Rezoluţia adoptată marţi de Parlamentul European, care exprimă ‘profunda preocupare’ faţă de reforma legislaţiei judiciare şi penale din România, ce riscă să submineze separaţia puterilor şi lupta împotriva corupţiei, a arătat încă o dată divizările existente între eurodeputaţii români.

Potrivit listei finale a voturilor nominale, eurodeputaţii români din grupul PPE Daniel Buda, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan, Cristian Dan Preda, Mihai Ţurcanu, Traian Ungureanu, Adina Vălean şi Theodor Stolojan sunt printre cei care au votat în favoarea rezoluţiei, la fel ca fostul ministru al justiţiei Monica Macovei, membră a grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR).

Eurodeputatul PPE Csaba Sogor (UDMR) s-a abţinut de la vot.

Singurul membru român al grupului europarlamentar PPE care a votat împotriva rezoluţiei a fost Ramona Mănescu.

Tot împotriva rezoluţiei au votat eurodeputaţii social-democraţi Victor Boştinaru, Andi Cristea, Doru Frunzulică, Maria Grapini, Dan Nica, Ioan Mircea Paşcu, Emilian Pavel, Răzvan Popa, Claudiu Ciprian Tănăsescu, Claudia Ţapardel şi Maria Gabriela Zoană, dar şi membrii grupului ALDE Mircea Diaconu, Norica Nicolai şi Renate Weber.

 

16 COMMENTS

 1. O mana de romani tradatori ce nu reprezinta Romania ci interesele ascunse ale grupurilor ce jefuiesc tara noastra neintrerupt ….

  • Ioane te superi, nu te superi, românii sunt xenofili și suferă de ură autoatavică (mai nou, i se spune autorasism).

   Daniel Buda, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan, Cristian Dan Preda, Mihai Ţurcanu, Traian Ungureanu, Adina Vălean, Theodor Stolojan și Monica Macovei reprezintă romțnii xenofili pro-atlantici, în timp ce unii din cealaltă tabără (cu excepții evident) sunt unii cu simpatii pro-ruse (mai ținem minte comnetariile despre rachete și bazele americane?) sau germanofili, francofili etc.

   Și-n istoria noastră, că d-aia n-am putut mai mult, am fost xenofili fiindcă ni s-a părut mai bine să fim sluji. Nu eu o zic, istoriografia o afirmă… cu stropi.

 2. Tradare a statului suveran Romania. Inculpati Daniel Buda, Marian-Jean Marinescu, Siegfried Mureşan, Cristian Dan Preda, Mihai Ţurcanu, Traian Ungureanu, Adina Vălean, Theodor Stolojan si Monica Macovei.

  Inchisoare pe viata si privarea drepturilor civile

 3. Este mai nou Blasfemie sa criticam comportamentul UE. S-a declarat “legea sharia-u.e.”.
  “Afla pe cine nu ai voie sa critici si ve sti cine ti-e stapanul”. (Voltaire)

  Benone Ardelean(pnl) vrea ca strainii din “comisia venetia” sa scrie chiar toate legile din Romania … nu ajunge ca au scis toate legile economice prin lobby-istii lor?!

  Vorba d-lui Ilie Serbanescu: de ce nu pune centrul colonial un GuvernatorUE in Romania, dupa ce desfiinteaza Parlamentul, Guvernul, Presedintele si alegerile in Romania. Sa-si asume colonia pe fatza.

 4. D-l Titus Corlatean (parafrazat): “ce minune a facut diplomatia romaneasca in 2004 cand am reusit sa intram in… (etc)”

  Mda, pai tocmai atunci Adrian Nastase a mai privatizat ceva (parca romgaz) in favoarea unor straini (cf. “Romania scapa gaz”, antena3, https://www.youtube.com/watch?v=E9U2f-iYQJs ).
  Ori Corlatean e naiv, ori ne crede pe noi naivi.

  Intrarile in (diverse organizatii) s-au platit cu privatizari din monopoluri de stat, care n-ar fi trebuit facute in vecii vecilor, mai ales ca s-au dat altor monopoluri de stat (straine).

