Asa cum era de anticipat, interviul pe care l-am realizat aseara la Punctul de intalnire cu presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie Cristina Tarcea i-a multumit pe unii si nemultumit pe altii. E firesc. Asa este cu fiecare subiect sau emisiune. Am intrebat de protocoale, de judecatori “pusi cu mana”, de acuzatiile dure ale CCR privind completurile de 5 si asa mai departe.
Raman consecvent ideii ca doar intr-un dialog civilizat, cu opinii diferite si contraziceri pe un ton normal, mai putem evolua ca societate.
Altfel, ne scufundam in mocirla intolerantei si a urii care a dus pana la umplerea de sange a unor batrani pe strada, fapt care a generat consecinte nepermis de blande, in opinia mea. 
Sa revenim la decenta, bun simt, normalitate, calm, spirit critic exprimat decent. ————–

www.dcnews.ro

Tarcea – Radu Tudor, dialog tensionat: Judecătorii puși cu mâna? Alţii, nu? Ahm!

Cristina Tarcea a discutat cu Radu Tudor, în emisiunea “Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre abuzurile din justiţie comise “la umbra protocoalelor și ale regimului Băsescu”, soluţiile date în anumite dosare, care prevăd ca fapta nu există, dar și despre achitări, scrie DC News.

Radu Tudor: Când apar soluţiile astea, vă îngrijorează ce s-a întâmplat în trecut, că la umbra protocoalelor s-au întâmplat astfel de dosare şi soluţii care iată, astăzi, justiţia, dezlegată de presiunile trecutului şi ale regimului Băsescu, vine şi le spune întregii societăţii?

Tarcea: Cine a dat aceste soluţii?

Radu Tudor: Inclusiv Înalta Curte, aş pune chiar cele mai multe.

Cristina Tarcea: Cumva judecătorii aceia puşi cu mâna au dat aceste soluţii?

Radu Tudor: Cred că alţii.

Cristina Tarcea: Alţii, nu? Ahm.

Radu Tudor: Sunt foarte atent la nuanţa magistraţilor de carieră şi care au avut o evoluţie firească profesională, aşa cum este cariera dumneavoastră. Eu am auzit prima dată de Cristina Tarcea ca secretar de stat la Ministerul Justiţiei şi recunosc că aura dumneavoastră profesională era una foarte bună. Dar când auzi de persoane care nu au treabă cu cariera de judecător şi devin judecător suprem… Pentru mine, judecătorul suprem este cel cu o carieră de 20-30 de ani şi în faţa căruia îmi scot pălăria.

În ceea ce priveşte abuzurile din justiţie, Cristina Tarcea a declarat: “Întotdeauna am militat pentru sancţionarea abuzurilor, dar niciodată pentru înlăturarea lor prin alte abuzuri. Dacă s-au săvârşit, trebuie să vedem unde şi care este cauza. Să acţionăm de aşa maniera încât să nu se mai producă niciodată”.

14 COMMENTS

  1. Imi pare rau ca trebuie s-o spun si nu este singurul caz, in care oameni cu pregatire inalta sunt o mare dezamagire sau produc o mare dezamagire. Nu stim pana unde este adevar si sinceritate si de unde incepe fariseimul si minciuna.

  2. Nu stiu cum i-ai vazut “aura”cand pe fiecare aparitie nu arata decat ca e limitata,”pretioasa”,ca stanciu,dar excluzand esentialul din legile pe care le invoca,cu interpretari ambigue dar corect,invocand legea pe care,tocmai “aura” n-o lasa sa inteleaga pe de-a intregul,explicit fiind constituirea completelor!A fost jenanta cu iz de judecator de cariera!Wow,a avut soc de protocoale?N-a stiut cand s-a facut predarea-primirea,cand iti pastoresti stana nu cunosti si lupul si mielul?!Atunci ce cauti acolo?O declaratie ferma cu actiuni implicite,ceva,cumva?Complicitate pana a explodat buboiul!Dialogul il faci cand un om e bine ancorat in profesie,nu spasme,cand trebuie sa aplici legea,”odiseea”alegerii completelor ii provocau crampe,o corvoada,s-a vazut,dictata de “nesimitita” CCR!Sunt ani in spatele doamnei in justitie,nu contest,dar pentru mine nu este convingerea unui minim articol de lege bine inteles cap-coada,si-mi lasa convingerea ca s-a adaptat”oportunitatii”!Mi-a dat impresia de labilitate in intelegerea legii!Nu cu haine,nu cu intuneric,nu,ai o tinuta ce nu permite nimanui,si nu dai ocazie,sa atinga un magistrat,judecator cu putere deplina!Asta am vazut si nu ma insel!

