Moartea lui Licio Gelli (96 de ani) redeschide o dezbatere mai veche despre legaturile controversatei loji masonice P2 in Romania.

Intr-o carte foarte interesanta bazata pe documentele Securitatii intitulata “Culisele spionajului romanesc”, Mihai Pelin dezvaluia adevaratele conexiuni ale lui Gelli la Bucuresti si modul in care unul din oamenii de incredere ai P2 penetrase conducerea comunista la varf.

Iata pretioasele fragmente din carte :

P2 pag 120

P2 pag 121

P2 pag 122

6 COMMENTS

 1. Apropo de publicitatea care rulează pe micile ecrane. Un stat demn, cu un guvern responsabil şi onorabil, nu ar accepta publicitatea pe micile ecrane fără minimă cercetare cît de cît, omul fiind asigurat de calitatea produselor admise pentru publicitate TV live de comisiile guvernamentale şi de cercetătorii din ţara asta ! Nu trebuie admise cercetări şi recomandări din străinătate pentru cobaizarea omului ! Un preşedinte împreună cu guvernul acestei ţări, trebuie să asigure calitatea vieţii din punct de vedere al consumului calităţii ! Dar dacă se respectă şi vor respectul cuvenit de la propriul popor, trebuie să se şi implice în calitatea nivelului de trai ! De ce toate produsele care au spaţiu publicitar pe micile ecrane, după prezenterea efectelor doar ”închipuit” pozitive, se recomandă în ultima frază verbală: CITIŢI CU ATENŢIE PROSPECTUL PRODUSULUI ! ÎN CAZ DE…MERGEŢI LA MEDIC !
  Orice produs expus publicităţii pe micile ecrane trebuie încercat pentru a te convinge, dar niciun produs nu-ţi garantează certitudinea efectului la final! Toate produsele prin forma de publicitate TV. au un sens dubios. De ce se admit pentru publicitate pe TV. produse cu dublu sau triplu efect negativ?
  CONSUMUL ÎN EXCES DE PUBLICITATE TELEVIZATĂ DE ORICE FEL, DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII OMULUI! Ce să mai spun de alimentele importate pentru care nimeni nu este tras la răspundere privind punerea în pericol a vieţii omului ! Ce să mai spun despre aşazisele îmbunătăţiri pe care omul le face prin proriile venituri adunate cu mari economii şi mă refer la investiţiile privind instalaţiile de gaz care se dovedesc a fi ucigătoare şi în ultimii ani nu s-a dovedit neglijenţa consumatorilor ci a societăţilor diverse care au atestat privind punerea în funcţiune a instalaţiilor cît şi controlul! Cîndva românii foloseau buteliile cu gaz pentru consum şi nu erau în pericol, acum după ce se cumpără o butelie de la furnizor, deşi nu au voie să pună în circulaţie şi la vînzare butelii defecte, constatăm că mai mult de jumătate din butelii sînt scoase la vînzare defecte şi iar viaţa colocatarilor din blocuri cît şi construcţiile sînt puse în pericol! Avem în actualitate surparea ”zonei Cotroceni” blocul în subsolul căruia se lucrează! Vedem accidentele cu morţi şi răniţi care cresc pe zi ce trece şi cine a furnizat permisele de conducere auto? În baza căror studii şi examene ? Unde şi-au făcut practica aceşti deţinători de permise auto ?
  Ce fac guvernanţii perindaţi în cei 26 ani de zile? Doar politică prin scandaluri zi şi noapte, au grijă de buzunarele lor îngrăşîndu-le cu venituri nemeritate, fac shouri pe micile crane de parcă de la televiziuni îşi încasează veniturie! Ce caută aceşti guvernanţi în funcţii guvernamentale dacă chiulesc sau dorm în parlament ? Îşi votează ilegal”conflict de interese” venituri şi pensii speciale uriaşe, plus că îşi măresc veniturile pentru a cheltui cît mai mult din bugetul statului ?
  CINE RĂSPUNDE DE VIAŢA OAMENILOR !
  Răspuns: ghinion! nimeni ! Nu sînt specialişti cu studii în domeniile de activivitate! În ultimii 25-26 ani au dispărut specializarea pe meserii şi pericolul e în fiecare clipă şi la orice pas !
  Mizerabil ! Ar trebui judecaţi pentru atentat la siguranţa vieţii omului ! Dar cine să facă asta?

