Nu e bine ca avem crestere economica….

Deficitul finanțelor publice în România va crește de peste trei ori ca procent din PIB în numai doi ani din cauza măsurilor bugetare expansioniste care au intrat în vigoare în 2016 și a celor care sunt planificate pentru 2017, iar acest lucru subminează consolidarea bugetară care a fost realizată treptat în ultimii ani, se arată în Raportul de țară al României pentru 2016, un document de lucru al serviciilor Comisiei Europene citat de Agerpres.

‘Creșterea economică puternică din 2015 a fost consolidată prin reduceri fiscale și creșteri salariale în sectorul public. Acestea au fost hotărâte în mod ad-hoc și au fost aprobate în afara procesului bugetar, fără a se prevedea finanțarea lor, conform legislației naționale. Noi măsuri bugetare expansioniste au intrat în vigoare din ianuarie 2016, mai multe fiind planificate pentru anul 2017. Se estimează că deficitul finanțelor publice va crește de peste trei ori ca procent din PIB în numai doi ani. Acest lucru subminează consolidarea bugetară care a fost realizată treptat în ultimii ani și indică faptul că nu s-a aplicat în mod eficace cadrul bugetar pentru a se asigura sustenabilitatea finanțelor publice’, se subliniază în document.

În plus, realizatorii raportului susțin că expansiunea bugetară, care stimulează în primul rând consumul intern în contextul unei creșteri economice deja solide, fără luarea unor măsuri suplimentare ce vizează oferta, ar putea antrena noi dezechilibre interne și externe.

‘În același timp, creșterea potențială este limitată de planificarea și coordonarea ineficientă a investițiilor publice, de cea mai scăzută rată de absorbție a fondurilor UE, de un mediu de afaceri nefavorabil, de o intensitate scăzută a cercetării și dezvoltării și de reforme structurale prelungite, inclusiv în ceea ce privește întreprinderile de stat’, se mai arată în documentul citat.

Pe de altă parte, vulnerabilitățile aferente poziției externe s-au redus în contextul unei creșteri economice puternice, iar economia României devine mai rezistentă. Acest fapt este confirmat de îmbunătățirea semnificativă, începând din 2012, a poziției investiționale internaționale nete, de reechilibrarea susținută a contului curent și de creșterile cotelor de piață ale exporturilor, mai notează experții CE.

‘Poziția investițională internațională netă urmează să se îmbunătățească în continuare, însă pot apărea provocări în 2016 și 2017, cu accelerarea creșterii importurilor ca urmare a unei cereri interne sporite ca răspuns la stimulentele fiscale. Chiar și în acest caz, se preconizează însă că deficitul de cont curent va rămâne sub control, situându-se sub 3% din PIB’, se mai arată în document.

Alte aspecte economice cruciale analizate în raport și care semnalează existența unor provocări specifice pentru economia României sunt următoarele: eficacitatea și eficiența administrației publice sunt limitate, iar mediul de afaceri s-a îmbunătățit foarte puțin, independența sistemului judiciar și respectarea hotărârilor judecătorești se confruntă în continuare cu provocări, accesul întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare rămâne limitat, iar rata mare de evaziune fiscală și munca fără forme legale reduc veniturile fiscale și denaturează economia. În plus, nivelul sărăciei și al excluziunii sociale este printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană, în special în rândul copiilor și al romilor, se subliniază în raportul citat.

 

