Deputatul PNL Ovidiu Raetchi scrie pe Facebook :

România se află într-o situație privilegiată, istorică, pe care o asteptăm din 1989: forțele antireformiste din stânga penal-paseistă sunt în corzi, îngrozite de alegeri, în timp ce partidele reformiste de dreapta sunt pe un vârf electoral. E ca si cum roata istoriei s-ar fi întors față de momentele din 1990, când feseniștii au blocat reforme vitale invocând suportul popular masiv: acum e tocmai invers, există sprijin pentru reforme și stânga e total incapabilă să le mai oprească. De aceea, PNL trebuie să conducă în următoarea lună un blitzkrieg nemilos pentru impunerea tuturor reformelor de care PSD e îngrozit. Singurul mod în care PSD ne poate opri este moțiunea de cenzură și declanșarea mecanismului pentru anticipate. Adică ceea ce ne dorim. Trăim un moment irepetabil, în care partidul lui Ion Iliescu are de ales între dezastru și catastrofă pentru el și casta sa de privilegiați. Cel mai bine e să le primească pe amandouă: să ne asumăm accelerat reforme până când PSD ajunge la capătul puterilor și ia drumul anticipatelor. Fără îndoială că electoratul va oferi dreptei șansa unei majorități reformiste confortabile într-un Parlament nou, care să facă irelevant pe termen lung acest partid îmbătrânit și corupt care a dus mai departe moștenirea PCR.

 

3 COMMENTS

  1. Cel mai imbatranit partid este PNL-ul revigorat si basificat cu mult PCR ceva mai “tanar” ,iar “reformele” lor,dupa cum s-a vazut in guvernarile lor anterioare,cederiste si basiste, cat si cea de acum,nu au fost altceva decat hotie si praduiala la adresa romanilor.Acum trombonistii astia, impreuna cu Tartorul lor,Sultanul Iohannis, arunca vrajeala care zice ca “Singurul mod în care PSD ne poate opri este moțiunea de cenzură și declanșarea mecanismului pentru anticipate. Adică ceea ce ne dorim”. Ceea ce este rasu’ curcilor pentru ca ,in realitate,nu se declanseaza niciun mecanism pentru anticipate daca pica actualul guvern.Asta pentru ca Sultanul Iohannis trebuie apoi sa puna si sa-si dea jos vreo doua guverne,adica un fel de bag-o scoate-o,dar s-ar putea ca guvernele,chiar cu acelasi Orban de enspe ori premier, sa fie sustinute la investire mereu de PSD si de altii,iar Iohannis si Peneleaua lui,care se tem acum de o guvernare responsabila si fara minciuni si de alegerile parlamentare normale din toamna viitoare,tot nu vor ajunge la anticipate .Daca Iohannis se joaca, de ce sa nu-i faca si altii pe plac Sultanului Iohannis pana se satura Sultanul de glumele lui proaste la adresa Romaniei?

  2. Domnule Radu Tudor, bună seara! Stiu că vă ocupați cu probleme politice si militare in emisiunile dumneavoastră. Dar… atitudinea ministrului Monica Anisie la o scoala din Ialomița si in raport cu o învățătoare umilită in fata jurnalistilor nu merita un strop de atentie in emisiunea dumneavoastra ? Sau măcar la una din emisiunile postului dumneavoastra . O astfel de mitocănie si de încălcare a Legii educatiei de un ministru, ar trebui sa aibă atentia cuvenita

Leave a Reply