, care cer conducerii sa faca exceptii de la regulile partidului.
  As vrea sa fac si o observatie. Clotilde a sustinut si in sedinta de miercuri si public a doua zi la Gandul Live ca e vorba despre ideologie si despre idei sorosiste precum societatea deschisa si democratia (Gandul Live). Nu, nu este vorba despre ideologie, este vorba despre o organizatie voluntara de oameni care si-au asumat niste reguli si niste valori, care implica, evident, si responsabilitati pentru fiecare dintre noi. Daca vrem sa existam, suntem obligati sa le respectam fiecare dintre noi. Altfel vom inceta sa existam.”

 9. A vazut cineva spotul lui Clotilde cu barba-su unde asta ii multumeste ca l-a invitat pe canalul ei? Ei fiind la ei in casa, el stand defensiv cu mainile incrucisate si asigurandu-ne ca se iubesc?:)))
  Eu l-as pune fix langa spotul cu Alinuta batand la usa sugarilor:))
  Jizassss… imi inchipui cum ar arata purtatorul de cuvand daca Nicusor ar ajunge premierishor: un baiat in papuci care vorbeste la webcam si ne spune ca maine nu poate comunica ca nu-l lasa taica-su, poimaine nu poate pt ca are job si team building si cum se dragaleste el cu iubita lui:))
  Da e bine ca Coltilde are o casnicie fericita. Desi nu ma prind cum poti sa zici “depasim in doi, greutatile” si pe de alta parte, nici sa nu demisuoneze si ea din partid, da nici sa faca lobby ca ce a zis barba-su e adevarat:))
  Halal “in doi”:)))
  In doi ea si cu cine?!

Leave a Reply