“Comitetul Executiv al PSD, întrunit în ședința din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obținute în cele 10 luni de guvernare, precum și situația politică actuală. Referitor la stadiul îndeplinirii programului de guvernare, s-a constatat că Guvernul a realizat măsurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate într-un document public. Acesta atestă îndeplinirea angajamentelor asumate în campania electorală față de români. În același timp, PSD a analizat situația tensionată prezentă în spațiul public din cauza numeroaselor informații despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituții publice de forță și care indică în mod clar existența unui așa-numit ‘Stat Paralel și Ilegitim’, care încearcă să preia controlul asupra puterii politice, legitim constituită prin alegeri libere și corecte, reprezentând un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică”, se arată în documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacșu, la finalul reuniunii.

Potrivit rezoluției, PSD constată existența mai multor vulnerabilități ale statului de drept, care sunt speculate de exponenții “statului paralel și ilegitim”, cu scopul de a controla discreționar puterea politică sau puterea judecătorească.

“Rezultă că ‘Statul Paralel și Ilegitim’ folosește resursele financiare publice și instrumentele specifice autorității de stat pentru a-i intimida, șantaja sau a-i înlătura pe decidenții politici care susțin sau promovează modificările legislative menite să readucă puterile statului în matca lor constituțională, în acord cu principiile democratice și cu drepturile și libertățile fundamentale ale omului”, se mai arată în documentul adoptat de conducerea PSD.

7 COMMENTS

 1. Statul paralel întotdeauna a existat: format din scursurile de politicieni corupti care au sărăcit Romania si se luptă din răsputeri să subjuge justitia ca sa nu ajungă la pușcărie! Astia au facut abuzuri obtinand milioane de euro din pix! Sa dispara acest stat paralel, sunt de acord!

 2. Cand Basescu prin Udrea & EvZ a lansat comicaria cu statul paralel stia bine ca va fi preluata de pesedisti din zbor…Si de unele televiziuni.Binomul se tocise,Soros e cam batran,trebuia o gaselnita noua,proaspata :)))

 3. Ura!!! TRAIASCA P.C.R.!!! SI AL SAU CONDUCATOR ! IN SFARSIT, VA APROPIATI DE VICTORIA FINALA! MOARTE CHIABURURILOR & SI CIOCOILOR! OOPS! , asta nu suna prea bine, nici pentru voi, dragilor!

 4. Cand au vazut ca incep sa vina intrebari concrete gen “De ce Dragnea nu se duce pe la comisii sa dezvaluie si el ?”, “Cine anume face parte din statul paralel ?” au incheiat conferinta nu inainte ca Dragnea sa spuna ca “eu nu fug” !

  Cat de penibili !

  Eu sa fi fost jurnalist l-as fi intrabat pe Tudose daca organizeaza miting la Braila ca sef de organizatie, daca si Coldea face parte din statul paralel, dupa ce i-a facut prefata la doctorat, daca si Maior sau Ghita fosti membri PSD fac parte din statul paralel, daca Dragnea cand nu era la putere dar se intalnea cu cei de mai sus la tenis era si el in statul paralel !

 5. Citez “statul paralel si ilegitim foloseste resursele financiare publice si instrumente pentru a…..”
  Ba nenicule, cinele atribuie sau le-a dat mana libera la resurse?
  Nu cumva voi le dati ceea ce cer?
  Gata cu bolmojala si nu mai vorbiti aiurea, nu mai tine cu aberatiile si minciunile la marea majoritate a alegatorilor maturi!
  Va tot plangeti de penal si de procurori, noi suntem nemultumiti de judecatorii,de notari,de expertii topo, care in baza actelor cu continut fals,ne declara infractori prin asa zis-ul slogan”este de rea credinta” desi suntem nevinovati! Pe baza acestora,suntem deposedati de drepturi si bunuri!

 6. “PSD a analizat situația tensionată prezentă în spațiul public din cauza numeroaselor informații despre abuzurile grave ale unor persoane care activează, au condus sau încă mai conduc instituții publice”

  Cum ar fi Presedintele Camerei Deputatilor!

  Gura pacatosului adevar graieste.

Leave a Reply