21 COMMENTS

 1. Îmi cer scuze pentru ceea ce scriu acum.
  Vă amintiţi zicala românească ”cîinele intră unde găseşte poarta deschisă” precum la trafic de prostituate. La fel s-a întîmplat în ţara asta cu politicienii ”scursură” posesori de diplome în orice domeniu şi habar nu au pe ce lume trăiesc dar ocupă funcţii în care decid, enorm de mulţi cetăţeni de onoare fără onoare dar cu scutiri şi bonusuri de unde ţine, urlă certînd propriul popor pentru mizeriile făcute doar de ei crezînd că poporul se va uni pro ei oricare ar fi, cînd sunt prinşi cu escrocherii!
  Mă puse naiba de intrai pe rtv live şi citii şi un material a lui Guşă în care, la fel prin manipulare ceartă poporul şi aruncă cu noroi în tot pe micul ecran! Oare acest individ plus tv-ul lor cu angajaţi nu-şi dau seama că nu mai ţine cu ura(din contra, se inversează totul) şi totul se întoarce împotriva lor, cum se întîmplă cu Ghiţă care prin şantaj vrea să manipuleze instituţiile statului(angajaţii în funcţii de decizie) că doar el cu ai lui pot asigura securitatea ţării! Bă, eşti prost limitat ori eşti limitat prost, sau poate ne crezi pe toţi proşti! Ghici cine e pînă la urmă?
  Apropo de Ghiţă, ce caută în CSAT sau unde merge la muncă dacă era cercetat sau trimis în judecată?
  Vă va veni şi tmpul vostru cei care aruncaţi cu mizerii şi veţi urla pînă vă crapă ‘creorii’ încît nimeni nu vă va sări în ajutor! Acum e A3 dar mă tem că în cel mai scurt timp vă împiedicaţi toţi de acelaşi bolovan! Mulţi dintre noi ştim ce înseamnă să fii executat(vă amintiţi de casele retrocedate de băsescu şi oamenii au fost alungaţi în stradă) şi nu sunt numai aceste cazuri, în ţară sunt enorm de multe!
  Aceşti indivizi fără scrupule care cer impunerea ca nume a funcţiei în locul numelui de familie, sunt cei mai periculoşi alături de ciucurii ciorchinelui care sug şi urlă în vînt doar ură şi revoltă!

   • @paris,
    .
    Păi, prietene, dacă-l citești așa-ți trebuie ! Ai citit, cum s-ar zice ceva ”ce n-a văzut …parisul” 😀
    Acu’, ce să-ți fac, că văd că ai dureri de cap?! Părerea…mea (nu, fără părere… că-ți face rău) crecă trebuie să iei ceva de la vreo firmă care–și face publicitate la Antene. Era să-și zic să iei de la.. Catena dar stai să-ți spun o chestie: am auzit, tot pe aici, dar nu nu bag mâna-n foc, că ar avea legătură cu clanul băsescu. Coroborat și cu faptul că Stela Popescu reclamangioaica de la Catena(persoana care face reclamă, nu?) spunea despre Elena Udrea că http://www.dcnews.ro/stela-popescu-elena-udrea-o-femeie-puternica-pe-mine-m-a-convins_455916.html ”este și puternică, și superbă, și are obrazul gros, ca de… oțel(…)”, astea două deja-s două atu-uri… în minus(?!), deci, nu ți-o recomand (farmacia) plus ca-i ”farmacia inimii” și pe tine te doare capul. Deci ia de la o firmă care face publicitate la Antene, spune-ne-o, aici, să cumpărăm și noi, astfel încât să moară băsiștii de necaz că le facem vânzare unor firme cărora băsescu le cere băsiștilor embargo pe aceste produse.
    Apropo, ca și-n cazul Antena 3, caz pe care l-am mai sesizat aici(și liniște…) dacă băsescu cerea (”vă spune președintele ales”) ca timp de o săptâmână să nu cumpăram benzină de la PETROM nu era același lucru cu ceea ce a spus privitor la Antena 3? Eu cred, după mintea mea, că este un caz foarte grav și ăsta ar trebui să plătească să-l usture în băs. Și firmele astea de ce nu-l dau, oare, în judecată pentru anti-reclamă ?
    ”Crecă” te-ai mai relaxat după ce m-ai citit, nu ? Oricum, pe lângă medicament este recomandat, de fapt se interzice, să mai citești așa ceva. Nici să tragi cu ochiul!(așa cum am făcut eu că și pe mine m-a apucat, și asta, doar, dintr-o privire… 😀 )

    • Corect zici si multumesc.Adevarul este ca m-a cam luat frica de ciorchinii care sug… avand o bolta de vie in curte…noroc ca acum inca nu are nici frunze…Dar …o sa iau masuri.Tai vitza ori ma mut.:))