 5. Daca situația n-ar fi atat de ciudată—încrâncenarea cu care s-a impus rezoluția precum si lipsa totală de bun simt care domina “recomandările” cuprinse in raportul MCV denotă un soi de isterie colectivă—as zice sa nu pornim vânătoarea de vrăjitoare pe baza felului cum a votat unul si altul dintre europarlamentarii romani. Totuși, nebunia are logica ei si daca vrem sa înțelegem vreodată ce i-a apucat pe iluștrii aleși ai celor 27 de “state unite” ale Europei sa spună o tonă de tâmpenii si sa le mai si confirme ca lucruri “deștepte” prin vot, trebuie sa ne uităm cu atenție la proprii noștri aleși si la comportamentul lor in cadrul isteriei generale, asa ca lista e binevenită ca obiect de studiu. Lăsând laoparte apucații de tip Macovei, a carei “pasiune” pentru “justitie” a depășit demult limitele rațiunii, si pe colaboraționiștii de profesie gen Siegfried M sau Preda, care isi justifica solda grasa primită de la șefii lor politici, rămâne sa ne ocupăm de restul. De peneliști, care au votat in favoarea tâmpeniilor contondente din cele două documente, nu e cazul sa ne miram: oamenii respectivi si-au petrecut ultimii doi ani justificând tampeniile lui Johannis, Ciolos, si-ale opoziției, in general, si cred ca nici ei nu mai știu ce spun sau faptuiesc: țopăie prin piețe ca sa producă “schimbare”, se jura ca babele superstițioase cum ca Jandarmeria a “gazat diaspora”, cer reluarea procesului legislativ încheiat, invadarea clădirii parlamentului national, si voteaza orice zboară din gura șefilor, mai mici sau mai mari. Doi ani de isterie sucesc mințile slabe, cu siguranță; pe urma, avem categoria abțineri: 1 ungur, iarăși de înțeles, fiindcă situația seamănă cu cea a Ungariei si nu se stie bine cum va juca Budapesta cartea proastă servită vechii dușmance/România—poate o lasă mai moale cu doliul de 1 Decembrie?—si ex-Pesediștii pontisti, care, ca grup neafiliat, au optat pentru neutralitate, un gest care dovedește cel puțin prudenta, daca nu inteligenta politică. Rezultă că prostia si servilismul s-au strâns amândouă in tabăra opoziției, asta pe plan local; la UE pare a fi tendința dominantă si asta, poate, e si explicația nesabuitelor acte votate azi la adresa României.Putin, cu siguranță, a deschis șampania!

 6. Rezolutia este impotriva Guvernului si a actiunilor sale, a unei maini de hoti care nu-si doresc decat liniste. Liniste sa fure fara frica.

  Eu, ca simplu cetatean ma vad aparat de aceasta rezolutie.

  Daca astia de la PSD+ALDE, in cei 2 ani trecuti deja de cand au castigat alegerile, faceau macar 2 m de autostrada, sapau macar o fundatie la vreunul din cele 8 spitale regionale promise, daca mentineau pretul benzinei macar la nivelul la care era cand au preluat ei puterea… as fi crezut.

  Altfel, singurii tradatori de neam si tara sunt EI, cei de la guvernare, caci ne-au tradat, ne-au obtinut votul insa nu si-au tinut nici macar 0,1% din promisiuni. Deci, ne-au tradat increderea.

  • …”daca mentineau pretul benzinei”…asa ti-a spus de la partid,sau este rodul enormei tale intelighentie care n-a aflat ca, de multa vreme, guvernele nu mai fac preturile,mai ales in sectorul privat.Dar poate ca rezolutia o sa iti faca pretul la benzina exact cat il doresti.,si o sa iti impinga si masina cand nu mai ai chef sa dai bani pe benzina.

   • P… sper ca nu e de la ceva neplacut.

    Daca ati avea putin habar de ce inseamna sa inunzi o piata ati sti si cum cresc preturile in ritm alert.

    De asemenea… supraaciza introdusa de PSD in timpul guvernarii… nu e o crestere CAT SE POATE DE DIRECTA a pretului carburantilor?

    De la partid ar trebui sa va invete niste cazuri ale substantivului si atunci “rezolutia o sa faca pretul benzinei”. Mai cititi cate ceva.

 7. Tradatorii de tara sunt cei care guverneaza, nu respecta tratatele semnate, si ne indeparteaza de incheierea MCV-ului. Mai bine ati comenta scorul covarsitor pentru rezolutie 473-151. O mana de europarlamentari romani nu pot schimba acest scor!

  Dragnea si PSD-ul au comis-o rau de data asta! Demisia si alegeri anticipate!

  Decizia CCR 2/2012 zice:
  “Calitatea de membru al Uniunii Europene impune statului român obligaţia de a aplica acest mecanism şi de a da curs recomandărilor stabilite în acest cadru, în conformitate cu dispoziţiile art. 148 alin (4) din Constituţie, potrivit cărora „ Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2)”.”

  PSD, trebuie sa implementeze acest recomandari sau sa plece! Ajunge!

  • Mai citeste alineatul (2) pe care nu l-ai aratat, ca astfel poate il intelegi.Ce etalezi tu,plus alineatul (2), se refera la norme obligatorii, dar valabile si aceleasi pentru toate tzarile UE si nu o mizerie de dictat dedicat impotriva unei tzari si a unei guvernari care vrea sa aiba niste legi si o justitie asemanatoare celor din Germania si/sau Franta si nu legi croite pentru fraieri papuasi din colonii,produse cu aportul unor lichele basiste tradatoare de neam si tzara.Asa ca…Ajunge!!!

Leave a Reply