Citind aceasta stire si cunoscand derapajele grave, de tip islamist, autoritar si anti-occidental ale lui Erdogan, sunt foarte inclinat sa cred ca e un fake news urias ce vehiculeaza el.

Anume ca la o aplicatie NATO ar fi fost vorba vreo secunda de Turcia ca inamic. Recent intors de la Soci unde s-a intalnit cu presedintele rus si cel iranian, Erdogan isi da din nou arama pe fata in privinta dorintelor sale si optiunilor strategice.

Erdogan poate fi deranjat de faptul ca portretul marelui Mustafa Kemal Attaturk avea numele sau. Asta da. N-ai cum sa confunzi un civilizator, un european, un lider cu o contributie uriasa la dezvoltarea Turciei cu unul care o scufunda in bratele rusilor si a islamistilor.

Acest fake reason folosit de Erdogan e pretextul perfect pentru el in a continua gesturile provocatoare si ostile la adresa aliatilor traditionali ai Turciei. Cat de departe va merge jucarioara lui Putin de la Ankara, vom vedea. Cinic vorbind, derapajul Turciei potenteaza Romania in NATO. Desi ar fi de dorit sa nu se ajunga pina acolo…


Turcia a ordonat retragerea militarilor săi de la un exercițiu NATO în Norvegia, a anunțat vineri președintele turc Recep Tayyip Erdogan, afirmând că a fost prezentat drept ”inamic” în cadrul acestui exercițiu, relatează AFP și publicația Hurriyet Daily News.

”Ieri, a avut loc un incident în Norvegia. A fost prezentat un fel de ‘stand cu dușmani’. Pe acest stand, ei au pus fotografia lui (Mustafa Kemal) Atatürk și numele meu”, a declarat Erdogan vineri într-o reuniune la Ankara a partidului său Justiție și Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare, conform ziarului turc. AFP notează că această declarație a fost făcută într-un discurs televizat.

”Când noi am auzit de aceasta, șeful Statului Major și ministrul pentru relația cu UE erau în drum spre Canada. Era un exercițiu NATO, noi aveam 40 de militari acolo. Am decis să retragem aceste trupe și a fost demarat procesul necesar. Am spus că retragem trupele chiar dacă numele sunt scoase. Astfel de lucruri se întâmplă din când în când în diferite locuri. Din nefericire, avem asemenea oameni și printre noi”, a mai spus președintele turc.

“Nu este posibil să avem o astfel de concepție despre o alianță”, a adăugat acesta, indignat.

Erdogan nu a precizat la care manevre se referă și nicio confirmare nu a putut fi obținută imediat de la NATO și autoritățile norvegiene, conform AFP. Conform presei internaționale, din 8 până în 17 noiembrie Norvegia a găzduit aplicațiile Trident Javelin 2017, la care nu au participat trupe terestre, dar care au implicat centre de comandă ale Alianței din Marea Britanie, Olanda și Turcia.

Acest anunț survine pe fondul unor tensiuni puternice între Ankara și unii dintre partenerii cheie ai NATO, cum ar fi Washingtonul și Berlinul. În același timp, Turcia s-a apropiat de Rusia, cu care cooperează în special în problema Siriei. De altfel, Turcia a anunțat în septembrie că a semnat un important contract de arme cu Moscova pentru achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană S-400, amplificând și mai mult temerile partenerilor săi occidentali.

Relațiile dintre Turcia — țară importantă în cadrul NATO — și Alianță s-au tensionat după puciul ratat din vara anului 2016, care a fost urmat de valuri masive de epurări inclusiv în armată. Mai mult, Ankara reproșează SUA sprijinul acordat milițiilor siriene kurde, considerate “teroriste” de către Turcia, în cadrul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

6 COMMENTS

 1. Daca Turcia a fost captata de Putin – zic eu, din vina exclusiva a americanilor, sa nu se mire nimeni daca si Romania va ajunge (curand) sub Plapuma aceluiasi Putin! Dar tradatorii de tara aflati acum la putere sunt definitiv vanduti tarului in schimbul unei libertati iluzorii!

