Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu s-a aflat printre propunerile de premier al PSD făcute marți în CExN, însă fostul ministru a dezvăluit, la Antena 3, motivele pentru care a renunțat la această nominalizare, deși o ”motiva”.

 ”M-a propus organizația de București, Codrin Ștefănescu și domnul primar Negoiță. Au fost propuși și miniștrii Daea și Fifor, însă au refuzat. Am rămas eu și Viorica Dăncilă. Ceea ce mi-am dorit este să nu se împartă voturile în CExN şi să mergem mai departe cu cel care să aibă, din punctul de vedere al CExN, tot sprijinul.

Pentru PSD cel mai important acum este să guverneze și guvernul să lucreze, nu avem nevoie de tensiuni. Am considerat că voturile trebuie să se ducă spre susținerea Vioricăi Dăncilă, ca să fie legitimată și să obțină legitimarea președintelui. Înainte de vot, m-am ridicat și am spus că nu îmi doresc această funcție. Le-am mulțumit colegilor, pentru că propunerea a fost foarte onorantă”, a declarat Ecaterina Andronescu, marți, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

10 COMMENTS

  1. Androneasca mai lipsea sa fie PM.
    Bine, si Dancila care ne spune ca Iran si Pakistan sunt membre U.E. … Ce sperante sa mai ai?

  2. Fata de ceilalti jurnalisti prezenti la dezbaterile de la emisiunile de la Antena 3(in unanimitate cu propunerea PSD la functia de Premier -Viorica Dancila, pe primul loc fiind Sandra Stoicescu !), domnul Radu Tudor a avut unele….rezerve (!?)……. Sa fie oare ….tot mult comentatului fapt ca provine din judetul Telorman ????? 🙂

  3. CUMPLIT! Obedienta fata de dragnea trebuie sa fie totala…altfel nici posul pentru Seful Politiei nu mai pupi. Asa trebuie sa treaca tot in subordinea lui dady? Ar fi multumit pe deplin si domnul Pielieanu!

  4. De departe, adică exclusiv din emisiuni televizate, Ecaterina Andronescu se arată ca o persoana decenta, rezonabila, consecventa in opinii, politicoasa și ferma fără ostilitate sau încăpățânare in afirmațiile sale, chiar și in situațiile, extrem de neplăcute, in care o pun proprii ei șefi de partid sau isteriile ocazionale ale colegilor de “platou”(formula enervanta la culme dar frecventa). Nu știu dacă a “plagiat” vreo lucrare științifică, cum afirma diverse site-uri, nici dacă s-a făcut vinovata de închiderea școlilor profesionale in perioada cât a deținut portofoliul Educației și n-am nici un comentariu de oferit asupra ținutei vestimentare sau a coafurii pe care le poarta in public, frecvent vituperate, ambele, de reprezentanții hipsterismului local. Punct cu punct, dac-ar fi sa dau o replica la cele de mai sus as zice— unu, o comunitate academica dispusa sa valideze doctorate plagiate in proporție de 4%, pe motive politice, e orice altceva decât “academica” și nu merita nici 4% la capitolul încredere; doi, in contextul capitalist, ministerele “neimportante” precum cele ale învățământului, culturii, sănătății, sunt aproape întotdeauna supuse tăierilor de fonduri (cu câteva excepții notabile ca Germania sau țările nordice) ceea ce face ca miniștrii respectivi sa taie, la rândul lor, de unde pot s-o facă fără sa desființeze sistemul in întregime; și trei: atâta timp cât doamna Andronescu e politician, iar nu personalitate mondena sau vedeta de cinema, discuția despre pantofii, taioarele sau coafura d-sale e de domeniul bârfei la colțul străzii. In concluzie, hotărârea doamnei Andronescu de a ieși din cursa pentru postul de premier PSD mi se pare o dovada de consecventa, decenta și raționalitate, adică o dovada a calitatilor pe care le-am enumerat la începutul postării și pe care le-am văzut manifestându-se cu fiecare ocazie in care apare pe ecran: votul nu trebuia împărțit, contracandidata avea avantajul conexiunilor la Bruxelles, problem solved. Așa acționează un politician de bun simt și pragmatic, in sensul propriu al cuvantului—restul e oportunism, ambiție desantata, intrigarie și clientelism și de aceste “calități” ne-am saturat pana peste urechi, nu doar referitor la clasa politica românească ci și la cea de aici, de “departe”, din locul de unde privesc prestațiile publice ale politicianului Ecaterina Andronescu.

Leave a Reply