Hotarat lucru, ministrul de Interne, Carmen Dan sfideaza bunul simt atunci cand o cere pe Oana Haineala Schmidt ca secretar de stat la Interne. Cum sa spui ca “nimeni nu-i poate contesta calitatile profesionale” celebrei basiste? Pot sa inteleg ca Liviu Dragnea i-a pus-o in brate pe Haineala, dar sa faci asemenea afrmatii?!
Unde era Carmen Dan cand Antena 3 dezvaluia mizeriile si abuzurile in care era implicata celebra basista Haineala-Schmidt? Calitate profesionala este sa lucrezi la o erata abuziva pentru salvarea ilegala a lui Basescu in Iulie-August 2012? Sa faci pe gardianul tuturor abuzurilor impotriva adversarilor politici?
Zecile de invitati in sutele de ore de emisiuni Antena 3, care au analizat si comentat prestatia jalnica a basistei Oana Haineala Schmidt atatia ani inseamna “nimeni” pentru subordonata dlui Dragnea?! Printre ei, lideri PSD si PNL care formau la vremea respectiva USL, un proiect politic votat de 70% din cei care au fost la vot.
Prin aceasta decizie, dar si prin altele, PSD arata clar ca nu are de gand sa corecteze incalcarile grave ale drepturilor omului si Constitutiei din regimul Basescu.
Mai mult, coabitarea lor toxica va continua, prin astfel de personaje sinistre precum Oana Haineala Schmidt, numita de 2 ori secretar de stat in 3 luni. Prin aceste gesturi irationale, PSD isi merita soarta si striga de pomana ca impotriva unor lideri ai sai se fac abuzuri.
”Este un bun profesionist. Dacă zilele acestea au fost multe discuţii pe acest subiect, cred că nimeni nu-i poate contesta calităţile profesionale”, a declarat Carmen Dan, răspunzând unei întrebări legate de considerentele care au stat la baza cererii adresate CSM de detaşare la Ministerul de Intere a procurorului Oana Schmidt-Hăineală.
La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că decizia privind secretarii de stat din MAI îi aparţine lui Carmen Dan. ”În general, nu mă uit să văd pe cine aleg miniştrii ca secretari de stat, dar dacă doamna ministru a solicitat detaşarea pentru doamna Hăineală, înseamnă că are nevoie de expertiza şi experienţa dumneaei. De ce n-ar face-o?”, a spus Dragnea.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut, luni, Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detaşarea Oanei Schmidt Hăineală în cadrul instituţiei, pe un post de secretar de stat, ea urmând să se ocupe de relaţiile internaţionale ale ministerului.
Cererea de detaşare din partea Ministerului de Interne a fost înregistrată, luni, la CSM, urmând să fie luată decizie în prima şedinţa a Secţiei pentru procurori. “Ieri (luni, n.r.) am primit solicitarea din partea MAI. Urmează ca cererea de transfer să fie analizată în prima şedinţă a Secţiei pentru procurori, nu a fost stabilită încă o dată pentru aceasta”, a declarat, marţi, pentru News.ro, procurorul Cristian Ban, vicepreşedintele CSM.
Oana Schmidt Hăineală urmează să ocupe funcţia de secretar de stat şi va răspunde de relaţiile internaţionale ale ministerului, potrivit unor surse judiciare.
Este pentru a doua oară când Oana Schimdt Hăineală, fost membru al CSM, este propusă pentru a ocupa un post de secretar de stat în Guvernul Grindeanu. Prima detaşare a procurorului Oana Schmidt Hăineală la Ministerul Justiţiei a fost solicitată, la începutul anului, de fostul ministru Florin Iordache, fiind admisă de Secţia pentru procurori a CSM, cu începere din 7 ianuarie.
În 3 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei atât a Oanei Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul Curţii de Apel Bacău, cât şi a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.
Încetarea detaşării celor doi procurori a fost cerută de şeful Ministerului Public, Augustin Lazar, care a arătat atunci că măsura trebuie luată pentru a asigura derularea “în condiţii de imparţialitate” a dosarului privind elaborarea de către Ministerul Justiţiei a OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare, anchetă aflată atunci la DNA.
După decizia Secţiei pentru procurori a CSM, Ministerul Justiţiei a anunţat că procurorul Oana Schmidt Hăineală a solicitat primului-ministru încetarea calităţii de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.
Atat am de zis: România a pierdut peste 30 de miliarde de euro în cei zece ani de când a intrat în Uniunea Europeană ca urmare a eliminării plăţii TVA în vamă.