   • Are dreptate Mihai! Americanii isi doresc guverne obediente lor in cit mai multe tari de pe mapamond, nu-i mai satura Dumnezeu. Avem exemple nenumarate, printre care si Romania, desigur! Si daca in Turcia nu le-a mers, bineinteles ca Erdogan a devenit inamic public!

 2. Isi mai arata coltii la fel cum s-a intamplat in zona cand americanii au fost’siliti’ sa-si mute arsenalul ‘nuclear’ din zona,la romanica noastra :))) destept aiatolahul. Mai vrea cateva bilioane de dolari si de la americani,nu i-a ajuns bilioanele de dolarei de la germanica :))))

 3. Totusi, e adevarat ce sustine Erdogan? Ca jurnalist, ar trebui sa ne informati: minte Erdogan sau cineva trebuie sa-si ceara scuze, daca e adevarat. Sau, poate, de ce nu, a fost o provocare, si atunci lucrurile trebuie privite in cu totul alta cheie. Prea abordam simplist – sau simplificat – un incident ce poate avea urmari MAJORE, in ceea ce priveste NATO.
  In alta ordine de idei, nu pot fi de acord cu exprimarea, hai sa zicem neglijenta, “in bratele rusilor si a islamistilor”. Cel putin dpdv gramatical, cu toata dragostea 🙂

 4. Vrea cei 6 miliarde de euro de la fraieri, ca altfel trimite barci. Santajist-traficant de carne vie; la Conchista.

  Turkey expects EU to provide total 6 billion euros under migrant deal by end-2018 – minister
  https://uk.reuters.com/article/uk-northkorea-missiles-china/north-korea-says-china-envoy-stressed-stance-to-develop-traditional-relations-kcna-idUKKBN1DH2RO

  https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/15/peste-34-000-de-locuri-promise-de-ue-pentru-refugiatii-din-africa-si-orientul-mijlociu-20-15-06
  “Un număr de 16 țări din UE, printre care și România, au promis în total aproximativ 34.400 de locuri pentru a primi migranti direct din țări din Africa și Orientul Mijlociu, a anunțat miercuri Comisia Europeană […] obiectivul de a primi în următorii doi ani ‘cel puțin 50.000’ de refugiați aduși în special din taberele din Libia sau Niger.
  […] survine la o zi după criticile aspre adresate de Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Raiad Al Hussein […] a calificat ‘inumană’ politica UE de ‘a ajuta gărzile de coastă libiene să intercepteze și să trimită înapoi migranții’. ”

  Sigur ca Hussein vrea migrantii arabi in Europa, de ce s-ar duce acestia in tarile co-religionare, cand fraierii de crestini au decis sa le cedeze casa si masa lor?

  https://www.agerpres.ro/externe/2017/11/16/pe-pregatit-sa-inceapa-negocierile-privind-dreptul-de-azil-propunand-un-mecanism-permanent-si-automat-de-repartizare-15-11-43

  “Parlamentul European […] propune ‘un mecanism permanent și automat’ de repartiție (a migrantilor ilegali in UE). Spre deosebire de controversatele cote introduse în septembrie 2015 și aflate în vigoare până la sfârșitul lui septembrie 2017, noul sistem […] ar deveni regula pentru orice solicitant de azil care sosește în orice stat UE.
  Solicitanții de azil ar putea fi transferați în orice moment din țara în care au sosit către alte state care nu și-au atins încă numărul ‘just’ de primiri calculat în funcție de PIB și de populație.

  […] Propunerile Parlamentul European le depășesc cu mult pe cele ale Comisiei, care nu prevedeau cote de repartiție decât în cazuri de aflux excepțional de migrație.
  Parlamentul European este pregătit să înceapă negocierile cu statele Uniunii Europene pe tema regulilor de repartizare a solicitanților de azil în UE.”

  Acuma si Parlamentul European a devenit unealta globalistilor lui Soros, si cu ocazia asta am aflat si de ce PIB-ul Romaniei trebuie raportat in cresteri ditirambice.

Leave a Reply