Premierul României, Viorica Dăncilă, a vorbit despre cum a decurs întâlnirea cu președintele Iohannis și subiectele pe care le-au avut în vedere.

„S-a vorbit despre politica externă, despre creșterea rolului în plan extern al României. S-a vorbit despre acel document editat de Franța”, a spus Dăncilă.
În ceea ce privește mutarea Ambasadei, premierul a spus că „Guvernul a lansat o platformă de consultare. Ne vom consulta și vom vedea rezultatele care apar”.

Întrebată dacă a stabilit cu președintele Iohannis un program pentru aceste consultări, Viorica Dăncilă a spus că „nu aveam de ce să stabilesc cu domnul președinte un program de consultări. I-am spus că vrem să consultăm toate instituțiile, să vedem ce avantaje avem din punct de vedere economic, politic, ne vom consulta cu ministerele.

Viorica Dăncilă a vorbit și despre cum a decurs disuția cu Iohannis dincolo de dialogul instituțional, având în vedere că președintele i-a cerut în repetate rânduri demisia. „A fost o discuție interinstituțională, axată pe puncte bine stabilite. La întâlnire nu mi-a mai cerut demisia. Dar mi s-a părut inoportun cererea demisiei și i-am spus acest lucru domnului președinte”, a adăugat Dăncilă citata de Antena 3.

4 COMMENTS

  1. Foarte “detaliata” declaratia lu’ duamna Dancila … tinand cont ca d-l Iohannis vorbeste incet si rar ,duamna Dancila nu a avut timp sa-si noteze mai multe informatii pe hartie …

  2. La masa de lucru se rezolva toate, nu sa faca pe jucatorul imitandu-l pe basescu,iohannis nu face decat sa arate o prezenta jalnica!Foarte bine consultari,avantaje si dezavantaje!Odata stabilita capitala la Ierusalim ar fi bine sa fim si noi pe acolo,dar din pacate n-am fost in stare sa punem un ambasador in Israel,pardon la “evreii” aia!Daca tot avem “secrete”cu ei sa speculam momentul!

  3. Da parca nu alasat-o sa vorbeasca purtatorul de cuvant al parlamentului, guvernului, presedintiei etc adica dragnea…El a raspuns intrebarilor jurnalistilor, mai mult chiar el a pus intrebari videi. Ce ziceti de rechemarea ambasadorilor Palestinei inapoi in tara lor de origine?

Leave a Reply