     • @paris,
      .
      N-o tăia, prietene, doamne-ferește și apăr-o 😀 ! -doar nu te iei după toți proștii? Vinuțu’ îți dă energie pozitivă, nu suge….
      Adevărul este că și eu, o vreme, din același reflex, n-am mâncat nici portocale, nici mandarine, nici clementine, nici …nici.. exotice de astea portocalii din scârbă de băsescu , de reding(crecă știi despre ce este vorba… https://www.youtube.com/watch?v=uFmds9PQkOo și era vorba tot de un …pesedist
      și a pedelacilor spucați(așa cum îi numea @protestez) . Și cred că mulți s-au mutat de pe Orange pe VodaFone sau pe fostul Cosmote, din același motiv.
      Apropo unde este @gheorghe-slash? A luat-o-n bot cu băsescu, apoi cu antonescu, apoi cu peneleaua reformată, cu joshannisul care nu-i ceea ce și-l închipuia el c-ar fi și-acum își linge rănile(rănile din cap pricinuite de prea multa lui naivitate- să nu-i spun altcum) abordând problema ….pădurilor tocmai acum când , de actualitate, sunt probleme arzătoare precum supraviețuirea Antenelor, datorată tocmai adepților lui, și manifestările care de care mai controversate, care de care mai antidemocratice, care pun în evidență fața hidoasă a noului Partid-Stat.

 2. pai e criticata cresterea pe consum. ceea ce e corect. nu vad nimic prin care sa iti doreasca raul in raportul ala.
  ce zic ei e un adevar pe care il cunoastem si noi si trebuie sa ni-l asumam sa fie mai bine. neproductiv ar fi sa stam autosuficienti si sa credem ca stim noi ce facem.
  cresterile de salarii bugetare erau bune daca celelalte date aratau mai bine: niste investitii, absorbtie mai mare, sprijinirea producatorilor interni etc

 3. Unde naiba creste economia cand se vede cu ochiul liber ca totuil se prabuseste in jur ? Spun statisticile ? Statistia e arondata politicului si preluata de oficinele de partid indiferent care e acela,statistica ne spunea ca traim bine si pe vremea lui Ceausescu,Iliescu,Constantinescu sau Basescu si a nenumaratilor premieri care mai de care mai “competenti”.Ceea ce se vede in jur e mai presus decat orice statistica si se numeste realitate nu raportari nerusinate din burta.

  • in buzunarele noastre! acolo se vede! prostia cu “investitii zero” e mangleala de basau, s-a vazut ce investitii a facut parasuta cu banii pe care i-a luat de la noi, a devalizat tara.

 4. Sincer… Nu ar fi mai bine sa iesim noi din UE? Tara asta are suficiente resurse sa traiasca singura si fara “ajutorul” alora de la Bruxelles. Parerea mea. Important e sa ramanem in NATO. In rest, duca-se. 🙂

 5. Se pare ca unora nu le place ca suntem pe crestere economica. Totusi l-as intreba pe distinsul I. Serbanescu de unde avem dramul asta de crestere ecomonica ?
  Cu masurile bugetare expansioniste (pentru unii, punctual) sunt putin cam sceptic dar daca unii experti o spun … . Cred ca totusi “tata” Bruxelles exagereza cu cele constatate doar de ei.
  Fostul guvern a avut o strategie care n-a placut “tatalui” cu toate ca unele masuri luate au fost mai mult decat salutare insa nu s-a dorit continuarea acestora. Este clar ca nu se doreste cresterea consumului intern pe baze solide, lucru care in profunzime afecteaza si capitalul extern pentru unii in sens pozitiv pentru altii negativ. Se doreste ca Romania sa fie in continuare in genunchi si nimic mai mult.
  Cine a facut acest raport a gresit fundamental cand a folosit cu vantul “planificare”, pentru Romania aceasta nu trebuie sa existe. Romania a avut pe vremuri pana nu demut o institutie numita C.S.P. una cu multi, multi experti si sunt convins ca aceasta cu o alta denumire si perspectiva ar fi fost o institutie extraordinar de folositoare. Astazi este un mare haos si o lipsa totala de informatie asupra ramurilor si capacitatilor economice (cercetare si productie) din Romania. Un punct negru il au si organizatiile patronale care nu resusesc sa intre intr-o cadenta si adaptare la mediu economic capitalist si trebuie mentionat faptul lipsei totale a sprijinului intreprinderilor din cadrul organizatiilor.
  Rata importurilor a ramas in continuare una la nivel ridicat fara o echilibrare pe cat posibil in raport cu exportul, acesta ramanand la nivel de export de materii prime si marfuri neprelucrate.
  Poate pe acest subiect ar fi recomandabil ca il chestionati in cadrul unei emisiuni pe dl. prof. I. Serbanescu si sa-i cereti sa intre putin in “meandrele” problemelor, fara sa se enerveze. In principal multi dintre noi ii cunoastem studiile referitoare la problemele economice (stringente) ale Romaniei.

