Inflamarea gingiilor, sângerarea în timpul periajului dentar și respirația urât mirositoare pot fi semne ale unei afecțiuni stomatologice severe – boala parodontală. În timp, parodontoza poate duce la pierderea dinților, deoarece infecția se extinde la rădăcinile dentare și chiar la os, iar în această situație singurul tratament posibil este reprezentat de extracția dinților afectați, urmată de implant dentar.

Cu sângerări gingivale ce au dus în timp la slăbirea dinților, care deveniseră mobili, s-a confruntat și Marius, un pacient care s-a prezentat la Clinica de Stomatologie SANADOR pentru un detartraj profesional. Pentru că parodontoza era deja avansată, i s-a recomandat o consultație la Dr. Victor Răzvan Bărbulescu, specializat în chirurgie orală și maxilo-facială și implantologie. În urma consultului, pacientul a aflat că singura soluție posibilă, în cazul său, era tratamentul cu implanturi dentare.

„În general, eu îmi fac cu greu curaj să merg la medic, chiar și pentru efectuarea unor banale analize de sânge, însă dânsul mi-a dat foarte mare încredere. Nu am simțit durere, deși a fost nevoie să îmi scoată 16 dinți, iar extracțiile în sine mi s-au părut foarte lejere. Tratamente stomatologice mai făcusem și în altă parte, însă de data aceasta totul mi s-a părut mult mai ușor de parcurs, așa că am revenit să rezolv problemele treptat și fără teamă”, a declarat Marius.

Deși tratamentul urmat de pacient a fost de durată și a implicat extracția a 16 dinți și înlocuirea acestora cu implanturi, rezultatele au fost foarte bune. La final, Marius a înțeles că pentru a preveni reapariția parodontozei, este important să respecte regulile de igienă dentară și să meargă periodic la un consult stomatologic, pentru detartraj și periaj profesional.

„La începutul terapiei, nu știam cum voi putea trece prin această experiență, însă acum realizez că nu a fost atât de greu pe cât mă așteptasem. La domnul doctor Bărbulescu nu doare nici măcar înțepătura de la anestezie, nu știu cum reușește! După ce aceasta și-a făcut efectul, nu am mai simțit absolut nimic. Apoi, când s-a încheiat intervenția, anestezia a trecut la fel de repede, nu am rămas mult timp amorțit sau cu durere“, a mai povestit pacientul. P

Clinica de Stomatologie SANADOR asigură servicii complete pentru prevenția, diagnosticul și tratamentul problemelor dentare. Pacienții au acces la cabinete dedicate exclusiv chirurgiei dento-alveolare, pentru un plus de confort și siguranță. Pentru tratamentul parodontozei, în funcție de stadiul bolii, pacienții beneficiază de chiuretaj în câmp închis sau deschis cu ajutorul laserului, dar și de regenerare osoasă, grefe gingivale și adiție de os.

Pentru cazurile în care nu mai există soluție terapeutică pentru salvarea dinților afectați, medicii specializați în implantologie de la SANADOR vor asigura pacientului înlocuirea danturii cu implanturi de calitate, rezistente și cu aspect natural.

Leave a Reply