Simin Florescu, director medical în cadrul Spitalului ”Victor Babeş”, a intervenit în direct prin telefon la Antena 3, unde a vorbit despre creşterea alarmantă a cazurilor de Covid-19.

Ultimele informaţii transmise de Grupul de Comunicare Strategică, arată că au fost înregistrate alte 460 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Dr.Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babes” din București, a tras un nou semnal de alarmă  cu privire la numărul tot mai mare de infectări de coronavirus.

”Din păcate, se confundă noţiunea de relaxare, cu noţiunea de iresponsabilitate. Relaxarea este una, înseamnă reluarea unor activităţi de care aveam cu toţii foarte mare nevoie, în primul rând activităţi comerciale, servicii, etc., dar relaxarea nu implică abandonarea măsurilor de prevenire a transmiterii. Sunt două măsuri diferite.

De ce Dumnezeu, toată lumea crede că relaxare înseamnă să nu mai porţi mască, să nu te mai speli pe mâini şi să stai grămădă cu toţii? Acesta este motivul pentru care astăzi avem acest număr de cazuri şi noi, medici privim cu îngrijoare aceste aspecte, pentru că dacă vom continua în acest ritm, lucrurile vor sta foarte prost. Ne vom întoarce de unde am plecat, ba chiar mai rău!”, a spus Simin Florescu la Antena 3.

4 COMMENTS

 1. Categoriile.de cetateni care sunt mai sensibili la coronavirus sunt si cei mai indisciplinati, zice.un cetatean care se plimba toata ziua printre ei.Poarta masca sub barbie, desi sunt pesionari ,aglomereaza.mijloacele de transport chiar in orele de varf.
  Altii nu cred in periculozitatea bolii si se vede cum petrec prin Constanta.
  Vine si CCR care.de o lovitura credibilitatii legislativului Guvernului.Slab.F.slab.
  Mai vine si un jedecator care zice ca e.nelegal sa tii un bolnav fortat in spital, dand prioritate dreptului individual fata de dreptul colectiv privind sanatatea publica.
  Mai vin si semidoctii care sunt indgnati.ca cei asimptomatici sunt tinuti in spital fortat.
  Pai, asimptomaticii transmit boala.Medici slab pregatiti confunda reactia organismului la virus, care.poate fi asimptomatica cu contagiozitatea virusului pe care il poate transmite asimptomaticul.
  Altii, fara studii de caz, sustin ca asimptomaticii sunt cei cu incarcatura virala mica…Dar uita ca sunt unii asimptomatici care nu se negativeaza saptamani…asa incarcatura “mica” virala au…

 2. Radu, pentru ca tot sustineti crizatii astia, o sa aduc in discutie anatomia din clasa a V-a, a VI -a sau a VII-a, deoarece crizatii astia nu au retinut esenta, daca au fost la ore, au retinut fix cat sta o nuca pe perete! In cartea de anatomie scria clar: parul este zidul care desparte organismul de impuritati, de virusi, etc(cam asa imi amintesc), pare ca au scris in ordonante constienti, ca nu mai avem par dar sub alta denumire sau, habar nu au de anatomie, dar sunt medici cu diploma reala si practicanti! Acum se pune intrebarea:
  – De ce obligatoriu masca daca avem din nastere protectia naturala proprie in locuri sensibile, inclusiv mustata?
  In 4-6 ore, inspiri si respiri acelasi aer, il elimini ca e infectat sau cu bacterii, il inspiri ca fiind aer curat si rarefiat, din masca si prin masca! Oare cat de prost, de tampit, de naiv, de orice, sa crezi ca masca e unica si sigura protectie contra virusilor sau aerului poluat?! Ii poate prosti pe cei care nu isi amintesc sau invatat de aceasta protectie naturala!

 3. Cel mai rau e în mijloacele de transport. Eu circul zilnic cu autobuzul si tramvaiul. Sunt foarte aglomerate, vin mult mai rar in ultimele saptamani, sunt murdare si mirosul e cumplit. Nici 50% din călători nu poartă mască, din aceștia mulți acoperă doar gura. Toata lumea aduce in prim-plan alte locuri in care se aduna oameni, dar despre transportul în comun de suprafață nu se spune mai nimic, astfel pare ca e totul în regula. Conducătorul vehiculului nu poate interzice urcarea calatorilor, controlorii nu au dreptul nici macar sa îi atenționează iar daca cineva încearcă să atragă atenția nici nu aveti idee ce ar putea risca.
  Zi buna!

Leave a Reply