 6. La vot, dacă nu votăm ‘bine’, ni se aduc imediat corecții.
  Dacă ne intrigăm că justiția are un singur ochi, suntem criticați și ni se arată iar baubaul cu MCV-ul.
  Dacă vrem să ne dezvoltăm, să avem creștere economică și să o ducem și noi mai bine, iar ni se dă cu barosu’ n cap.
  Dacă nu vrem să se închidă o televiziune, suntem făcuți în toate felurile prin cozile de topor și lingătorii de clanțe.

  Da’ ce naiba n-o să mai avem voie să facem, fir-ar…?!

 7. 🙂 vă amintiţi de clipul: ”Cristi, cheamă-l mă pe Cristi”? Să-l chemăm să ne salveze cu băşcălia ce-o aruncă spre popor!
  🙂 pe cuvînt: 🙂 nici că puteau să intre întro capcană mizerabilă prin care singuri îşi aruncă cu lături pe propriul cap şi în propriul viitor!
  Ei chiar cred că intrăm în hora lor cu băşcălia?
  🙂 e unca şansă de a slăbi fără cură şi de a ne întări muşchii abdominali!
  Mai bine-ar face ceva cu 🙂 🙂 bivolaru :))))) pentru că tot l-au agăţat la… undiţă :)))
  :))))))))))))))

 8. Well, nu știu cum e cu rapoartele Comisiei europene in privința economiei romanești dar cunoștințele mele, romani aflați la lucru in Italia de mulți ani (femei de serviciu, mecanici, vânzători la piața de zarzavaturi, frizeri, cosmeticiene) care voiau sa revină la vatra după descinderea lui Johannis (cu harzobul din cer) s-au răzgândit deja din 2015. Unii se tem ca vor fi denunțați de careva, din invidie, ca au bani negri si-odată vin Mascații peste ei sa-i închidă, alții zic ca așteaptă sa vadă daca se schimba ceva, efectiv, in rândul șefilor ai mari, ca tot “copiii ălora” sunt in funcții. In fine, domnește neîncrederea si senzația ca micile afaceri pe care le-ar putea monta (ca nu sunt oameni bogați, au doar economii strânse cu greu si nu-si iau riscuri deșarte) vor fi oricum zdrobite pana sa se întemeieze cum se cuvine. Unii au copii școliți in tara de adopție, care încearcă mici ghesefturi in turism si restaurație însă nu pare sa le meargă bine nici lor, așa ca stau agățați intre doua tari si cu ochiul la posibile slujbe in occident care sa-i scoată din dilema (ne întoarcem sau nu la vatra pe care nici n-o cunoaștem prea bine). De intelectuali nu vorbesc, fiindcă aceștia s-au integrat si nu vor s-o ia da capo cu Inerția culturală locală, așa ca mai rămâne sa fie recrutați romanii din Nord-America, care resimt acut șocul cultural (au slujbe si confort dar resping visceral valorile anglo-saxone) si aceștia nu sunt ușor de luat pe sus cu lozinci de tipul celor din mandatul Re-patriot, de pilda, pentru bunul motiv ca respectivele sloganuri, traduse literal din engleză afacerilor (sa refacem tara prin antreprenoriat), le sunt arhicunoscute si nu ofera soluții practice, oricâte seminarii de informare ar tine fondatorii sitului. Unii au încercat sa revină si s-au întors, ingineri, mai ales, care au descoperit ca nici măcar un garaj nu poți sa-ți faci fara sa ai mii de probleme cu birocrația, deci, nu știu cum s-ar putea creste investițiile pe calea acesta. Iar alții, mai naivi, așteaptă alegerile.

