Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a luat în discuţie, în şedinţa de miercuri, 2 martie, plângerile depuse de Antena 3 împotriva jurnaliştilor Mălin Bot (Evenimentul zilei), Dan Tăpălagă (HotNews) şi împotriva publicaţiei Kamikaze. CNDC a stabilit că articolele publicate de cei reclamaţi nu conţit afirmaţii discriminatorii la adresa participanţilot la mitingul Antena 3.

Cu privire la plangerea inaintata de S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolelor publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze, intitulat “Cei 1000 de psihopati care au fost la protestul Antenei 3 nu reprezinta batranii din Romania!” si “Live de la basina Antenei 3: 10 lucruri de la cel mai penibil protest din istoria Romaniei”, s-a constatat ca opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 si art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a aplicat sanctiunea de avertisment, formulandu-se totodata o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi).

Cu privire la plangerea inaintata S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolului scris de jurnalistul Dan Tapalaga, intitulat “Multumim, Antena 3!”, publicat pe pagina de internet a publicatiei online HotNews, s-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi)”, precizează CNCD, precizeaza stiripesurse.ro

15 COMMENTS

 1. Cei 8 nu vedeau altceva decât cătuşele lui Kovesi când au votat. Atâta le trebuia să voteze cum nu-i place stalinistei Kovesi – şefa departamentului Epurări politice din cadrul NKVD.

 2. Jigodiile pretins intelectuale tot jigodii rămân, indiferent de poziţia lor pe craca societăţii !

 3. Asta dovedește, încă odată, ca modelul american nu se aplica la societatea romanesca. In SUA Ziariștii bănuiți, numai, de intenția de a insulta o categorie socială (nu dovediți de discurs insultător la adresa bătrânilor sau analfabeților, ca in cazul de fatza) ar fi fost concediați pe loc de directorii ziarelor incriminate prin asociere, fara nici un consiliu anti-discriminare pus sa arbitreze conflictul. Desigur, concediații ar fi putut sa conteste decizia la tribunal dar asta sta in dreptul lor de cetățeni liberi ai unui stat care practica libertatea de expresie la toate nivelele însă pata pe onoarea breslei adusă de scandalul concedierilor va fi fost stearsa prin actul radical al Direcției deci, avantaj instituția de presa, care, in așteptarea hotărârii instanței s-a despărțit strategic de (presupusul ) stropitor cu noroi. La noi instanța contând cat o ceapa degerata si breasla Ziariștilor fiind făcută, majoritar, din aruncători de noroi, modelul cade de la sine in balta; tot înainte!

  • N-ar mai fi jurnalisti la nici o televiziune daca ar fi asa, de la A3, RomaniaTV, B1 pana la Realitatea. Cat noroi s-a aruncat … dar mergem tot inainte!

 4. Maiculita!! Toti astia care nu sunt de accord cu Antena 3 sunt basisti ordinari! Sho pa ei diseara la Sinteza Zilei!

  Bine ca Tapalaga nu i-a facut plangere lu’ madam Stancu, ca ar fi fost acum amendata :))

 5. Radu-le i-ati pus pe bietii oameni sa se inflameze si sa faca plangeri la CNCD si uite ca n-ati avut dreptate! Ce sa mai creada oamenii astia despre voi acum?

 6. Asadar, Dle Radu Tudor, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis doar avertisment , nu amenda, pentru o multitudine de mari ofense aduse unui grup de oameni.
  Aceste exprimari incalificabile : “in piata Constitutiei cat mai multi spalati pe creier”;” tineri veniti sa rada de cretini”; “javrele”; “media de varsta 62,5, media de IQ a fost pe la 50”; “oamenii de calitate, buni de vot, dar foarte prosti ptr. tampitii care inca dau publicitate la Antene. ” “(nu ne intrebati de ce, de prosti probabil)”. Jignind (prin cuvantele tampiti si prosti) in totalitate toate companiile care isi fac publicitate la Antene- firme straine si romanesti deopotriva.
  La celelalte articole precum : “Multumim Antena 3!”, CNCD considera drept la exprimare : “amaratii aia”, repetat in context. “Amaratii aia” = amarat DEX = chinuit, trist, suparat, trist, sarac, nenorocit. Crede CNCD ca Dan Tapalaga a facut o evaluare de “jurnalist” asupra starii emotionale a acelui grupului de oameni, a avut acces la veniturile si averile lor ca sa stie standardul de viata (sarac)?. Dar ceea ce este mai important: avea Dan Tapalaga DREPTUL sa califice intr-un fel, oricare ar fi acela un anumit grup de oameni despre care nu stia nimic?.
  CNCD poate sa prezinte studiile facute de Tapalaga cu referire la statutul social si starea emotionala a unui grup de oameni aflat in Piata Constitutiei?
  Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii dovedeste o superficiala analiza a textelor in cauza, cei 8 membrii s-au descalificat total in functiile pe care le reprezinta.
  Romanii nu mai pot avea incredere in aceasta institutie : analiza si decizia lor reflecta doar superficialitate.
  Dar, desigur, EXISTA o Uniune Europeana, plus Adunarea Generala a Natiunilor Unite si o legislatie cu privire la orice forma de discriminare, abuz, etc….
  20 February 2014 / AGE welcomes the adoption by the Council of Europe of the first European instrument dealing specifically with the human rights of older persons and recommending action against age-discrimination in many areas.
  Protecting the vulnerable groups : discrimination because of their age…….
  THE PRINCIPLE OF NON-DISCRIMINATION ON THE GROUNDS OF AGE: RECENT DEVELOPMENTS IN EUROPEAN LAW IN RELATION TO THE RIGHTS OF THE ELDERLY
  EUROPEAN LAW IN AGE-RELATED ISSUES-
  II. PROTECTION OF ELDERLY PEOPLE WITHIN THE SPHERE OF THE EUROPEAN UNION:
  Article 25, linked to the prohibition of discrimination on the grounds of age, among others, ….
  United Nations in 21 dec. 2010 Adunarea generala a Natiunilor Unite a infiintat : Open -Ended Working Group on Ageing : standards on the rights of older people :
  5. Age discrimination and agism : Negative agist attitudes towards old age and older people are deeply ingrained in many societies and, unlike other forms of prejudice and discriminatory behavior, are rarely acknowleged or challenged.
  Prin urmare, Dle Radu Tudor cred ca ar fi necesar sa prezentati plangerea atat la EU cat si UN, se pare ca in Romania nu s-a inteles nimic.
  Si avem destule exemple, acesta este doar unul :
  The Council of Europe condemns France for discrimination against people with autism in education.

 7. O cloaca de incompetenti , ce fac parte tot din cei care nu isi iubesc parinti si defaimeaza si pensionari .Pensionari care au cladit o tara frumoasa si bogata ce ei au pradat-o si furat-o in acesti 25 de ani. Nu au simtul realitati si se ineaca in propiile lor ganduri negative despre popor si patrie , le place ura si dezbinarea.

Leave a Reply