Elena Udrea si Traian Basescu demonstreaza din nou cat de loiali sunt unul fata de celalalt, afirma Lumea justitiei. Daca in perioada in care Elena Udrea s-a aflat dupa gratii Traian Basescu a iesit periodic la televizor pentru a isi apara protejata si pentru a explica de ce arestarea ei este un abuz, acum a venit randul fostei ministrese sa ii sara in ajutor partenerului politic.

Cu ocazia vizitei pe care a facut-o vineri, 7 august 2015, la Sectia 2 de Politie din Bucuresti, acolo unde trebuie sa se prezinte pentru a da cu subsemnatul in conform conditiilor impuse prin controlul judiciar, Elena Udrea a lansat un atac la adresa Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu. Motivul este legat de hotararea Parchetului General de a redeschide dosarul privind rapirea jurnalistilor romani in Irak. Udrea l-a scos victima pe Traian Basescu si a acuzat ca demersul PICCJ nu este altceva decat o actiune de sicanare a fostului presedinte:

Mi se pare o tampenie faptul ca se discuta despre rapirea jurnalistilor in aceasta cheie, ca s-ar fi luat bani. Solicitarea Parchetului mi se pare din seria actiunilor Procurorului General Tiberiu Nitu prin care incearca sa il sicaneze si sa ii afecteze imaginea fostului presedinte Traian Basescu, fara succes, desigur”.

Basescu se autovictimizeaza: „Observ pasiunea revoluționarului Nitu de a redeschide orice dosar in care apare numele Traian Basescu”

Un discurs similar l-a avut si fostul presedinte Traian Basescu. Prezent joi, 6 august 2015, la Inalta Curte de Casatie si Justitie acolo unde judecatorii trebuiau sa se pronunte asupra deciziei PICCJ de redeschidere a dosarului rapirii jurnalistilor din Irak, Basescu s-a autovictimizat, sustinand, la randul sau, ca este o victima a Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu:

E vremea delatorilor, un delator de teapa lui Vadim Tudor poate sa te taraie prin toate instantele. Astept sa se pronunte justitia si pe urma il voi actiona eu in instanta pe acest Vadim Tudor. Observ pasiunea revoluționarului Nitu de a redeschide orice dosar in care apare numele Traian Basescu. E un proces de hartuire a unui fost presedinte, in mod categoric. Explicatii nu am, dar am sa ma apar. Nu am teama de faptele mele”.

Ping-pong cu dosarul lui Basescu

Dosarul privind rapirea jurnalistilor in Irak a fost format in urma unei plangeri formulata de Corneliu Vadim Tudor, care i-a acuzat pe Traian Basescu si Vasile Blaga ca si-au insusit o parte din banii platiti pentru rascupararea ziaristilor. Dosarul a stat pe loc din cauza asa-zisei imunitati prezidentiale de care s-a bucurat Traian Basescu, insa recent PICCJ a decis redeschiderea urmaririi penale.

Cauza a ajuns la Judecatoria Sectorului 5 pentru confirmarea sau infirmarea redeschiderii urmaririi penale, dar a fost declinata catre ICCJ din cauza calitatii de parlamentar a lui Vasile Blaga. Dosarul a ajuns la instanta suprema, unde insa, joi 6 august 2015, procurorul a aratat ca Vasile Blaga nu are nicio calitate in dosar, primind NUP in 2010. In aceste conditii, reprezentantul PICCJ a cerut declinarea competentei catre judecatorie. Asa se face ca dosarul a ajuns din nou la judecatorie, dar nu la Judecatoria Sectorului 5, ci la Judecatoria Sectorului 1 pe raza careia se afla domiciliul lui Traian Basescu.

8 COMMENTS

  1. :))) ”„Mi se pare o tampenie faptul ca se discuta despre rapirea jurnalistilor in aceasta cheie, ca s-ar fi luat bani. Solicitarea Parchetului mi se pare din seria actiunilor Procurorului General Tiberiu Nitu prin care incearca sa il sicaneze si sa ii afecteze imaginea fostului presedinte Traian Basescu, fara succes, desigur””
    Sincer. Mie mi se pare o tîmpenie că sunteţi liberi şi că nu sunteţi păziţi la pandaimos! Mi se pare o tîmpenie că totuşi aveţi averea intactă şi faceţi mişto de cei care poate nu merită! E o tîmpenie că vă bagă-n seamă televiziunile şi presa!:)))

  2. Idiotii astia doi ar fi trebuit sa fie la parmaie , nu sa manance rahat in libertate. Dar la ce sistem bolnav e in Romania sunt slabe sanse sa se faca justitie pe bune… Si coruptia, in cele mai diverse forme, se propaga peste tot si, se pare, nimic nu o poate opri… Iar noi dormim, in pace..

  3. Afacerea asta este foarte urat mirositoare. Nu vad o alta concluzie avand in vedere reactia acestui cuplu…politic. Mie mi se pare o reactie datorata si fricii. Pe de alta parte sunt oameni care ar face orice ca timpul sa depuna praf peste acest dosar.

  4. Sansele ca lui Basescu sa i se intample ceva in justitie se vor tripla dupa ce Ponta nu va mai avea nici o putere.Pana atunci PDC-ul lui cu Basescu se va derula fara probleme.

  5. Basescu – Udrea sunt esenta munci justitiei in Romania ,ceace fac ei este rezultatul neprecupetit al munci procurorilor ,judescatorilor a intregului sistem juridic. O rusine platita cu bani grei de catre amaratul de popor flamanzit si terfelit.

Leave a Reply