Am castigat mai mult de 30 miliarde de eur de cand suntem in UE?
Nu!
Referitor la intrebarea (retorica) unde era Carmen Dan ca marea profesionista Haineala oua erata basista, un raspuns mai putin retoric: In Teleorman, construia PSD-ismul cu fatza umana.
Atat are si asta in cap: Haineala si Balena Albastra, zici ca da declaratii de sub casca de la coafor.
Mor mai multi copii innaccidente auto si nici dracu nu mai face preventie in scoli, ca nah, e subiect rasuflat. Da Balena e pe val, merge cu marketingu
Nici n-am platit taxe la exporturi, 75% din exporturi sunt spre UE.
Lasati-o mai moale cu euroscepticismul ca nu e vina europenilor ca noi avem politicieni hoti, corupti si lasi !
eu zic ca importi mai mult decat exporti. cu mult mai mult, ca altfel eram bine, avuti si ne durea in fund de blogul asta.
si in conditiile in care iei si imprumuuri ca sa maresti salariile ca sa importi si mai mult…. te las pe tine sa faci calculele
75 la suta din ce exportam noi e vax fata de cat am importat. e valabil ce zici tu daca importul era egal cu exportul si nu ne imprumutam pt salarii (in totate guvernarile anterioare, cel putin)
@DanRoua plus ca o buna bucata din exporturile României sunt facute tot de companii de vest ,de producatori/multinaționale din veste,mari companii..putine sunt firmele romanesti e exportă in vest….piata de acolo e închisă orice ar zice pro-europenii globalisti liber-schimbisti in vest statele încearcă sa- si protejeze producătorii locali…..
Ce se exportă la noi nu sunt exporturi ale companiilor de stat sau private romanesti ci tot ale firmelor sau multinationalelor din vest…
Oricum foarte buna observația cu taxa vamală si eu m-am gandit la ea…plus ca dumneavoastra uitatati sa ziceți si de spagile uriase pe care le-a plătit sa intrăm in UE….petrom,sidex banci gazele..distribuțiile de energie..
Ue-structura colonialista centru periferie bazata o transformarea statelor din est in piata de desfacere si furnizori de materii prime si resurse plus forta de munca ieftina exploata in cel mai abject mod cu putință…
Sa nu uităm cate companii romanesti au fost lichidate de invadarea pietei interne de bunuri din vest netaxate vamal (multe din acele bunuri de calitate mai slabă ca cele produse aici)sa nu mai vorbesc de dumpingul comercial si de interdicțiile de tot felul pe care Bruxellesul la pune pentru a bloca formele de protectionism intern…..
Prietene, “taxa pe exporturi” nu exista in Romania…. deci, stai jos, corijent !
Teoretic, pe segmentul asta, intrarea in UE trebuia sa stimuleze exporturile, ca nu se mai plateste TVA in tara din Comunitate, la vama lor. Practic, cum suntem “Tara lohnului de Est”, n-a prea impulsionat nimic.
(Pentru tizu’ “stiutor” : exporturile au fost scutite de TVA din 1992, de cand s-a introdus taxa respectiva; deci n-aveam ce plati, bre, ca erau scutite. Livrarile intracomunitare – uau, ce termen eurooptimist:)) – sunt, de asemenea, fara TVA – chestie de tehnica, se numeste ca sunt taxate in statul membru, da’ nu se plateste… uatevar, nu stau sa-ti fac fiscalitate p-aici…)
Practic, statul a pierdut TVA-ul de la achizitiile intracomunitare (alt teren complicat, d-aia, e bine sa nu te vari in ce nu stii, tizule !) facute pentru consum productiv; cum ar veni, pentru utilajele aduse d-afara, multinationalele n-au mai platit TVA. La alte bunuri, statul si-a luat TVA-ul cand s-au vandut in tara marfurile respective, deci n-a pierdut nimic (ca s-au vandut ca marfuri, ca s-au prelucrat si, dupa, s-au vandut, nici ca mai conteaza – l-a luat, spre exemplu, cand s-a vandut mamaliga adusa din Italia, la care nu s-a platit TVA in vama; s-a platit la vanzarea de la raft…)
Deci : eu nu-i spun d-lui Tudor cum e cu fregatele din Marea Neagra; ma ia, insa, de jos, cand se trezesc unii scriind ca la peluza, da’ ei nu stiu ce cauta in viata proprie…
(tizilor, daca avezi chef de dezbateri fiscale, faceti-le, bre, pe mail – se vede, va pricepeti unui mai “bine” ca al’lalt !!!)