 9. Off-topic:

  Pai mai nea Radule, pai nu am vrut noi mai nene perestroika? Nu am vrut sa nu mai fie comunism si sa trecem la perestroika? Perestroika ce a insemnat? Nu a insemnat descentralizarea administrativa, adica statul sa nu mai administreze el fabricile, uzinele, intreprinderile etc., si sa fie lasate sa se administreze si sa actioneze singure pe piata, ceea ce a insemnat privatizarea dupa ’89? Normal ca majoritatea obiectivelor economice au dat faliment, pentru ca ele erau finantate in pierdere de stat in perioada in care statul comunist le administra si le finanta in pierdere. Asa incat, cine ne-a furat si cine ne-a vandut fabricile la fier vechi?! Pai, nu am vrut noi cu gura noastra sa nu mai fie comunism, sa trecem la perestroika si sa fie privatizare generala? Acum ce mama dracului mai plangem si mai tipam ca ne-au jefuit altii? P.S. E ca aia cu padurile, pe care cica ni le-ar fi furat strainii! De fapt padurile le-au defrisat romanii singuri si s-au dus cu lemnul la poarta la procesatorii straini, care aia au zis ca pe ei nu ii intereseaza sursa de provenienta a lemnului si cumpara de oriunde, ei doar palentand-ul, ambalandu-l si exportandu-l, adica ei nu taie ei padurile, ei doar proceseaza lemnul. In rest, padurile noi singuri ni le-am taiat si le-am vandut pe doi lei! Am defrisat singuri muntii Apuseni ai patriei si dup-aia am aratat cu degetu-n afara si am tipat ca din gura de sarpe ca ne-au furat strainii! Hotul striga hotii, traditie romaneasca, ce vrei! Prezentati si voi pe la televizor lucrurile corect, ca doar nu suntem toti tampiti la cap cu capra, va rog frumos! Adica mai stim si noi pe ce lume traim! In incheiere va doresc multa bafta si succes, si sa spuneti daca mai faceti mitinguri, ca vin! Am fost vinerea trecuta. Sal

 10. E ceva aici http://www.dcnews.ro/document-intern-al-ce-romania-nu-are-bani-pentru-salarii-i-pensii_498466.html ca dovadă a următoarelor tăieri şi sărăciei generalizate”impusă de aici” şi comunicată din străinătate ca fiind de la CE.
  Şi se continuă cu ”minciunile şi manipularea” în cote industriale!
  Demenţă totală şi limitarea gîndirii în perspectivă cu proiecte bazate pentru schimbarea României! Nici cunoştinţele acumulate anterior intrării în politică dar şi voacabularul i-au lăsat baltă!
  Personal mă distrez puternic din prostia lor ”ca candidaţi”!
  – Model de NU pentru a nu-i vota chiar pe cei care fac campanie în derîdere şi bătaie de joc sau urlă precum behăitoarele!
  1. Bă Cristi cheamă-l bă pe Cristi.
  2. Alina Gorghiu, despre Ludovic Orban: Să știți că iubește femeile(parcă toate femeile se cer iubite de Orban! altul mai onorabil şi demn nu se mai găseşte!) dc news.ro Elena Badea / 27 feb 2016 / 15:57
  3. Ăla cu constituţia şi cu eliminarea hoţilor(dar el îi elimină pe hoţi? mincinos mai e!) Elena Badea / 27 feb 2016 / 15:57
  4. Vanghelie cu PSDI(altă manipulare prin care el şi ai lui pot spune că psd e I=iliescu tot în minciuni pentru voturi)
  5. premierea şi cetăţenia de onoare care acoperă infracţiunea ce nu-i permite individului sa se înscrie pe liste la vot
  6.Traian Băsescu: “Nu mai cumpăr produse care îşi fac publicitate la Antena 3 şi Antena 1! Familia mea a fost un consumator constant al produselor cosmetice Loreal, a produselor lactate Zuzu produse de Albalact şi a medicamentului Strepsil. Pentru că îşi fac publicitate la Antena 3 şi Antena 1, băgînd bani în buzunarul turnătorului Voiculescu, noi toţi am hotărît să nu le mai cumpărăm.Şi chiar dacă nu sunteţi “băsişti“, cu siguranţă puteţi înlocui aceste produse cu altele la fel de bune, dar care nu bagă bani în buzunarul turnătorului Voiculescu. şi a clicii lui de la Antena 3. Vă mulţumesc”. pe faceb.” Hahahaaaa
  Şi cîţi vor cădea în propriile capcane! Nici vocabularul şi nici moaca sau studiile nu-i pot spăla de trecutul glorios(sau poare turismul la alegeri va fi productiv. de ce nu?)

