Deputatul PNL Ovidiu Raetchi spune ca presedintele Klaus Iohannis vrea sa darame guvernul PSD-ALDE ce are 60% in Parlament si sa dea mandatul de guvernare opozitiei PNL-USR ce are 30%.

Raețchi îi prevestește lui Dăncilă o soartă ca a lui Ponta: Încălcare flagrantă! EXCLUSIV

Întrebat care crede că vor fi implicațiile războiului dinte Președinție și Guvern, Ovidiu Raețchi a susținut că Viorica Dăncilă va urma modelul lui Victor Ponta și își va da demisia, în cele din urmă.

„Președintele a avut mână bună până acum: atunci când a considerat că un premier nu-și mai are locul la Palatul Victoria și când i-a cerut demisia (deși nu s-a grăbit s-o facă), când a găsit că într-adevăr există motive pentru această demisie și a cerut-o, demisia a venit: Victor Ponta a plecat, și-a încheiat – din punctul meu de vedere – cariera politică (deși a încercat să reziste)… Cred că același lucru se va întâmpla și cu doamna Dăncilă, supusă unei presiuni foarte mari din partea domnului Dragnea, să reziste acolo. Cred sincer că a fost tentată să demisioneze când a înțeles în ce s-a băgat și ce lucruri e pusă să facă de către domnul Dragnea, dar cred că până la urmă va ceda, pentru că, în situații precum mutarea ambasadei la Ierusalim, se încalcă niște legi, iar lucrurile astea la un moment dat au consecințe. Iar un om ca doamna Dăncilă cred că va sta departe de astfel de lucruri”, a afirmat Raețchi.

Solicitat să precizeze ce ar putea urma după eventuala demisie a Vioricăi Dăncilă, Ovidiu Raețchi a mizat pe accederea PNL la guvernare, în coaliție cu Uniunea Salvați România (USR).

„Dacă PSD ajunge în situația de a-și pierde și acest premier, e limpede că președintele va opta pentru un mandat încredințat opoziției și se va încerca formarea unui guvern în jurul Partidului Național Liberal, foarte probabil în jurul celor de la USR – deci ceea ce înseamnă în momentul de față opoziție anti-PSD, a spus deputatul.

7 COMMENTS

 1. Raețchi bate câmpii! Nu este în folosul lui Iohannis să trimită pesedeul în opoziție! N-ar mai avea cal de bătaie, în plus, așa puțintel la minte cum este, tot își dă seama ce catastrofe sunt la conducerea PNL și USR. Iohannis nu este sinucigaș. Îi place teribil viața. Viața bună, pe picior mare!

  • Daca deputatul PNL si PNLul insusi cred ca ei nu mai pot veni la putere decat numai prin dosare penale facute de DNA-SRI premierului Romaniei si nu prin vot popular democratic inseamna ca ei nu mai exista ca partid.
   Deci ei sunt zero ca partid politic, desprinsi de realitate si de popor si isi propun sa inhate puterea prin lovituri de stat.

   • Albert Einstein a spus ceva de genul: „Dacă votul cetățeanului ar conta, n-ar fi lăsat să voteze.”

  • Domnu’ Raetchi,

   Ce legi incalca guvernul prin mutarea ambasadei? Sau vorbiti ca de obicei astia din PNL ONG si #rezist=securist asa doar niste cuvinte goale si niciodata pe un text de lege.

   Ca la legea 13 singurele argumente juridice spuse spalatilor pe creier din Pta au fost:
   “Noaptea ca hotii” si
   “isi face Dragnea o lege pentru el” . Evident niciunul nu citise legea.
   —————-

   In rest ce sa mai spun de programul PNL…program securist cu ameninari de arestari.

 2. Sa speram ca nu va “trebui sa moara oameni” ca sa-și pună, din nou, guvernul “lui”, ca se aude cum ca vrea sa o înlocuiască pe Vasilica (Viorica) Dancila cu Vasilica (Siegfried) Muresan și ii trebuie un pretext sa facă rocada. Pe de alta parte, mai exista și modelul Juncker-Selmayr, cu numirea peste lege, regulament și noapte, cu micul amănunt ca nu exista un PSDEXIT care s-o scoată pe Dancila din schema prin demisie—poate, doar, dacă Johannis scoate Teleormanul din țara cu ceva chichițe avocățești inventate de “consilierii” săi? In fine, ceva o sa se inventeze in laboratoarele de la Cluj ca sa provoace “criza” necesară—sa așteptăm, zic, provincia. Și sa ne uitam, naibii, pe cine votam in 2019, ca apendicele Berlinului pe care l-am instalat taman pt ca era “apendice” s-a dovedit o piesa nefunctionala pentru mașinăria statului national.

  • Parca zicea, recent, cineva, ca ar fi bine ca in perioada imediat urmatoare ar fi bine sa evitam cluburile. Iar Bogdan Chirieac (un jurnalist al naibii de bine informat) zicea: “Sper sa nu mai avem inca un “Colectiv”…”

 3. Vrabia malai viseaza si calicul praznicul, se spune din batrani! Sansa lor e sa li se faca loc,sa se dea deoparte psd-alde,ca cu tehnoc(a)ratii!
  Cat despre voturi de la alegatori,prin vis sau gand NU!

Leave a Reply