Purtătorul de cuvânt al Guvernului Alina Petrescu a anunțat joi că 20 de miniştri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus cereri de retragere a demisiei. Aceste cereri sunt „irevocabile, nu au obiect”, a subliniat Alina Petrescu.

„Au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniștrilor Guvernului Grindeanu. În total vorbim de 27 de membri ai Cabinetului, inclusiv secretarul general al Guvernului. Aceste 20 de cereri sunt lipsite de obiect. Oricine citeșe legea nr 90 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor și ajunge la art 6 înțelege acest lucru. Art. 6.: Demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a lua act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii. (…) În toate cele 20 de documente-tip, cu text identic, este trecut şi numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. Când cabinetul şi Secretariatul General al Guvernului dau un număr de înregistrare a acestor documente, întreb retoric, s-a luat act de aceste demisii?”, a declarat Alina Petrescu.

Alina Petrescu a declarat că nu se pune problema dacă miniştrii se mai pot întoarce la muncă sau nu deoarece ei şi-au exercitat atribuţiile şi în aceste zile.

„În toate aceste zile miniştrii demisionari au venit la muncă. Au fost câţiva care şi-au delegat dreptul de semnătură către un secretar de stat sau către secretarul general din minister, dar în majoritatea lor covârşitoare au venit la muncă”, a afirmat Alina Petrescu.

Cele 20 de demisii la care a făcut referire aparțin următorilor miniștri Marius Dunca, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Bodog, Toma Petcu, Andreea Păstârnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Răzvan Cuc, Gabriel Leş, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu, Viorel Ştefan, scrie stiripesurse.ro.

Presa a publicat cererea privind retragerea demisiei lui Sevil Shhaideh si a ironizat un dezacord facut de aceasta in document.

13 COMMENTS

  • Dragnea nu inceteaza a ne uimi prin prostia lui. S-a vazut acum in situatia in care se uita prin partid sa gaseasca niste slugi pe gustul lui sa le puna in guvern, nu gaseste si apeleaza tot pe alea pe care le stie Servil, Vasileasca, Carmencita de la Teleorman. Eu cand zic ca omul asta trebuie luat si dus …

  • Faptul ca n-ai vazut tu, dovedeste doar ca esti habarnagiu, nu ca n-ar exista! Incearca sa gindesti, ca nu musca: legea spune ca demisia se considera DEFINITIVA in momentul … dar nu mai tirziu de …..
   Ce intelegem noi de-aici, copii? Ca o demisie poate fi retrasa ….daca se indeplinesc niste conditii! Ce-o fi, frate, asa de greu?

 1. Îmi doresc din tot sufletul ca noul guvern care să nu fie ales de mână de domnul Dragnea , să taie salariile și pensiile românilor din nou ! Așa vor înțelege psd-iștii că au greșit votând moțiunea de cenzură a propriului guvern și asta ar duce în fine la o revoltă populară gen 1989 România trebuie distrusă și confiscată (dată ungurilor asta au început PSD oricum ) ca să se nască un popor vrednic de această țară , un popor luptător

  • Bravo! Buna comparația asta! Am luat noi act de demisiile miniștrilor! Sa de duca așa cum au venit! Nu ne-au spus motivele care i-au făcut să demisioneze. Doar pentru a-l determina și pe Grindeanu sa demisioneze… Oricum va urma un guvern nou. Sper că va fi și cu membri noi. Nu faci alba-neagra cu votul românilor! Asta a făcut Dragnea!

 2. Amor patriae nostra lex!Non alea,non jecta est!(pt Vanghele ejecta est),rog esperta Luluţa sa dea o mana de ajutor cu decaparea!DOAMNA CU DECAPAREEEEEAAA!HALOOOOU!Am cerut domne decaparea!hei

 3. Da,si? Ce vor sa zica astia ai lui Grindea? Demisia “devine irevocabila din momentul in care s-a lua act de depunerea ei”? Pai in realitate nu s-a luat “act” decat pentru vreo doua demisii.Pe ceilalti i-a lasat in aer,nici cal,nici magar,ii considera demisionati in nume personal si probabil nu mai sunt considerati incadrati si nici platiti,insa nu pot nici sa plece acasa, pentru ca sunt inca considerati membrii unui guvern demisionar si conform legii trebuie sa stea la datorie pana la instalarea unui nou guvern.Iar in perspectiva in care Iohannis incepe cu fitze care vor prelungii criza pana la iarna,poate daca isi cauta si de o suspendare sau alegeri anticipate,astia or sa stea incurcati pana la anu pe vremea asta.Ceva de ordin juridic trebuie ca este problema astora,altfel nu ar fi avut niciun sens sa mai revina asupra demisiilor.Or oamenii isi vor clarificata situatia. Altfel cred ca vor or considerati ministrii in guvern demisionar,ori sa isi vada de drum si sa raspunda cine nu a luat “act”.Asa o sa avem in plus si “o criza” pana si de guvern demisionar.

 4. Aste este o manipulare ieftina. Nu Grindeanu le-a semnat numirea ci Johannis. In decurs de 15 dacaJoha nu semneaza orice demisionar poate reveni asupra demisiei.Asa este legea. Ca Grindeanu si Ponta nu vor asta este alta poveste/

  PS. Iata insa ca acum, cand Sorin Grindeanu s-a dat in stamba cu refuzul lui de a parasi fotoliul de premier, presa a scos la iveala momente mai putin placute din trecutul lui, pe care oricat ai vrea sa le indulcesti, tot tradare ajungi sa le numesti. Primul care l-a luat in primire ca invatacel a fost Dan Poenaru, baron local si ex-presedinte al filialei PSD Timisoara. Dar cel care a incercat sa-i dea un chip in politica a fost Ioan Raducan, pe care Grindeanu l-a aruncat peste bord in clipa in care acesta i-a ajuns contracandidat pentru o functie in administratia publica. Asa de bine l-a lucrat, incat Raducan a fost si exclus din PSD. Daca tot a putut sa ii faca un rau, de ce sa nu i-l fi facut pana la capat, nu?

  Urmatorul pe lista a fost Titu Bojin, ex-presedinte al Consiliului Judetean Timis, un alt nume din seria celor care l-au ajutat pe Grindeanu in cariera. Cand omul a vrut sa se intoarca in functie, dupa ce si-a lamurit problemele cu Justitia pentru un conflict de interese, actualul premier tocmai i-a tras jaluzelele in nas si doar ca nu i-a spus ca s-a inchis pravalia. Doua amanunte care ar fi trebuit sa-i dea de gandit lui Dragnea care, acum, patimeste de pe urma propriei lui increderi in baiatul ala cuminte, dornic sa execute tot ce i se spune. Grindeanu si-a tradat colegii si profesorii politici de la Timis, acum si-a tradat partidul si pe Dragnea

 5. mie demersul asta imi miroase a guvern demisionar de durata; citeva saptamini, minim, nu citeva zile
  iar daca intr-un fel sau altul se ajunge la anticipate, va dura citeva luni

Leave a Reply