Unul din cei mai importanti moguli media apropiati regimului Basescu, Dan Adamescu, a murit intr-un spital privat. Avea vârsta de 68 de ani. Anunţul a fost făcut de nora sa, Adriana Constantinescu, la România TV.

Informaţia a fost confirmată pentru News.ro şi de către reprezentanţi ai ziarului România Liberă, deţinut de omul de afaceri.

Dan Adamescu era internat, sub pază, într-un spital privat.

 El deţinea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări şi Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din Bucureşti.

Avocatul lui Adamescu susţinea, la sfârşitul anului trecut. că omul de afaceri se afla la Terapie Intensivă, într-un spital privat, sora sa primind acceptul să stea într-o încăpere alăturată, pentru a-l putea supraveghea.

Adamescu executa, din 27 mai, pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale. El făcuse şi o cerere de liberare condiţionată, care îii fusese însă respinsă, putând să mai facă una în luna februarie a acestui an.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au ridicat, la sfârşitul anului trecut, controlul judiciar pe cauţiune pentru Dan Adamescu, în dosarul falimentării Astra Asigurări. Procurorii fixaseră cauţiunea la 40 de milioane de lei în acest caz.

Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată, în 20 decembrie, pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, a omului de afaceri Dan Adamescu, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SR, pentru abuz în serviciu în formă calificată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi  spălare a banilor, anunţa DNA.

În cauză, Societatea de Asigurare Reasigurare Astra SA a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma provizorie de 788.978.853,37 lei. Totodată, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a declarat că se constituie parte civilă în cauză cu suma totală de 714.089.825,66 lei.

12 COMMENTS

 1. a mai murit un fraier care putea sa il dea in gat pe chiorul betiv ptr. matrapazlacurile facute.a preferat sa plece cu secretele in mormant.mare prost.

  • Parca e prea mare coincidenta sa moara chiar acum cand a ars Bamboo, si mai ales de ziua Unirii. Sigur e mana lui Johannis si a serviciilor! 🙂

   • Eu Am glumit cand am scris asta, dar vad ca Gadea m-a luat in serios si face emisiune pe tema asta.:) Poate ma mentioneaza si pe mine ca sursa!

 2. Oameni buni, cei de la tehnic A3, rezolvaţi problema transmisiei live online! Destul că de 2-3 săptămâni aţi furnizat imaginea tremurândă şi întrerupta de nu poţi să auzi o frază cap coadă cu scârţâieli probabil la schimbarea materialelor pentru live care jenează, acum nici imaginea nu mai merge live! Ne-aţi dat stream video ca la radio dar vrem live cu format ecran tv! Înţeleg că e mai greu dar furnizarea e mai proastă ca transmisia pe linia veche până a intra cu HD!

 3. Despre morti numai de bine!
  Sper ca a apucat sa realizeze inainte de moarte ca nu doar banii conteaza, si ca poate era mai important sa isi petreaca batranetea linistit acasa, alaturi de familie. La ce iti mai foloseste o avere furata daca ultimele momente din viata le petreci cu un politist la capatul patului?

 4. Nimic despre cauza morții. Atenție! Nu cumva ”vor trebui să moară” și alții care trebuiau să iasă deja din închisoare? Și amânarea are un scop.

 5. Cate vieti o fi distrus specimenul ? A murit ? Toata lumea moare,mor oameni cu zile,mor oameni care au facut doar bine in viata lor.

 6. daca Dragnea & Co ar avea minte si imaginatie, ar boteza instant referendumului neamtului “referendumul Adamescu” (nu glumesc).

  Sa invete si ei cite ceva de la Trump: ca sa-ti invingi dusmanul trebuie sa-l denumesti (in cazul lui Trump, era vorba despre “radical islamic terorrism”, in cazul nostru e vorba despre lagarele de exterminare numite penitenciare si, deopotriva, spitale romanesti)

  La fel, ala cu familia ar trebui numit “referndumul normalitatii”, ala cu imunitatile (care din pacate nu va avea loc niciodata) “referendumul egalitatii”….

  Dar sa vedem daca afara de vorbe Dragnea Army face si ceva concret si util care sa distruga statul securisto-mafiot. Personal, ma indoiesc ca va atinge firmele acoperite, acoperitii din presa, justitie si economie, finantarea ong-urilor samd. Sub sloganul ca “nu intram in jocul lui iohanis” orice inactiune pare inteligenta, chiar daca pretul de platit va fi, la final, catastrofal de mare.

 7. daca arderea lui bamboo il aranjeaza pe iohanis (deci presedintele a pus focul !!! cum sugera dracnea) atunci moartea domnului adamescu il aranjeaza pe dracnea – (da le dam drumul bietilor banditi care au luat fizic banii cu sacii) – deci dracnea l-a omorat !! …scuze pentru grosolanul si absolut cretinul eufemism, dar la fel de idiot era si concluzia ca iohanis a pus focul !

 8. stimati domni, nu ar trebui sa vedem ca suntem bolnavi, sau suntem gravide, sau ca vom deveni curand bolnavi, si asa mai departe… atunci cand planificam sa furam? nu stim oare dinainte ca la inchisoare nu este pentru toti cald si bine, si masa sanatoasa?

  dupa ani de huzur pe banii statului ne vaicarim ca este frig, mancare rea la inchisoare, si ca suntem bolnavi sau gravide si …

  apropo de bolnavi – se fac vreo trei ani de cand nicusor mai avea doua luni de trait… si se trata cu trabuce prin baruri …

Leave a Reply