    • Si daca astia cu statul pe trepte,sa faca bine sa invete ca un dosar se constituie pe probe,era kovesi a apus si salariul se da functie de orele pontate!Probe egal dosar!Munca,inteligenta si vulpoi,dar nu e cazul,e mai bine pe treptele tribunalului decat ale parchetelor!Sictir!Ma pot dezbraca de caracter cand vad tupeul nemernicilor astora care n-au probat decat caltabosi,pitici si oua,grosul jafurilor fiind protejate tocmai de ei!Incaodata sictir!

  3. off topic,atmosfera se incinge si nu mai pot cu kovesi!Am senzatia de voma!Slujirea,pesoana fizica multigonflata,cu exgente de nivel cretin juridic fac o isterie locala si sustinuta de cardasi,fara cv normal,fara declaratii de avere la vedere si cu multiple minciuni ale unor cardasi!Madalii de tinicehea pentru o infractoare tacuta dar guraliva pentru”statul de drept”,procuror inferior,plagiatoare cu termani adjudecati de cardasi,orice soft poate descoperi procentul,macovei,comunista il invarte pe junkers si timmermans,geriatrici epuizati,dar dac tu UE,state membre vreti o facatura,luati-o si rejectati-o la urmatorul minut!Nu e in stare sa priceapa nimic din statul de drept,fara sri,fara alte structuri!Noi am rezolvat,incarcati-va voi cu un balast analfebet juridic,fi-ti cobaii lor!Statele celalate nu accepata un om fara minima pata!Medalii,stele,influente nu sunt,pentru orice om normal la cap concludente!Ridici un prost pe culmi pe care nu le poate intelege!

  4. Ce bine ca nu m am uitat la emisiune(nici nu aveam de gand,atunci cand am aflat invitatul), pentru a nu ma numara printre cei nemultumiti !.P.S. : tineti o tot asa si din partea mea zero audienta !

  5. O vreau si si eu ca Badea prin gonflarea ei dar pentru fiecare om napastuit,protocoale si alte securisme ma face sa-i doresc aceleasi catuse,acum reale,dovedite de”statul de drept”aclamat!O nerusinata impostoarea cu veleitati juridicice,cv fals,plagiatoare in limita celor 4%restul cine vrea sa vada si persoana fizica sustinuta de unica procuroare macovei caruia ii dam sictir!Luati-le voi,rejectam orice nu reprezinta legea si Constitutia!

  6. Hai,ma tata,omu’fara pantofi unicolor si cu insitentente de la nevasta,ia-o tata si du-te invartindu-te,acoperi cu un cv fals,persoana fizica cu dosare penale,pe drept,reculuri cu inscrisuri,probe,fara protocoale si fara portocale aservite!Junkers,geriartru sublim prin pantofii nicaieri regasiti,ia-o si du-te invartindu-te!Celelalalte state nu sunt senile si pun intrebari!merkel sa faca bine sa nu-si arunce stasi-ul formator in evolutia europeana!Daca vreti comunisti luati de la putin,daca nu dovediti ca sunteti transparenti,fara dubla masura si democrati,nu sforararii!kovesi,o papusa gonflata si de o prostie de acum evidenta,luati-o tata,dupa o saptamana e treaba voastra cum ii dati rejectiNoi suntem castigati ca am scapat,voi aveti balastul!Vreau sa vad un prezumtiv anchetat de kovesi,in ue,si m-am descarcat,proces echitabil si prezumtia de nevinovatie fiind teme de geometrie needitate in doctoratul,plagiat 4%de cardasi dar orice soft arata altfel,imi pare bine ca persoana fizica,ultramedaliata e un fals,o impostoare si o descoperita,tocmai de informatii UE,cu case in SUA nedeclarate!Cat de bine poate fi!Luati-o,poate asa vom scapa definitiv de o impotenta!Iarta-ma,sunt intamplari rapide cu comentarii rapide!Hai ma fata,kovesiko,da-i cu drepturile si libertatile omului!Nu stii,balbaie,o comicaraie,rezista fata pe persoana fizica!Nu-ti doresc nimic!

Leave a Reply