 11. Ha ha haaaa!
  🙂 Cică românica e sabotată sau i se inpune să facă din străinătate!
  Coborîţi cu picioarele pe pămînt şi ”nu mai puneţi botu” la vorbele vorbite. Dovada e aici dar nu ştiu dacă e realitate:
  http://www.stiripesurse.ro/una-dintre-cele-mai-mari-banci-din-romania-nu-mai-dam-reclame-la-antena-3_984244.html
  pagina colaboratori:
  http://admin.stiripesurse.ro/media/image/201602/w800/media-145658683205508800.jpg
  🙂 oricum e aceeaşi tehnică de lucru pentru toate băncile din România ”să racolăm clienţii neştiutori”. Vom auzi mulţi plîngăcioşi privind mutarea spre acestă bancă. Amintiţi-vă că ”avuse destule probleme cu legea” la fel şi BRD de-şi închisese multe subsidiare în ţară(inclusiv neplata salariilor angajaţilor lor). Multe sedii sunt ocupate de cu totul altceva în afară de finanţe. De ce?
  Pentru că nu au mai semnat contract de publicitate cu Antena3 ?
  ha ha haaaa!

  • scuze
   am scris”privind mutarea spre acestă bancă.”Chiar indiferent de retragare sau nu Iohanis tot va încasa chirie de la Raiffeisen Bank subsidiare şi A3 are destulă publicitate. Importantă e boicotarea în forţă a unei activităţi pe teritoriul aceste ţări(acţiunea în sine).

 12. CREȘTEREA ECONOMICĂ ȘI CREȘTEREA BUNĂSTĂRII POPULAȚIEI REALIZATE DE GUVERNUL PONTA ( RECUNOSCUTE ȘI DE COMUNITATEA EUROPEANĂ ) , AU FOST REALIZATE FIINDCĂ PPE NU A PUTUT INTERVENI ? CREȘTEREA DEFICITULUI CU 3 , 4 % AL FINANȚELOR PUBLICE , VA FI REALIZATĂ DE ” GUVERNUL MEU ” ( GUVERNUL PPE , CĂCI ARE ÎN COMPONENȚĂ MEMBRI VENIȚI DE LA BRUXELLES ) ? ? ? SUNT DOAR 2 ÎNTREBĂRI ! SUNT CORECTE , SAU SUNT GREȘITE ?

 13. “Creșterea economică puternică din 2015 a fost consolidată prin reduceri fiscale și creșteri salariale în sectorul public. Acestea au fost hotărâte în mod ad-hoc și au fost aprobate în afara procesului bugetar, fără a se prevedea finanțarea lor, conform legislației naționale.
  Se estimează că deficitul finanțelor publice va crește de peste trei ori ca procent din PIB în numai doi ani. Acest lucru subminează consolidarea bugetară care a fost realizată treptat în ultimii ani și indică faptul că nu s-a aplicat în mod eficace cadrul bugetar pentru a se asigura sustenabilitatea finanțelor publice’’ se subliniază în document.