Din pacate din nou am votat gresit. Din pacate PSD a pierdut votul meu si al familiei mele. Dragnea la puscarie.
“Nici mie nu-mi place Parazitii”:)))
Inteleg ca daca nu-ti place Dragnea, trebuie, neaparat la puscarie…logic:))
Eh, dacă v-aţi fi păstrat echidistanţi şi nu aţi fi primit eticheta de promotori ai psd-ismului în România atunci aţi fi avut şi autoritatea morală de a vă critica stăpânii dar așa ……
Codrin a plecat din emisiunea Danei Grecu; oarecum, dat afara de moderatoare….
Busoi a fost promovat la A3 si-n sculare, si-n culcare (chit ca la ala nu prea se vede)…
Neamtu’ a fost chemat in confruntarea de la prezidentiale la A3, si n-a “servit”…
E clar, ai la “argumente” la aia cu “promotorii”…. ‘ti baune neuronu’, rasuna valea !
Cat de echidistant sa fii incat sa promovezi catastrofele peneliste,acum pe bune…
bati campii nene. libera de circulatie a marfurilor este un concept al democratiei moderne din care profita amble parti contractante . in rest platitudini si locuri comune.
Nu Nu e ,iti distruge producătorii autohtoni si pierzi mai mult pe termen lung..A se vedea de ce abrogarea TOP a fost atat de apreciat a de americani a oameni de afaceri americani de cei mai mari si de cei mai mici….
*TPP
Personal, mi se pare ca mercenarii vechiului regim isi cauta noi comanditari-madam Hăineală, de exemplu, fiind “recuperată” de PSD–ceea ce e si normal in cazul mercenarilor de peste tot si din oricare epocă. Capitanii au optat de la început pentru “generalul” de la Cotroceni si se tin de coada (calului) d-sale, dar gradele inferioare, lăsate de izbeliște, se descurca si ele cum pot, vânzând informații cu țârâita până li se asigura o comanda in noile structuri. Problema e cu “generalul” ai cărui aliați sunt, mai toti, externi, si-ale cărui capacitați de strateg s-au dovedit din ce in ce mai nule pe măsura ce “tranzitia” începea sa dea de tot mai multe hârtoape in teren. O altă problema o reprezintă “adversarul”, celălalt “general”, nea Dragnea, care, in loc sa se bazeze pe armata locală, aleargă cu limba scoasă după aliați din exterior punându-si in pericol proprii căpitani si asociindu-se cu personaje dubioase, foști colegi de tenis si alte “tinichele” fara anvergura. Intre timp, oamenii dintr-o bucata, tip Cătăniciu, isi pierd răbdarea–probabil, asistam la un război civil “hibrid” al cărui patent ne aparține in exclusivitate si asta e foarte interesant!
e interesant de vazut cati fosti basisti a promovat ayatolahul dragnea prin functii importante in stat. acum ca are destui pupincuristi prin studiourile tv, pardon, mai are inca si aia sunt in marea majoritate din propriul partid obligati sa-i cante in struna sefulu – vezi cazurile lui stefanescu sau dobre- si cativa jurnalisti in frunte cu auto intitulata morsa acre tot o tine pe a lui ca dragnea a castigat singur alegerile (???!!!) in rest in “poporul pesedist” exista o nemultumire din ce in ce mai mare fata de actiunile ayatolahului. toti se intreaba pe buna dreptate cum de ei care s-au straduit in cursul anului 2016 sa ajute partidul sa castige ambele randuri de alegeri sunt dati de o parte si vad ca sunt promovati de catre dragnea tocmai cei in fata carora au luptat ani de zile in timpul regimului baseala. si ce vedem la tv? un discurs parca tras la indigo al lui codrin stefanescu care, prin vesnicile lui apelari la revolutia din 89 unde el a stat pe “baricade” si nu uita sa ne spuna asta zi de zi, a mai adaugat de ceva timp si participarea la marsul organizat de ghise pe langa zidurile cotroceniului. in rest, vorba unui ziarist, stefanescu spune o mare labareala, mai precis nimic. de la un timp, mai precis dupa numirea ca purtator de cuvant al partidului, adrian dobre a devenit agresiv imprumutand tupeul si nesimtirea basisto-penelisto-ciolanistilor vesnic prezenti la tv gen priscina cum naiba il cheama pe pelticul obraznic si nesimtit in apararea caruia a sarit, cine alta decat sustinatoarea acestui jalnic partid, dana grecu.astia din pesede chiar s-au prosti