Intreaga conducere PSD este de ieri la Baile Herculane, unde va lua decizii intr-un Comitet Executiv National.

Cunoscand, ca multe alte milioane de romani, situatia absolut dramatica a statiunii, nu imi pot reprima intrebarea : cine a fost cu ideea sa mearga toata conducerea PSD la Baile Herculane, un simbol al dezastrului generat de incompetenta politica a tuturor conducatorilor din ultimii 27 de ani? Chelul isi pune mana in cap !

Este evident pentru oricine ca nu doar PSD e vinovat pentru o perla a turismului romanesc, in care acum 150 de ani venea insusi imparatul Austriei sa se relaxeze. In cei 27 de ani, PSD si PNL, cele doua mari partide, au guvernat aproape egal : cate 3 guvernari de 4 ani.

Din pacate, dezastrul acestei superbe statiuni este legat si de numele unui fost membru al partidului de stanga. De la romani pana azi, Baile Herculane n-au fost atat de abandonate.

Stiute fiind aceste detalii, sa te reunesti zambind printre ruinele neputintei romanesti pentru a transmite un semnal de speranta si unitate, pare totusi un gest profund neinspirat. Aproape sinucigas.

PS : Ministrul apararii Mihai Fifor, prezent si el la Herculane, incearca sa dea un semnal pozitiv… Seriozitatea Armatei Romane salveaza un pic aparentele. Drama statiunii ramane insa.

Toate facilitatile destinate militarilor, aflate in stare avansata de degradare, trebuie salvate. Mai ales cand vorbim de spatii aflate in patrimoniul national sau care au fost facilitati moderne si de interes pentru Armata romana. Astazi, la Herculane, m- am documentat impreuna cu generalul Gheorghe Nistor, seful Directiei domenii si infrastructura din cadrul MApN, asupra identificarii solutiilor tehnice pentru ca fostul hotel militar din inima statiunii montane sa fie repus pe harta punctelor de interes din cadrul sistemului militar medical, alaturi de Sanatoriul de Balneofizioterapie si recuperare medicala de la Baltatesti, Neamt sau Centrul de Refacere a Capacitatii de Munca a Personalului Armatei de la Predeal, facilitati moderne si cu o baza materiala solida.

Sunt om de administratie si stiu ca se poate obtine performanta doar construind.

Candva, hotelul de la Herculane, denumit si Sanatoriul Militar Regele Ferdinand I, era unul care oferea programe de recuperare avansate pentru militarii romani care derulau programele de recuperare dupa misiuni si pentru raniti. Tin mult la acest proiect si imi doresc ca acest program de restaurare pe care l-am cerut demarat la inceputul anului viitor.

 

8 COMMENTS

  1. S-au dus la Sanatoriul militar pentru consultatii “fiolitice”! Condultatiile sunt inainte sau dupa ingurgiurare ?
    Au intrat razand,se fac de ras razand si ies in suturi plangand,e valabil pentru orice politician sau numit in functie.

      • La alta replică nici nu Ma asteptam…in acceptiunea dumneavoastra USR a condus cel mai mult în 28 ani de la revoluție. Domnule Tudor sunt “alăturea” daca consider ca este absurd să modifici legile justiției din postura de condamnat dar si cu 3 procese de urmărire penală pe rol, dar sa și înființezi comisii parlamentare de răzbunare pe adversari sau procurori care au îndrăznit să te ancheteze. Statul paralel este format din organisme înființate constituțional sau il reprezinta politicienii corupti care se luptă să nu ajungă după gratii călcând în picioare moralitate bun simt și șefi de institutii?

        • Carmen, gluma glumă, dar chiar esti proasta! Sincer! R.T. ii ataca aiurea pe astia de la PSD, pentru ca au ales ca loc de intrunire o localitate – ruina; Era in stare sa-i atace oriunde s-ar fi intilnit, fiindca toata tara e o ruina, sau pentru orice alt motiv, la fel de intemeiat! Iar tu sari ca proasta ca e prietenul PSD-ului. Daca ar avea numai prieteni ca Radu Tudor, PSD-ul s-ar duce de ripa imediat. Si daca ar avea numai dusmani ca tine, ar ajunge la 90% 🙂 🙂

Leave a Reply