Dacian Cioloș a făcut, în ultima săptămână, mai multe vizite în ministere. Premierul s-a întâlnit separat cu mai mulți miniștri, a discutat cu președintele, iar surse din PNL au confirmat pentru DCNews că se pregătește o remaniere de guvern.

UPDATE: Ultimele informații arată că ar urma să fie schimbat și ministrul Finanțelor, Anca Dragu, ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, dar și ministrul pentru românii de pretutindeni, Dan Stoenescu. Chestorul Petre Tobă nu va fi schimbat de la Interne. În schimb, ministrul Educației, Adrian Curaj, va fi ținut sub observație.

UPDATE: Potrivit ultimelor informații ar urma să fie schimbați Raluca Prună de la Justiție și Cristina Palmer de la Mediu, Ape și Păduri.

Informațiile despre această mișcare nu sunt cunoscute și nici discutate la nivelul partidului, doar liderii din vârful PNL având contact cu premierul. Ca urmare circulă mai multe ipoteze.

În PSD se știe că Dacian Cioloș ar căuta câțiva miniștri, dar nu se recunoaște că ar fi avut loc contacte cu guvernul pentru ca partidul să susțină vreun tehnocrat sau altul, la schimb cu voturi în Parlament. Pesediștii cu care am discutat spun, mai în glumă mai în serios, că Dacian Cioloș este silit să înlocuiască miniștrii care au venit de la Bruxelles, fiindcă aceștia au dat de greu și au decis să renunțe la ”concediul” petrecut în România pentru a se întoarce la post.

6 COMMENTS

  1. Buna alegere a ministrilor daca ii schimbam dupa cateva saptamani, asta ar trebui sa ne dea inceredere pentru viitoarele nominalizari…daca primele nominalizari nu au fost bune, oare la mana a doua or sa fie mai buni?

  2. Era de asteptat ca guvernul Ciolos 1, incropit la miez de noapte cu cel putin doua rateuri rasunatoare la start (feciorasul medicinist si eroarea Guseth), sa se mai schimbe pe ici pe colo la lumina diminetii. Esentialul e ca schimbarile se fac tot pe-ntuneric, valvartej si pe criterii cetzoase, ca in noaptea fatala de-acum 2 luni; se tzine Toba la Interne desi doctoratul lui e la fel de suspect ca si volumele stiintifice produse in puscariile obladuite de d-sa, intre timp inlocuindu-se un reprezentant al etniei rrome cu alt reprezentant rrom, pe baza de prea multi reprezentanti de aceeasi culoare (politica of course), in guvern. Asta ca sa nu pomenim decat de fapte palpabille, vizibile cu ochiul liber; ce urmeaza nu se poate intrezari nici cu microscopul cel mai puternic darmite prin ochelarii roz ai “normalitatii” marca Johannis. Oricum, dl Ciolos se arata din ce in ce mai taios in conferintele de presa ceea ce marcheaza, cred eu, faptul ca idila cu “strada” si cerintele ei, printre care si transparenta actiunilor din administratie, s-a terminat.

  3. De abia acum si-au dat astia seama ca la Bucuresti nu e ca la Bruxelles ? Ce credeau ai ca dau cateva directive si gata ?
    Bataie de joc putin spus.

Leave a Reply