 2. Aseară din întîmplare am văzut pe TVR ştirile şi ce să vezi, cei de la TVR au live din Siria chiar din zona unde sînt palasate trupele ruse. Recunosc că nu agreez violenţa de nicio partea e marilor puteri dar ruşii sînt cu mult peste marile ”capuri manipulatoare”, ceea ce au pe teren şochează orice militar din marile puteri ale lumii. Armamentul lor distruge tot chiar dacă punctul ţintă este cu 500 metri mai departe de locul unde trebuie distrus. Au dotări inclusiv camere de luat vederi pe timp de noapte pentru analiza punctelor fixe distruse! Degeaba spun marile puteri că ruşii ochesc şi atacă zone cu oameni liniştiţi, sînt doar vorbe vorbite ca motivaţie! Am văzut şi pe alte site-uri înregistrări americane şi ruse sau a unor jurnalişti de război din zonă, nu mai spun de comentariile celor care trăiesc în zonele de conflict care reletează inclusiv cu imagini video tot ce se întîmplă.(nu am nicio legătură cu niciunii dar din interior porneşte curiozitatea: cine sau care spune adevărul în comparaţie cu ceea ce se dă la noi pe micile ecrane sau pe site-uri! E departe de adevărul real al zonelor de conflict ! Şocant !

 3. ŞOCANT !
  Cum adică acest infractor să candideze la alegeri ? Voi cei care aveţi în mîini legile acestei ţări, voi cei care l-aţi dovedit şi pedepsit ca infractor acum are dreptul de a candida ca infractor din puşcărie ? Vom avea doar infractori înscrişi şi impuşi pe liste la alegeri ?
  – CE ŢARĂ ESTE ASTA ŞI CE FEL DE DEMOCRAŢIE SE PRACTICĂ?
  – CUMVA DEMOCRAŢIA INFRACTORULUI ŞI DEMOCRAŢIE INFRACŢIONALĂ ?
  http://www.dcnews.ro/dan-diaconescu-decizie-senza-ionala-ce-plan-are_492953.html
  SE REPETĂ SCENARIUL DUPĂ MODELUL BECALI?
  :)))) ŞI MAI AVEŢI BE BOT moldoveneşte spus RÎT ”ROMÂNIA CURATĂ” !(scuze pentru duritatea comentariului real)

 4. Este foarte bine de stiut ce s-a intamplat atunci cu adevarat, informatii brute neprelucrate, acestea deja sunt cat de cat nuantate, bune si acestea. Foarte interesant este ca legaturile diplomatico-politice ale Romaniei erau la acea vreme mult mai complexe ca astazi. Inca un lucru esential este plasarea in timp a celor intamplate, respectiv anii ’70-’78.
  Dupa parerea mea lucrurile se desfasuara in continuare aproape identic, actorii si punerea in scena este cu totul alta de nivel 2015 iar, noi nici macar in toata aceasta piesa nu ducem tava poate suntem undeva la recuzita.
  Giancarlo Elia Valori va ramane in istorie ca un agent dublu de mare anvergura.

 5. Si uite asa au fost racolati tradatori ai neamului care au controbuit inclusiv la daramarea muncii acesui popor. Tot estul si vestul sa-u intrecut in a racola cadre de conducere din aparatul de partid si de stat, administrati.

 6. Uite ce scriu ziarele informate dintr-o tara libera…”Servizi segreti austriaci: Usa e Soros finanziano l’invasione dell’Europa”…adica licuriciul care foloseste romanul pe post de carne de tun..finanteaza invazia in Europa …
  PS..in Romania mai exista presa libera!?

Leave a Reply