de nu vad unde ii duce ayatolahul din teleorman? cum e posibil ca dupa ce ai castigat cu un scor zdobitor alegerile parlamentare intr-o campanie electorala bazata in marea majoritate pe buna guvernare ponta sa ajungi in vreo doua luni in situatia asta? cu un guvern atacat de la inceput pentru care nu a existat nici macar o luna de “miere”, cu o conducere singulara ( aici ma refer numai la dragnea omul care decide tot ce inseamna partid sau guvern si in fata caruia practic nu exista o opozitie) care are sub o mana forte atat guvernul cat si partidul si care greseste aprope non stop te intrebi pana unde poate duce acest partid si guvern. atunci cand sabia unei condamnari atarna atat de greu deasupra lui dragnea, masurile ezitante si chiar stupide pe care acesta le impune atat partidului cat si guvernului nu inseamna decat trecerea in opozitie mai devreme sau mai tarziu. va dati seama ce inseamna o eventuala condamnare cu executare a lui dragnea? ce conducator mai acatari are acest partid? sau mai precis mai are un alt lider? ayatolahul din teleorman a avut grija sa-i inlature pe toti cei care ar fi putut sa-i conteste puterea si asta nu o face doar de cand e sef suprem peste partid, acest lucru il face de cand a ajuns presedinte executiv pe vremea lui ponta, atunci cand tot el taia si spanzura peste pesedei. cu un pesede ajuns la limita si cu o tendinta de lupte interne in curand, cu un partid basisto-penelisto-ciolanist de tot rasul si facut praf atat din interior cat si din exteriror, partid cu aceleasi probleme ca si pesedeul, fara lideri, cu un jalnic partid antisistem(??!!) care are topate racilele partidelor vechi si care se da in stamba prin cei mai prosti, impertinenti si penibile conducatori si membrii, cu un pmp care practic nu exista si pe care tot incearca betivul national sa-l tina in viata, singurul partid sau mai degraba asa zis partid care isi vede de ale lui ramane udmr-ul. pe aceasta seceta politica, pe scena asta de tot rasul, cu o multime intaratata de servicii sa urle contra pesedeilor si in subsidiar contra tuturor partidelor, ciolanis, hotuil de case din sibiu dovedit de justirie, isi croieste , cu sprijinul neprecupetit al serviciilor, drumul catre al doilea mandat, singurul care poate scapa familia prezidentiala de un binemeritat popas la parnaie
Se impune funcția de ””secretar general de stat” care să acopere toate ministerele; persoană unică competentă: Oana Schmidt Hăineală (justiție, interne, s.a.m.d.).
D-le Radu Tudor, l-ați avut pe Dragnea într-o emisiune recentă; chiar caută cu disperare să pună în funcție pe cineva care să-l înfunde cât mai urgent?
Sau poate sa-l scoata !? Ca, de regula, nu se musca mana de hraneste:))
(ca sa fie clar pentru basssistii transcedenti d-aici : n-am ceva cu filo- la Dragnea; mi-e simpatic ca i-au dat ai bassescului zmetie cu referendumul (o mizerie de condamnare incerta, penibila), dar si antipatic ca incearca sa fie “baronu’ local simpatic”…deci, nu apar, doar constat !)
Cat mai sta Carmen in functie ?
Daca o pune sefa la DGIPi …Si au dat pesedeii foc la valiza…SRI , cf CCR nu mai are competente.Dar DGIPI…eh…
Carmen ar putea sa i zica:
Uite aici un scaun, o masa…ia si scrie dupa dictare !
Deci explicatia care se doreste a fi un raspuns este rezumata in : “nimeni nu-i poate contesta calitatile profesionale”, cu alte cuvinte profesionalismul nemaipomenit si nemaivazut o recomanda si asta a fost criteriul de alegere al ei, lol, asadar altii sunt cam prosti – prosti gramada – nimeni altcineva nu ar intruni criteriile si nu se ridica la nivelul exceptional de profesionalism al ei. Va dati seama ce tara de neprofesionisti? -zero!, doar Haineala e mai cu mot hahaha- desigur o abureala aruncata pentru fraieri.
Dar la un alt articol, aici de ieri, sau nu stiu exact ziua … era si o poza a ei, asa off topic, totusi nu are vreo prietena sa-i spuna faptul ca are un machiaj cam …..nepotrivit si dezavantajos ptr. ea? lol ….e de speriat….iti vine “sa-ti tai venele” haha.