Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a spus că planul liberalilor privind modificarea legii electorale este utilizarea instrumentului ordonanței de urgență.

”Nu va fi prin asumarea răspunderii, ci prin OUG (…) pe asumare avem deja contestații la CCR, dacă va exista precedent, nu vor mai veni cu asumarea” a spus Paul Stănescu, care a explicat că astfel vor limita posibilitatea PSD de a ataca legea la CCR, aceasta putând fi contestată doar de către Avocatul Poporului.

”Sigur, dacă va decide să o atace (n.r. – Avocatul Poporului”), a conchis Paul Stănescu la ”Punctul de întâlnire”.


Planul prin care PSD poate bloca alegerile în două tururi a fost scos la iveală de secretarul general interimar al PSD, într-un dialog cu analistul politic Bogdan Chirieac, scrie DC News.

Iată dialogul dintre cei doi:

Paul Stănescu: Sunt convins că vor încerca să schimbe legile electorale, să vină cu două tururi la primari şi să meargă pe alegeri anticipate.

Bogdan Chirieac: Se spune că mâine, în şedinţa de Guvern, se va propune varianta alegerilor în două tururi, cu asumare de răspundere.

Paul Stănescu: Dle Chirieac, permiteţi-mi să vă contrazic, nu vor veni cu asumare de răspundere, că asta se joacă în Parlament. Cred că vor veni cu OUG.

Bogdan Chirieac: Când vin cu OUG, nu mai veniţi cu moţiunea de cenzură, o introduceţi pe ordinea de zi la 1 februarie, în sesiune parlamentară, şi o respingeţi. Şi atunci rămânem cu alegeri într-un tur. Dacă merg pe angajarea răspunderii… Ei nu pot convoca o sesiune extraordinară!

Paul Stănescu: La CCR poate să conteste o OUG doar avocatul Poporului, dacă vrea, iar la asumare poate contesta Parlamentul. Mai mult decât atât, sunt nişte precedente deja. Marcel Ciolacu a contestat asumarea bugetului, mai e contestare cu transportul, şi mai e una. Sunt trei contestaţii şi dacă CCR va spune că asumarea este neconstituţională, avem un precedent şi nu mai pot veni cu asumarea.

Paul Stănescu a afirmat că PSD nu va vota niciodată un Guvern PNL, declarând că partidul se va duce în anticipate, scrie DC News.

Radu Tudor: Va fi un curs naţional pentru căderea Guvernului. Social-democraţii pun moţiune de cenzură şi o vor vota, dar vor vota şi liberarlii moțiunea de cenzură pentru că au tot interesul să fie anticipate. Nu le face PSD jocul celor de la PNL?

Bogdan Chirieac: Nu neapărat pentru că domnul preşedinte Iohannis va trebui să numească o altă persoană în funcţia de prim-ministru şi să o însărcineze cu formarea noului guvern. Poate trece guvernul. De ce nu? Te-ai gândi la acest aspect?

Radu Tudor: Adică PSD să voteze un alt Guvern PNL.

Bogdan Chirieac: DA!

Radu Tudor: Sau stai puţin. Ciolacu zice că el face altă majoritate.

Paul Stănescu: Nu vom vota niciodată un Guvern PNL. Facem altă majoritate.

Bogdan Chirieac: Staţi puțin… Să spunem că domnul Iohannis o numeşte pe doamna Raluca Turcan, o însărcinează cu formarea noului guvern, după caderea Guvernului Orban, după moţiunea de cenzură. Premier interimar rămâne, în continuare, domnul Orban, că nu şi-a dat demisia. Apare doamna Turcan. Ce va face PSD? Va vota în favoarea dânsei?

Paul Stănescu: Nu! Cum să votăm?

Bogdan Chirieac: Aţi mai făcut un pas către anticipate. A doua oară, o numeşte tot pe doamna Turcan – dăm un exemplu, nu ştim dacă pe dânsa – şi dânsa vine cu o altă formulă.

Paul Stănescu: Tot nu votează PSD.

Bogdan Chirieac: Păi, vă duceţi direct în anticipate.

Paul Stănescu: Ne ducem în anticipate!

Bogdan ChirieacAveţi o super-informaţie. PSD îşi asumă anticipatele.

Paul Stănescu: Nu ne este frică de anticipate. Pe noi ne ajută foarte mult alegerile locale.


Secretarul general interimar PSD Paul Stănescu a declarat miercuri la Antena 3 că ar trebui introdusă prezența obligatorie la vot și alegerile locale să fie într-un singur tur pentru a elimina „deal-urile”.

Stănescu a spus că în momentul în care președinții de CJ-uri sunt aleși indirect, de membrii Consiliului Județean, „atunci începe deal-ul”. „Mai ai nevoie de un vot. ‘Stii, te votez, dar am și eu soția, copilul….’”, a zis Stănescu. Targuieli mai mari (decat atunci cand se alegea indirect seful de CJ) nu am mai vazut in viata mea. Ca sa faci deal-ul trebuie sa pui ceva pe masa, ca asta e deal-ul. Nu stiu daca e democratie asta. Eu as pune prezenta obligatorie la vot si-l alegi pe cel mai bun”, a zis Stănescu, citat de stiripesurse.ro

 

Leave a Reply