  Raportul de tara Romania 2016 -Brussels, 26.2.2016 SWD (2016) 91 final.
  http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/csr2016/cr2016_romania_en.pdf
  Acest document este un document de lucru al staff-ului Comisiei Europene. Nu constituie pozitia oficiala a Comisiei.
  “Politica de finante publice a fost stabila in 2015, dar se va deteriora ca urmare a cresterii cheltuielilor si taierilor de TVA si taxe.
  Romania a atins in 2014 prin obiectivul pe termen mediu un deficit de 1% din PIB in termeni structurali
  In 2015 imbunatatirea colectarii taxelor a permis Romaniei sa ramana la acest obiectiv de 1% deficit in ciuda derepajelor si cheltuielilor.
  In 2016 si 2017 reducerea taxelor si majorarile salariale din sectorul de stat conduc la o prognoza de crestere a deficitului de 3 3/4 din PIB, pana in 2017. Datoria publica este asteptata sa creasca cu 40 in aceeasi perioada. ”
  Teodorovici : in 2016 Un deficit de 1% va distruge tot ceea ce inseamna realizari concrete in economie – articol : http://www.agerpres.ro/…/11/…/teodorovici-catre-noul-guvern-ideea-de-a-avea...
  Asadar sa intelegem in opinia Brussels deficitul trebuie sa fie 1% drept care si maririle salarial -bugetare si relaxarea fiscala nu sunt bune. Ce ar fi sa mearga Teodorovici la Brussels si sa le explice! fata in fata cu documente. Sa-l ia de mana si pe ministrul actual al finantelor.
  Asta trebuie sa faceti domnilor!
  Adica pentru Comisie daca Romania a fost tinuta ani la rand saraca Europei, iar romanii ca niste SCLAVI cu salarii mizerii doar in scopul de a fi o piata de consum ptr. Europa atunci eram buni, nu?
  Daca Romania a vrut tranzactii si investitii cu Rusia si China sau altii, era luata la suturi ca e comunista, dar daca Germania are cele mai bune contracte si afaceri cu Rusia, e perfecta! Ea are voie. Ca este in interesul ei, nu?
  Daca contractele cu firme europene au fost umflate NESIMTIT si au facut profit de 10 ori mai mare decat cel normal , Comisia nu a avut nici o obiectie si nici nu a vazut derapajele -cheltuielile Romaniei sau instabilitatea macro!
  Daca DNA si SRI la fel nu a vazut furtul din economie adica din buzunarul romanilor, nici Comisia UE nu a vazut nimic atat timp aveau in Romania o piata ideala de consum etc…..
  Sa faca bine Teodorovici si Guvernul tehnocrat si marii economisti ai Romaniei sa gaseasca solutii FARA sa limiteze cresterea salariilor sau alte impuneri care sa cocoseze romanii si asa saraci.
  De ce 1% si nu 3 % deficit? sa convinga!. De aia sunt Guvernantii Romaniei, sa guverneze bine NU sa lichideze poporul roman! Daca un medic roman castiga in UE 2000 -5000 euro, un educator e platit decent la fel etc… si toti ceilalti , atunci este OBLIGATIA Guvernului sa faca sa mearga economia Romaniei iar daca nu puteti decat prin majorari de taxe si salarii de mizerie, atunci PLECATI cu totii! Toti cei care in 25 de ani doar asta ati facut!
  Stiti cati s-au saturat de politica economica mizerabila, de interese si implicit de UE? -nu vreti un sondaj! sau daca aveti curaj, voi, Guvernanti incercati cu sondajul!
  Cate generatii de sacrificiu credeti ca mai puteti arunca la groapa istoriei? Cate generatii de batrani si tineri trebuie sa mai inghita politica de saracie dusa?
  NICI UNA!!!

Leave a Reply