Consultari politice la Palatul Cotroceni. Moment istoric : presedintele Romaniei Klaus Iohannis da mina cu presedintele PSD Liviu Dragnea.

Tema consultarilor : desemnarea celui ce-al 4 lea premier PSD-ALDE-UDMR, in persoana europarlamentarului Viorica Dancila. Sevil Shhaideh a fost respinsa, Sorin Grindeanu si Mihai Tudose au fost acceptati.

9 COMMENTS

 1. Eu nu as fi dat mâna cu nesimtitul Dragnea. Isi bate joc de Romania in fiecare secundă! Pentru ca si-a batut joc și de de premierul japonez nu l-aș fi primit la Cotroceni !

 2. “Panarama” asta de om,parca spunea ca nu vrea sa mai mearga la iohanis cu sarut’mana! Acum ce face?! Sa nu te mai auzim plangand,esti o nulitate iresponsabila!
  “Sikkkktir mincinosule!”
  Scuze, Radu!

 3. ARTICOLUL 103

  Învestitura

  (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
  ………………..
  Asta nu spune ca Presedintele nu are dreptul unei optiuni,daca se consulta cu partidele.A te consulta inseamna a evalua optiunile tuturor si a alege-o pe cea mai buna pentru tara,argumentat. Daca nu a ales-o pe cea a partidelor ce formeaza majoritatea acestea au oportunitatea de a o respinge in Parlament.Totul la vederea zilei,institutional si cat se poate de constitutional.Nu spune in Constitutie ca partidele isi aleg premierul si-l ofera presedintelui pe o coala de hartie sa-l anunte public.Mai ales ca alegerile au trecut si aceasta majoritate a dovedit,si-a dovedit ei insasi,ca nu alege bine la acest capitol,al nominalizarii premierului.

 4. Cred că persoana aia veninoasă, vinovată de tot răul pe care o menționa D-l Dragnea în declarația de după demisia D-l Tudose, este exact el. Un om care nu este în stare să-și asume răspunderea pentru incapacitatea lui managerială. La ferma aia de porci pe care o deține fiul lui dacă era așa competent era de mult dat afară. Cum e posibil că un partid să aibă în sondaje 45% și șeful partidului 10%-8%.

 5. Adevarul, trist, e ca atât Johannis cât și Dragnea sunt niște parveniți de cea mai proasta calitate, incapabili sa susțină protocolul la care ii obliga sa se “plieze” poziția de înalti demnitari ai statului. Primul îl da afara pe al doilea de la tribuna oficială, al doilea se răzbuna retoric la televizor, amândoi dau declarații “bărbătești” impanate cu metafore zoologice, in parlament sau pe scările palatelor, se porcăiesc reciproc de la distanta și-n general, se deosebesc doar prin tipul de grosolănie cu care tratează pe reprezentantele genului feminin: Johannis le trimite la vatra (Sibiu) cu privirea, Dragnea le da un “pupic” la plecarea spre bucatarie (Kisseleff). Intre timp, Tariceanu își trimite vice-președinții la consultări, marcandu-și astfel poziția de partener “junior” al coaliției de guvernământ dar păstrându-și intacta demnitatea de presedinte al Senatului prin refuzul de a lasă sa-i fie umilita, prin persoana lui, instituția pe care-o reprezintă. Chestie de nuanță, ma tem, care va fi, probabil, interpretata in cheia arogantei aristocratice, dar asta e: protocolul s-a inventat pe vremea aristocrației și cine nu înțelege asta e sau un actor prost, sau un parvenit de duzina.

Leave a Reply