Tuesday, November 4, 2025
10.6 C
Bucharest

Desi s-au deschis terasele, patronii de restaurante insista. Anunt de ultima ora

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, a apreciat joi că este doar o chestiune de zile până când şeful Guvernului va permite redeschiderea restaurantelor in interior.

Majoritatea acestora au insa terasele deschise.

Preşedintele HORA a subliniat, după reuniunea desfăşurată joi între conducerea Guvernului şi reprezentanţii industriei hoteliere, că şeful Executivului nu le-a transmis o dată certă privind redeschiderea restaurantelor, la interior.

“În urma solicitărilor HORA şi a celorlalte asociaţii din industrie, Guvernul României a organizat astăzi o întâlnire în care s-a decis constituirea unei comisii alcătuite din reprezentanţi de la Ministerul Economiei, în speţă domnul Răzvan Pîrjol (coordonatorul Direcţiei Turism din Ministerul Economiei, n.r.), de la Ministerul Sănătăţii şi de la ANSVSA, împreună cu reprezentanţi ai patronatului din industrie, urmând ca în zilele următoare, vineri-sâmbătă, să alcătuim un set de reguli care trebuie respectate de jucătorii din industrie, iar în perioada imediat următoare premierul să implementeze aceste reguli – vorbim în speţă despre redeschiderea restaurantelor. Este un apel al premierului la responsabilitate şi împreună cu industria se doreşte alcătuirea acestui set de reguli. Noi avem deja un set de reguli pe care împreună cu cei trei reprezentanţi ai Guvernului îl vom mai analiza încă o dată şi sperăm ca în perioada imediat următoare – cred că e o chestiune de zile – premierul să permită redeschiderea restaurantelor. Nu s-a pronunţat un orizont de timp”, a afirmat Daniel Mischie.

“În principal, setul de reguli va conţine două paliere: în primul rând, relaxarea măsurilor aferente teraselor şi organizării evenimentelor, şi aici vorbim de faptul că poate se pune în discuţie eliminarea mănuşilor la terase, creşterea numărului de participanţi la evenimentele de pe terase de la 50 la 100 şi anumite măsuri pentru interiorul restaurantelor, mergând chiar până la creşterea numărului de participanţi de la 20 la 50, respectiv de la 50 la 100 pe terasă. Acestea sunt doar propuneri şi vor fi discutate în cadrul acestei comisii”, a adăugat Daniel Mischie.

 

Hot this week

Trump atacă Venezuela cu trupele retrase din România?

Presa americană şi analiştii militari studiază planurile Pentagonului de...

Nicușor Dan, trei greșeli într-un minut

În weekend, președintele României Nicușor Dan a oferit 3...

Se pregăteşte un nou eşec uriaş al României : programul de înarmare SAFE

La finalul lunii noiembrie, România trebuie să predea Comisiei...

“Faza Zero”a atacului declaşat de Rusia asupra NATO

Institutul pentru Studiului Războiului (ISW) continuă să evalueze faptul...

A murit cel considerat cel mai frumos bărbat din lume

Actorul suedez Björn Andrésen, cunoscut pentru rolul său din...

Topics

Trump atacă Venezuela cu trupele retrase din România?

Presa americană şi analiştii militari studiază planurile Pentagonului de...

Nicușor Dan, trei greșeli într-un minut

În weekend, președintele României Nicușor Dan a oferit 3...

Se pregăteşte un nou eşec uriaş al României : programul de înarmare SAFE

La finalul lunii noiembrie, România trebuie să predea Comisiei...

“Faza Zero”a atacului declaşat de Rusia asupra NATO

Institutul pentru Studiului Războiului (ISW) continuă să evalueze faptul...

A murit cel considerat cel mai frumos bărbat din lume

Actorul suedez Björn Andrésen, cunoscut pentru rolul său din...

Molima gripei aviare explodează din nou în Europa

Virusul gripei aviare se răspândește rapid în Europa, cel...

Bill Gates, avertisment uriaş despre China

În cursa pentru dezvoltarea următoarei generații de reactoare nucleare,...

Cu Neptun Deep, România devine cel mai mare producător de gaze din UE

Faza de explorare la Neptun Deep, cel mai mare...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img